40 zonnige, vrolijke namen voor zonnestraaltjes

Zonnige namen
20 juni 2022

Warme zonnestralen op je huid, heldere schitteringen en een heerlijk ontspannen gevoel. De zon staat voor warmte, vrolijkheid en licht. Maar de zon is ook krachtig, pittig en een tikkeltje mysterieus. Reden genoeg dus om jullie kindje een mooie zonnige naam te geven. Daarom hebben we een schitterend lijstje gemaakt met zonnige, vrolijke namen. Met een van deze 40 zonovergoten namen wordt jullie kindje echt het zonnetje in huis! ☀️

Waarom namen met betekenis zon of licht?

Op 21 juni is het alweer de langste dag van het jaar. De zon schijnt dan bijna 17 uur. Een mooi moment om zonnige babynamen eens onder de loep te nemen. Want de zon is niet alleen lekker warm en vrolijk, maar ook krachtig en betekenisvol. Al duizenden jaren heeft de zon een belangrijke betekenis voor mensen. Logisch, want de zon is letterlijk het middelpunt van ons universum – net als jullie kindje natuurlijk. In verschillende culturen werden vroeger bijvoorbeeld zonnegoden vereerd. Misschien heb je weleens van Apollo en Helios gehoord; dat zijn zonnegoden uit de Griekse en Romeinse mythologie. Deze goden waren enorm belangrijk; zonlicht is namelijk onmisbaar voor het leven op aarde. Namen met betekenis ‘zon’ zijn dus niet alleen vrolijk, maar ook superkrachtig. Verder staat de zon natuurlijk ook voor hoop en warmte. Zet je zonnebril dus maar op, want de volgende zonnige, vrolijke namen stralen je tegemoet!

Schitterende namen met betekenis ‘zon’ voor meisjes

Wist je dat er ontzettend veel toffe namen met betekenis ‘zon’ of ‘licht’ bestaan? Lena betekent bijvoorbeeld ‘zonnestraal’ en Nora ‘licht’. Maar er zijn nog veel meer zonnige vrolijke namen. Hou je daarom vast voor de volgende waanzonnige meisjesnamen ☀️

Eos
Een prachtige rode zon en knalroze wolken. Wat is er nou mooier dan de zonsopkomst? Precies, niks! Daarom beginnen we met de mysterieuze naam Eos. In de Griekse mythologie is Eos namelijk de godin van de dageraad.  

Inara
De prachtige naam Inara heeft indirect een link met de zon. Deze Arabische naam betekent namelijk ‘schijnend licht’. Een bijzondere naam die ook iets hoopvols heeft.

Kira
Kira is een naam die in verschillende culturen voorkomt. In het Japans betekent Kira bijvoorbeeld ‘glitter’ en ‘glanzend’. En in het Sanskriet betekent de naam ‘lichtstraal’. Kira heeft ook een Perzische oorsprong, waar het ‘zon’ betekent. Eén en al glitter en zonlicht dus!

Aila
Ook deze naam willen we graag belichten. Aila is een Finse naam die ‘brenger van licht’, ‘zwaard’ en ‘zonnestralen’ betekent. De variant Ayla komt trouwens veel vaker voor. Deze naam betekent ook ‘licht’, maar dan ‘maanlicht’.

Febe
We hebben weer een Griekse naam voor je in de aanbieding! De toffe naam Febe is afgeleid van Phoebe en betekent onder andere ‘helder’, ‘puur’ en ‘licht’. Perfect voor jullie sprankelende kindje.

Ziva
De woorden ‘licht’, ‘stralend’ en ‘leven’ passen perfect bij de zon. En laten dat nou net de betekenissen zijn van de Hebreeuwse naam Ziva. Een andere betekenis van deze vrolijke naam is ‘licht van God’. Voor jongens is Ziv ook een stoere optie.

Zora

Wij zijn stiekem gek op namen met een Z. Helemaal als het om namen met betekenis ‘zon’ gaat. De betekenissen van Zora zijn prachtig: ‘zonsopkomst’, ‘dageraad’ en ‘licht’. Met zo’n schitterende naam zal jullie kindje vast geen ochtendhumeur hebben.

Bibi
Bibi is wat ons betreft een van de meest vrolijke namen. Deze lieve naam heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘mooi’, ‘koningin’ en ‘geluk’. Maar in het Japans betekent de naam ook nog eens ‘zon’ ☀️

Eloise
Misschien ken je deze naam al van gravinfluencer Eloise van Oranje. Deze chique naam betekent onder andere ‘beroemde strijder’, ‘gezond’ en ‘zon’. Dat wordt later vast een zondagskindje. 

☀️ Leestip: Zondagskind: betekenis en bijpassende namen.

Amber
Deze toffe Arabische naam betekent onder andere ‘barnsteen’ en ‘zonlicht’. Bij Amber denken we meteen aan een superlief, warm én stoer meisje. Een fonkelende naam!

