30x kakker namen: doe maar duur!

Kakker namen
18 september 2023

Ben je gek op hockey en kan je geen genoeg krijgen van Echte Gooische Moeders? Dan wil je je baby misschien wel een mooie chique naam geven. Daarom hebben we een rijke hoeveelheid kakker namen voor je op een rijtje gezet. Want of je nu wel of niet met een Gooise rrrrr praat, kakkernamen zijn stiekem hartstikke leuk! Pak je alcoholvrije champi er maar bij, want deze chique rijkeluis namen wil je niet missen!

PS Het begrip ‘kakker namen’ mag je helemaal met een korreltje zout nemen. Wat ons betreft zijn het namelijk stuk voor stuk mooie namen met een extra chique klank. 

Top 10 kakker namen

We starten met de enige echte top 10 kakker namen. Deze tien chique namen werden vorig jaar vaak gekozen door ouders in Nederland. Welke kakker naam vind jij het leukst voor jullie kindje?

  1. Lucas
  2. Emma
  3. Olivia
  4. Benjamin
  5. Olivier
  6. Fleur 
  7. Floris
  8. Julian
  9. Isabella
  10. Elena

Lucas
Lucas is een van de populairste namen van dit moment. De naam is van oorsprong Latijns, wat ‘m automatisch iets klassieks geeft. De betekenis van Lucas is ‘brenger van het licht’.

Emma
De naam Emma werd vroeger vaak gegeven aan meisjes van adel. Zo komt de naam ook voor bij royals. De betekenis van Emma is ‘machtig’, ‘groots’ en ‘trouw’.

Olivia
Ook Olivia is een heerlijke kakker naam. Deze populaire meiden naam werd vorig jaar in Nederland bijna 600 keer gegeven. De naam Olivia is uit het Latijn afkomstig, en daardoor past ze goed in het rijtje ‘hoogopgeleide’ namen. De betekenis van Olivia is ‘olijfboom’.

Benjamin
Deze naam is perfect voor jullie kleine Benjamin. De betekenis van Benjamin is ‘zoon van het geluk’. Met zo’n succesvolle naam krijgt jullie zoontje vast een rijke toekomst.

Olivier
Vorig jaar kwamen er bijna 350 Oliviertjes bij. Wil je deze kakker naam iets stoerder maken? Dan is het Engelse Oliver een toffe optie. Voor een nog groter Gooi-gehalte kun je trouwens ook voor de Franse uitspraak gaan, met Olivièr; je zegt dan ‘Olievjee’. Olivier betekent net als Olivia trouwens ‘olijfboom’. 

Fleur
Misschien ben je de kakker naam Anne-Fleur weleens tegengekomen. Anne-Fleur is namelijk een iconische kakkernaam, waarvan verschillende memes en liedjes in omloop zijn. Ook alleen Fleur is trouwens lekker chic. De betekenis van Fleur is ‘bloem’.

Floris

We gaan nog even door met de fleurige kakker namen. Want voor jongens is Floris een mooi voorbeeld van rijkeluis namen. Floris komt uit het Latijn en betekent ‘bloeiend’. Naast Floris is ook Florian een chique optie.

Julian
De Latijnse naam Julian betekent ‘de jeugdige’. En dat past natuurlijk perfect bij jullie jeugdige vriend. Door de ietwat zachte klanken past Julian mooi in het lijstje ‘rijke’ namen. Naast Julian zijn ook Julius en Jules leuke kakker namen voor jongens.

Isabella
De prachtige naam Isabella wordt al eeuwenlang gebruikt in koninklijke kringen, bijvoorbeeld aan het Franse hof. Daarom misstaat Isabella ook niet als echte hockeynaam. De betekenis van Isabella is ‘God is mijn eed’. Behalve Isabella is Isabeau ook een mooie kakkernaam voor meisjes.

