15 x aantrekkelijke mannen namen

Aantrekkelijke mannen namen
26 maart 2021

Ja, je leest het goed. Er bestaat zoiets als aantrekkelijke babynamen. De mate van aantrekkelijkheid wordt bepaald door verschillende factoren. Zo kan de klank van een jongensnaam een positief gevoel oproepen. Maar ook de betekenis en lengte van een naam kunnen invloed hebben op de aantrekkelijkheid. Wij doken in het fenomeen aantrekkelijke mannen namen en zetten de allermooiste, stoerste en tofste namen voor je op een rijtje.

Hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn: emotie. Iedere naam die je hoort roept een zekere emotie bij je op. In sommige gevallen is dat omdat je al iemand met deze naam kent. Maar vaak is het toch de klank die het bepaalde gevoel aanwakkert. 

Zo worden zachte klanken als -ie en -a ervaren als zacht en fris. Terwijl -e en -o iets krachtigs overbrengen. Spreek de woorden Fristi en Rolls Royce maar eens hardop uit. Hoor en voel je het verschil? Wat betreft namen voor jongens worden namen met harde, krachtige klanken ervaren als aantrekkelijke mannen namen. 

Meer weten? Lees dan ook eens deze blogs:

Aantrekkelijke babynamen door de betekenis

Naast de klank, kan ook de betekenis een babynaam aantrekkelijk maken. Dit is natuurlijk heel breed, maar je kunt het zo invullen als je zelf wilt. Maar om je een beetje op weg te helpen kun je bijvoorbeeld denken aan onderstaande aantrekkelijke mannen namen. 

Thiago
Deze temperamentvolle naam met Spaanse oorsprong betekent ‘overwinnaar’. Nog een leuk feitje: Thiago is een afkorting van Santiago. Dit betekent letterlijk Sint James, één van de 12 apostelen van Jezus en beschermheilige van Spanje.

Boris
Van alle miljoenen zaadjes was de mini in jouw buik het allersnelst. We kunnen hem dus met recht een kleine strijder noemen. De naam Boris, die ‘strijder’ betekent, past hier perfect bij. Van origine is Boris een Slavische naam.

Valerio
Italiaanse babynamen hebben van nature al iets aantrekkelijks. Maar Valerio doet hier met de betekenissen ‘kracht’ en ‘dapperheid’ nog graag een schepje bovenop.

Boaz
De naam Boaz komt voor in de Bijbel en heeft Hebreeuwse roots. De naam staat voor ‘in hem is kracht’ of ‘scherp verstand’. De eindletter Z geeft de jongensnaam iets hips, maar eigenlijk is Boaz dus al een eeuwenoude naam.

Aaron
Wat betreft aantrekkelijke mannen namen met betekenis heb je natuurlijk ook baas boven baas. Want hoewel de betekenis ‘kracht’ regelmatig terugkomt, gaat Aaron net een stapje verder. De betekenissen van deze Hebreeuwse naam zijn namelijk ‘berg van kracht’ en ‘de verlichte’, heel powerful! 

Korte, krachtige aantrekkelijke mannen namen

We zien de laatste jaren veel korte babynamen terug in de lijstjes met populaire namen. Zeker korte, krachtige jongensnamen doen het goed. Dat betekent dat we onbewust toch heel gecharmeerd zijn van namen met één lettergreep.

Sil
Dat Friese babynamen onwijs stoer kunnen zijn bewijst de naam Sil maar weer. En naast de Friese roots is Sil ook een afkorting van Achilles, een halfgod uit de Griekse mythologie.

Vic
Kort, maar krachtig’ gaat bij Vic zeker op. Want de naam rolt niet alleen lekker over de tong, maar betekent ook nog eens ‘overwinnen’. Vic is namelijk afgeleid van het Latijnse woord ‘vincere’.

Lev
Net als Lionel betekent de babynaam met 3 letters Lev ‘leeuw’. De eindletter V in plaats van F geeft de naam net dat beetje extra funkyness. Vergelijkbare aantrekkelijke mannen namen zijn Levi, Lex en Sev.