Sinne
Zonniger wordt het bijna niet. Sinne betekent namelijk letterlijk ‘zon’ in het Fries. Een heerlijke naam voor famkes die in de zomer geboren worden. Zonne is trouwens ook een mooie zeldzame optie.

Marisol
Gek op warme, zonnige strandvakanties? Dan is Marisol een topnaam voor jullie kleintje. Deze vrolijke Spaanse naam betekent namelijk ‘zee en zon’ ☀️🌊

Aurora
In de Romeinse mythologie is Aurora de godin van de zonsopkomst, dageraad en ochtendgloren. Wist je dat Aurora ook een benaming voor het noorderlicht is? Het noorderlicht is bijna alleen te zien als de zon onder is. Een bijzondere tegenstelling!

Lina
De mooie naam Lina is hartstikke populair. En dat snappen we helemaal, want de prachtige naam heeft geweldige betekenissen. Zo betekent Lina ‘palmboom’, ‘vriendelijk’, ‘zonnestraal’ en ‘zonlicht’. 

Sunniva
Sunniva klinkt ontzettend krachtig. De van oorsprong Noorse naam heeft de mooie betekenis ‘geschenk van de zon’. Een andere Scandinavische topper is trouwens Solveig, wat onder andere ‘weg naar de zon’ betekent. Sprankelend!

Zonnige babynamen

Vrolijke uniseks namen met betekenis ‘zon’

Jullie kindje is straks natuurlijk het stralende middelpunt van het gezin. Net als die grote oranje bol! Daarom hebben we toepasselijke genderneutrale namen voor jullie kindje verzameld. Deze vrolijke namen zijn stuk voor stuk bij-zon-der mooi!

Louèn
De Keltische genderneutrale naam Louèn betekent ‘licht’ en ‘beste vriend’. Supervrolijk en lief dus. In Frankrijk is Louèn een hele populaire naam. En dat snappen we volledig ✨

Dai
Deze naam wordt iets vaker aan jongens gegeven, maar we vinden Dai voor meiden ook superstoer. De Japanse naam betekent ‘stralend’ en ‘schijnend’. Een korte, vrolijke naam voor jullie kindje.

Phlox
De stoere naam Phlox is he-le-maal vlammend. En daar passen de betekenissen perfect bij, want die zijn ‘vlam’ en ‘vlambloem’. Dat wordt later vast een vurig én fleurig tiepje. 

Surya
De Hindoestaanse naam Surya betekent ‘de zon’. Oorspronkelijk is Surya een jongensnaam, maar hij wordt in Nederland bijna even vaak aan meisjes gegeven. Een heerlijke, zonnige naam.

☀️ Leestip: 35 Hindoestaanse namen voor jullie shishu.

Kiran
We blijven nog even van het zonnetje genieten, want ook Kiran heeft schitterende betekenissen: ‘licht’ en ‘zonnestraal’. De naam is superstoer voor jongens én meisjes.

Sol
Sol is het Spaanse woord voor, jawel, ‘zon’. De naam wordt iets vaker aan jongens gegeven, maar we vinden Sol ook superleuk voor meisjes. Boek maar vast jullie tickets naar de Costa del Sol ☀️

Lumen

We zetten ook de naam Lumen in het zonnetje. Deze mooie uniseks naam betekent ‘licht’ en ‘lichtstraal’. De toffe Latijnse naam straalt je tegemoet!

Pleun
De naam Pleun wordt tegenwoordig meestal voor meisjes gekozen, maar vroeger kwam de naam vaker bij jongens voor. De betekenis van Pleun is ‘tot Apollo behorend’. Apollo was de Griekse god van de zon en het licht. 

☀️ Leestip: 40 Griekse namen uit de mythologie.

Dysis
Hou je van zeldzame namen? Dan is Dysis misschien wel een mooie optie voor jullie kindje. Deze genderneutrale, Griekse naam betekent ‘zonsondergang’. Een van de mooiste momenten van de dag. 

Sunny
Ook dit is natuurlijk een zinderende zonnenaam! Sunny betekent ‘zon’, ‘vrolijk’ en ‘zonnig’. Een ideale naam voor fleurige zomerkindjes. Voor jongetjes is Sonny ook een leuke optie.

Chavi
De naam Chavi klinkt heerlijk vrolijk en speels. En daar passen de betekenissen perfect bij, want die zijn ‘leven’ en ‘lichtstraal’. Wist je dat deze naam hartstikke zeldzaam is? Bíj́na net zo uniek als de zon.

☀️ Ook leuk om te lezen: De allermooiste zeldzame namen met betekenis.

Nelle
Ook Nelle is een supermooie onontdekte naam. Nelle is van oorsprong Engels en betekent ‘stralend’, ‘schitterend’ en ‘fakkel’. We zouden er bijna een zonnesteek van krijgen!