Elena
We sluiten de top 10 kakker namen af met een echte parel: Elena. Deze elegante naam heeft een Latijnse herkomst en betekent ‘God is mijn licht’, ‘fakkel’ en ‘maan’.

💎 Tip: Lees ook eens ons artikel over de leukste Latijnse namen.

Lange kakker namen

Lange namen komen automatisch iets ‘gewichtiger’ over. Daarnaast vinden veel rijke families het prettig om hun kinderen te vernoemen naar belangrijke voorouders. En die hadden vaak ook lange namen. Daarom zijn veel typisch koninklijke of Gooische namen behoorlijk lang. Denk aan Constantijn, Florentina en Willemijn. Hieronder delen we de leukste lange kakker namen voor jongens en meisjes.

Lange kakker namen voor meiden

Elodie
We beginnen dit rijtje met de meisjesnaam die wat ons betreft de koningin van de kakker namen is: Elodie. Deze elegante Franse naam betekent namelijk ‘geheel en al rijkdom’. Met zo’n naam wordt jullie kleine Elodie vast een echt prinsesje. Ook Odile, Florine en Odette betekenen trouwens ‘rijkdom’. 

Rosalinde
De prachtige naam Rosalinde betekent in het Spaans ‘mooie roos’. En dat past natuurlijk perfect bij jullie mini. Behalve Rosalinde zijn ook Rosalie en Rozemarijn typische voorbeelden van kakker namen voor meisjes.

Charlotte
De naam Charlotte komt al eeuwenlang in Nederland voor en werd vaak gekozen binnen adellijke en koninklijke families. Deze vlotte kakker naam betekent ‘vrij mens’. Een mooie naam voor avonturiers in de dop!

Suzette
Stiekem vinden we Suzette een van de chicste namen in dit rijtje. De kokette Franse naam betekent ‘lelie’. Andere Franse ‘rijkeluis’ namen zijn bijvoorbeeld Antoinette, Delphine en Jacqueline.

Liselotte 
De naam Liselotte is eigenlijk samengesteld uit twee chique meisjesnamen: Elisabeth en Charlotte. Combinaties van twee verschillende namen zien we vaker terug bij kakker namen. Zo komt de naam extra speciaal en ‘rijk’ over. 

Juliette
Last but not least is Juliette. Deze gracieuze Franse naam betekent ‘de jeugdige’ en ‘aan Jupiter gewijd’. Wil je liever een iets kortere meisjesnaam? Dan is Julia ook een mooie optie. 

💎 Leestip: De 70 mooiste Franse namen: très jolie!

Geboortekaartje neutraal

Lange kakker namen voor jongens

Lodewijk
Bij deze statige naam denken we meteen aan Lodewijk XIV van Frankrijk: de zonnekoning. Met deze koninklijke naam geef je je kindje dus een chique en welgestelde naam. De betekenis van Lodewijk is ‘beroemde strijder’. 

Matthias
Bij de naam Matthias hoort de prachtige betekenis ‘geschenk van God’. De naam is vrij lastig te spellen, waardoor hij extra ‘luxueus’ aandoet. Ook Matthieu is een mooie ‘hockeynaam’ met dezelfde betekenis.

Ferdinand
Ferdinand is een opvallend lange naam, waardoor hij een vrij hoog kakkergehalte heeft. De betekenissen van Ferdinand zijn trouwens superleuk: ‘waaghals’ en ‘dappere beschermer’. 

Rembrandt
De naam Rembrandt verwijst natuurlijk naar de beroemde Hollandse meester wiens schilderijen miljoenen opleveren. Daarmee is Rembrandt een mooi voorbeeld van zeldzame kakker namen. De betekenis van Rembrandt is ‘zwaard’.

Boudewijn
Boudewijn klinkt misschien vrij serieus, maar heeft een geweldige betekenis: ‘stoutmoedige vriend’. Met zo’n betekenis zien we meteen een grappig en eigenwijs kindje voor ons.