Mick
De betekenis van Mick is ‘Wie is als God?’. Deze betekenis verwijst al naar de Bijbelse oorsprong van de naam. Maar daarnaast stamt de naam ook af van Michaël. Een aartsengel in de Bijbel, hij wordt vaak met een zwaard in zijn hand afgebeeld. 

Kai
Wat betreft aantrekkelijke mannen namen is Kai wel de meest veelzijdige. De naam is namelijk in meerdere talen bekend, en heeft overal zijn eigen betekenis. Hieronder zie je een paar voorbeelden. Wat is jouw favoriet?

  • In het Latijn – zich verheugen
  • In het Hawaiiaans – zee 
  • In het Chinees – start
  • In het Thais – kip 
  • In het Swahili – lief

Aantrekkelijke mannen namen op zakelijk gebied

Een aantrekkelijke voornaam kan bijdragen aan je succes op zakelijk gebied. Zo voelt een handdruk van Royston net even anders als die van iemand die zich voorstelt als Hendrikje. Maar naast de klank kan ook de betekenis wat zeggen over een mogelijke succesfactor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over bijgeloof. 

Julius
De naam Julius heeft een Griekse oorsprong en betekent ‘aan Jupiter gewijd’ en ‘de jeugdige’. Het schijnt dat deze jongensnaam veel wordt gegeven door moeders met een succesvolle carrière. De link met Julius Caesar geeft de naam ook extra kracht. 

Lionel
Kinderen vernoemen naar succesvolle personen zou moeten zorgen voor een extra dosis ambitie. Reden genoeg om je mini Lionel, naar voetballer Lionel Messi, te noemen. De van origine Franse naam betekent ‘leeuw’. Een beestachtig mooie naam dus. 

Philippe
Uit een LinkedIn onderzoek blijkt dat mensen met namen van 7 of meer letters perfect functioneren in de culinaire branche. Dus mocht je een toekomst met heerlijke diners wel zien zitten is Philippe een uitstekende keuze. Andere aantrekkelijke mannen namen met minimaal 7 letters zijn Benjamin en Silvester 

Enzo
Een mooie auto kan een man of vrouw nog net iets aantrekkelijker maken. Dit gegeven kun je ook meenemen in de keuze van je babynaam. Wat vind je bijvoorbeeld van Enzo? Deze Italiaanse naam is een afkorting voor langere Italiaanse namen zoals Vicenzo en Lorenzo. Enzo is ook de oprichter van Ferrari.

Harvey
Heb jij een voorliefde voor mannen in pak? Dan snap je vast dat Harvey in het rijtje aantrekkelijke mannen namen voorkomt. We kennen Harvey (Specter) natuurlijk van de serie Suits. In het Germaans is Harvey afgeleid van Hardwig, wat ‘sterk in de strijd’ betekent.

Meerdere voornamen = meer kans op succes

De Universiteit van Southampton deed onderzoek naar de invloed van initialen op succes. En wat blijkt, het vermelden van je initialen bij een kennismaking zou zeer effectief zijn. Daarbij komt ook nog dat hoe meer initialen, hoe succesvoller je overkomt. Hieruit zou je bijna kunnen concluderen dat aantrekkelijke mannen namen uit meerdere voornamen bestaan.

In verwachting van een meisje?

Grote kans dat je in dit artikel dan niet jullie ultieme babynaam bent tegengekomen. Maar je hebt waarschijnlijk wel iets geleerd over wat de aantrekkelijkheid van een naam bepaalt. Super interessant natuurlijk! En daarom hebben we eenzelfde soort artikel geschreven voor ouders die een minimeisje verwachten. Je leest hier over aantrekkelijke vrouwen namen

Als je geen genoeg kunt krijgen van dit soort leuke feitjes over babynamen of op de hoogte wilt blijven van nieuwe blogs, kun je ons ook volgen op Facebook en Instagram. Vinden we hartstikke gezellig! 

Gerelateerde blogs

Namen met betekenis liefde
25 x zwijmelen: de mooiste namen met betekenis liefde
Namen met a als laatste letter
De mooiste meisjes namen met A als laatste letter
Namen met o
For the boys: namen met O als laatste letter