Zonnige, vrolijke namen voor jongens

Jullie zonnekoninkje verdient natuurlijk een glansrijke naam. Daarom hebben we speciaal voor jullie kindje een aantal vrolijke toppers op een rijtje gezet. Deze namen met betekenis ‘zon’ en ‘licht’ zijn oogverblindend. Shine, shine, shineeee!

Jaïr
Jaaa, we gaan voor Jaïr! Deze bijzondere Hebreeuwse naam betekent onder andere ‘hij schijnt’ en ‘hij verlicht’. Een schitterende naam voor jullie stralende baby.

Idris
De naam Idris heeft een indirecte link met de zon. Idris betekent in het Keltisch namelijk ‘vurig’. Maar Idris is ook een Arabische naam. De Arabische betekenis van Idris is ‘tolk’. Wij lopen in ieder geval warm voor deze naam!

Ramses
De Egyptische naam Ramses betekent ‘afstammeling van de zonnegod Ra’. Ra was de zonnegod in het oude Egypte. Bij deze stoere naam denken we meteen aan pyramiden en oude tempels 🐪🌴

Elio
We blijven even bij de klassieke oudheid. De naam Elio is namelijk afgeleid van Helios. Dit is de zonnegod in de Griekse mythologie. We zijn gek op deze krachtige én vrolijke naam.

Ryo
Wil je jullie zonnestraaltje een korte naam geven? Dan is de Japanse naam Ryo een mooie optie. De stoere naam betekent ‘schitterend’ en ‘verlichten’.

Ravi
De Hindoestaanse naam Ravi betekent letterlijk ‘zon’. In het hindoeïsme is Ravi namelijk de zonnegod. Een andere betekenis van deze vrolijke naam is ‘brenger van het licht’. Helemaal zomers, zonnig en positief!

☀️ Leestip: De leukste zomerse babynamen voor zomerkindjes.

Balder
Deze Scandinavische naam klinkt superstoer, maar heeft een heerlijk fleurige betekenis. Balder is in de Noorse mythologie namelijk de god van het licht en de lente. En Balder stond ook nog eens bekend om zijn zonnige, vrolijke humeur. Dat kan niet misgaan met jullie kleintje!

Roshan 
De Arabische naam Roshan betekent ‘stralend licht’. De naam klinkt superstoer en krachtig. Perfect voor het fonkelende zonnetje in jullie leven.

Arush
Arush heeft de bijzondere betekenis ‘de eerste zonnestraal’. Daarmee is het een heerlijke Hindoestaanse naam met betekenis ‘zon’. Een toffe naam voor echte zonnetjes.

Samson
Ook Samson is een heerlijk zonnig pareltje. Samson betekent namelijk ‘kleine zon’ en ‘kind van de zonnegod’. Je kunt de naam stiekem natuurlijk heel makkelijk afkorten naar Sam. Een vrolijke naam!

Horus
Horus verdient ook een plekje in de schijnwerpers. In de Egyptische mythologie is Horus namelijk de god van het licht en de horizon. Deze god werd meestal afgebeeld als een valk. Een schitterende, krachtige naam.

Jairo
De toffe Spaanse naam Jairo betekent ‘God verlicht’ en ‘hij schijnt’. Een prachtige shiny naam voor jullie hummeltje. Jairo klinkt superschattig, stoer en lekker vrolijk.

☀️ Ook leuk om te lezen: Olé! Dit zijn de 50 leukste Spaanse namen.

Foppe
Friese namen zijn tegenwoordig superhip. Dus met deze eigenzinnige naam zit je helemaal goed. Foppe betekent ‘schitterend’, ‘glanzend’ en ‘stralend’. Sla die zonnebrandcrème maar in, want jullie baby is straks het stralende middelpunt.

Zonnige geboortekaartjes

Zonnige geboortekaartjes voor vrolijke namen

Heb je al een aantal mooie zonnige namen gespot? Wat heerlijk. En als je een leuke, vrolijke naam hebt gevonden, hoort daar daar natuurlijk een mooi geboortekaartje bij. Bij Kaartje2go kun je kiezen uit enorm veel zonnige, vrolijke geboortekaartjes. Zo zijn er meer dan 50 toffe kaartjes met een zon. Qua trends past het astrologie-thema natuurlijk helemaal bij jullie hemelse babynaam. En bij zo’n shiny naam hoort natuurlijk ook een mooi glimmend laagje. Kies daarom voor geboortekaartjes met foliedruk. Zo heb je een geboortekaartje dat net zo schitterend is als jullie zonnige babynaam ✨☀️

Babynamen instagram

Gerelateerde blogs

Spaanse namen
Hermoso! 50 Spaanse namen voor jullie niño
Dieren namen
RAWR! 40 dieren namen voor baby’s
Italiaanse namen
Bellisimo! 50x mooie Italiaanse namen