24 mooie meisjesnamen die eindigen op E

Meisjesnamen die eindigen op e
16 april 2020

Ben jij in verwachting van een meisje, maar heb je de perfecte babynaam nog niet gevonden? Overweeg dan zeker eens meisjesnamen die eindigen op E. Deze namen hebben vaak iets zachts. Dat past natuurlijk bij jullie wolk van een meisje. En de keuze is reuze! Daarom hebben wij de allerleukste babynamen met eindletter E voor je op een rijtje gezet.

Stoere meiden namen met E als eindletter

Rune
Bij deze naam denken wij direct aan mini’s met een vurig karakter. En dat is heel toepasselijk, want de betekenis van Rune komt daar aardig bij in de buurt. Rune is een Scandinavische babynaam die ‘met rode haren’ betekent.

Lize
Je zou het misschien niet direct denken, maar de naam Lize heeft een Bijbelse oorsprong. Het betekent ‘God is mijn eed’. Mocht je jullie meisje willen vertellen over stoere naamgenoten, vergeet Lize Korpershoek dan niet. Deze documentairemaakster is echt een powervrouw!

Roxeanne
Wij dachten direct aan Roxeanne Hazes bij het opstellen van een lijstje stoere meiden namen. Nog een naamgenoot om trots op te zijn. Mocht je de schrijfwijze iets te exotisch vinden, kun je natuurlijk ook voor Roxanne gaan. Liever een korte naam? Rox en Roxy zijn ook supertof.

Charlie
Namen die eindigen op E hoeven dit natuurlijk niet per se als laatste klank te hebben. Daar is de babynaam Charlie een mooi voorbeeld van. De naam is van origine Duits en wordt in Nederland al jaren aan zowel jongens als meisjes gegeven. Een 100% unisex babynaam dus.

Keesje
Wanneer je fan bent van genderneutrale namen is Keesje ook een geweldige optie. Door de naam Kees te verkleinen krijgt het direct een flinke dosis schattigheid. En hoewel wij altijd dachten dat Kees(je) een Hollandse naam was, blijkt dat niet zo te zijn. Het is een Latijnse babynaam die ‘de gehoornde’ betekent.

Noré
De meisjesnaam Noré is afgeleid van Eleonora. Deze bijzondere naam is van oorsprong Arabisch en betekent ‘God is mijn licht’. Vind je Arabische namen mooi? Lees dan zeker eens ons artikel over Arabische babynamen.

Zeldzame meisjesnamen die eindigen op E

Dante
In Italië wordt Dante gezien als een echte jongensnaam. Dat maakt Dante extra origineel als meisjesnaam voor jullie dochter. De naam is afgeleid van Durante, die in de Middeleeuwen vaak gebruikt werd. Het betekent ‘de onvergankelijke’.

Odile
Een naam die hier ook relatief weinig voorkomt is Odile. In Frankrijk daarentegen lopen aardig wat kleine Odiles rond. Deze zeldzame naam met E als eindletter betekent ‘rijk’.

Vosse
Het zal je vast niet verbazen, maar de naam Vosse betekent ‘vos’. De afgelopen 10 jaar zijn maar 20 meisjes Vosse genoemd. Super zeldzaam dus, deze naam. Wij vinden dit een van de leukste meisjesnamen die eindigen op E.

Rae
De naam Mae, waar we het later in dit lijstje nog over hebben, komt best vaak voor. De iets stoerdere variant Rae daarentegen, is vrij uniek. Deze toffe genderneutrale naam heeft een prachtige betekenis, namelijk ‘vertrouwen’. Rae wordt ook vaak gebruikt als tweede naam.

Mare
Wonen jullie aan de kust of op een van de Waddeneilanden? Dan is Mare de allermooiste naam voor jullie meisje. Mare betekent namelijk ‘zee’. En wanneer je bent uitgerekend in juni, juli of augustus past het ook goed. Want zomerse babynamen zijn heel leuk als je je kindje wilt vernoemen naar haar geboorteseizoen.

Jente
Als je jullie dochter graag een zeldzame, Bijbelse babynaam wilt geven, is Jente prachtig. Jente betekent ‘God is genadig’. De kans op naamgenootjes is klein, want de afgelopen 10 jaar werd de naam jaarlijks niet meer dan 100 keer gegeven.