Sebastiaan
We sluiten het lijstje lange kakker namen af met Sebastiaan. Deze mooie ‘rijkeluis’ naam bestaat uit maar liefst 10 letters. Doe maar chic! De betekenis van Sebastiaan is ‘verheven’. 

💎 Tip: Ons artikel over de leukste lange namen staat tjokvol prachtige babynameninspiratie!

Korte kakker namen

Je zou bijna denken dat kakker namen bijna altijd lang zijn, maar er zijn gelukkig ook nog genoeg chique namen met een korte klank. De volgende jongens- en meisjesnamen zullen niet misstaan op het hockeyveld.

Korte chique meisjesnamen

Claire
Poepiechic en toch maar één lettergreep: dat is Claire! Deze verfijnde Franse naam betekent ‘helder’, ‘glanzend’ en ‘blinkend’. En dat doet ons stiekem weer denken aan een dure edelsteen. 

Aimée
Ook Aimée is een echt pareltje onder de kakker namen. Aimée klinkt ontzettend lief, en daar sluit de betekenis mooi op aan, want die is ‘geliefde’. Wij zijn fan!

Philou
De naam Philou is de laatste jaren erg in opkomst. En wij snappen wel waarom, want Philou klinkt lekker fris, maar heeft ook iets deftigs. Philou betekent ‘liefhebben’ en ‘deugniet’.

Mabel
Ook Mabel is een echte klassieker onder de Gooische namen. Deze korte kakkernaam heeft de prachtige betekenissen ‘lieflijk’, ‘beeldschoon’ en ‘beminnelijk’. Perfect voor jullie liefdesbaby.

Bonustip: Wist je dat het hebben van meerdere initialen extra succesvol overkomt? Denk dus ook alvast na over een tweede (of derde) naam van je kindje.

Korte chique jongensnamen

Louis
De Franse naam Louis is kort, maar superkrachtig. Louis wordt al eeuwenlang gebruikt door royals, waardoor hij automatisch een chic tintje heeft. De betekenis van Louis is ‘beroemde strijder’.

Dante
Op zoek naar een bijzondere naam? Dan is Dante een toffe optie. De naam Dante verwijst naar de middeleeuwse Italiaanse dichter Dante Alighieri, waarmee hij al snel aan rijkeluis namen doet denken. De betekenis van Dante is trouwens ‘de eeuwige’.

Rijk
De naam Rijk mag in het rijtje korte kakker namen natuurlijk niet ontbreken. De hippe jongensnaam betekent ‘aanzienlijk’ en ‘machtig’. Vorig jaar kwamen er iets meer dan dertig Rijkjes bij, dus de kans op klasgenootjes is behoorlijk klein.

Quinten
We sluiten af met de mooie naam Quinten. Namen met een Q komen niet zoveel voor, waardoor de naam meteen een unieke klank heeft. Quinten heeft een Latijnse herkomst en betekent ‘vijfde’.

Chique namen voor iedereen

We spreken in dit artikel natuurlijk heel vaak over ‘kakker namen’ of ‘rijkeluis namen’, maar in werkelijkheid zijn deze babynamen heus niet alleen populair in het Gooi. Vind je een van de bovenstaande namen helemaal geweldig, dan staat niets je in de weg om ‘m lekker te kiezen. Want ook al noemen we de namen hier vaak ‘hockeynamen’, ze zijn stuk voor stuk superleuk. Kan je er trouwens geen genoeg van krijgen? Kijk dan ook eens naar de volgende artikelen:

💎 Koninklijke namen voor prinsjes en prinsesjes!
👑 Succesvolle namen voor je mini
💎 33 Middeleeuwse namen voor ridders en prinsesjes
👑 40 bijzondere Griekse mythologie namen

Gerelateerde blogs

Alternatieve namen
Alternatieve namen voor baby’s: durf jij het aan?
Instagram babynamen
Deze Instagram babynamen verdienen een like!
Palindroom namen
15 palindroom namen: achterstevoren net zo leuk!