Nederlandse namen eindigend op E

Sanne
Mocht een grote kans op naamgenootjes je niets uitmaken, is Sanne een hele mooie naam. Nederlandse ouders zijn al jaren gek op deze naam. Want al vanaf 1978 wordt de naam jaarlijks meer dan 200 keer gegeven. Anne is ook een van de populairste Nederlandse meisjesnamen die eindigen op E.

Eline
Het aantal nieuwe Elines daarentegen neemt al sinds 1993 ieder jaar af. Dus mocht je nu voor deze mooie Hollandse naam kiezen, ben je redelijk origineel. Eline betekent ‘de stralende’, wat natuurlijk perfect past bij jullie

Benthe
Dieren namen voor baby’s zijn van zichzelf al extra cute. Maar de Nederlandse meisjesnaam Benthe betekent ‘beer’. En dan zien wij dus direct een minimeisje in een berenpakje met oortjes voor ons. SMELT.

Liselotte
Korte namen zijn hartstikke trendy. Daardoor vergeten we wel eens hoe prachtig langere meisjesnamen die eindigen op E kunnen zijn. Liselotte is hier een mooi voorbeeld van. En ondanks dat dit een echte meisjesnaam is, is de betekenis dat niet. Liselotte betekent namelijk ‘vrije man’, grappig he?

Famke
Famke is niet zomaar een Nederlandse naam. Het is een echte Friese meisjesnaam en betekent ook letterlijk ‘meisje’. Maar deze naam met E als laatste letter heeft meerdere betekenissen. Naast ‘meisje’ betekent het ook ‘vrede’ en ‘bescherming’.

Fee
Sprookjesachtig mooi, Fee. En met maar liefst twee E’s op het eind is Fee een mooie naam om het rijtje Nederlandse namen mee af te sluiten. Vind je de naam heel tof, maar wil je het liever anders schrijven? Fay is net zo mooi, maar heeft net een beetje meer funkyness.

Lieve meisjesnamen die eindigen op E

Flore
Zijn jij en je partner echte natuurliefhebbers? Overweeg dan zeker de naam Flore eens voor jullie dochter. Flore betekent namelijk ‘bloeiend’. Een twist op deze prachtige naam is Florie, ook heel tof. En er bestaat ook een jongensvariant van deze naam, namelijk Floris.

Mae
Daar is hij dan, zoals beloofd! Als het gaat om tweede meisjesnamen die eindigen op E spant Mae de kroon. Je kunt eindeloos veel mooie combinaties maken. Denk bijvoorbeeld aan Rosie-Mae, Julie-Mae of Anna-Mae. Maar Mae is op zichzelf natuurlijk ook al prachtig.

Grace
Grace is van origine een Latijnse naam, maar is voornamelijk populair in Engeland en Amerika. De zachte klank maakt Grace een hele lieve naam voor meisjes. Het betekent onder andere ‘sierlijk’.

Lieve
De liefste der lieve meisjesnamen die eindigen op E! Je zou denken dat de naam Lieve qua betekenis voor zich spreekt. Maar dat is toch niet helemaal het geval. De babynaam is van oorsprong Frans en betekent ‘Gods beminde’. Verrassend, toch?

Romee
Een dubbele eindletter E geeft iedere naam iets liefs. Romee betekent ‘Romein’. Dus mocht je Italiaanse roots hebben is deze naam een extra goede match. En Nederlands supermodel Romee Strijd is een naamgenoot. Ook niet verkeerd natuurlijk!

Elle
Heb je wel eens van palindroom babynamen gehoord? Dat zijn namen die je van voor naar achteren, en andersom, kunt lezen. De lieve babynaam Elle is een van de schattigste voorbeelden. Een meisjesnaam die hier wat op lijkt is Belle. Net zo lief en ieder meisje droomt toch van een Disney babynaam?

Een alternatief; meisjesnamen met A als laatste letter

De namen uit dit lijstje zijn stuk voor stuk prachtig. Maar het kan natuurlijk dat jullie ultieme babynaam hier net niet bij zat. Niet getreurd! We voorzien je iedere week van een flinke dosis naaminspiratie. Deze inspiratie halen we overal en nergens vandaan. Maar specifieke begin- en eindletters komen ook aan bod. We schreven eerder al eens een artikel over meisjesnamen met A als laatste letter. Wie weet vind je daar jullie perfecte babynaam.

Gerelateerde blogs

Jongensnamen 2 lettergrepen
30 meisjes- en jongensnamen met 2 lettergrepen
Aantrekkelijke mannen namen
15 x aantrekkelijke mannen namen
Namen met o
For the boys: namen met O als laatste letter