De leukste meisjesnamen die eindigen op -Y

Meisjesnamen die eindigen op -y
8 april 2021

Waar het precies aan ligt is ons ook een raadsel, maar sommige letters hebben iets bijzonders. Zo ook de letter Y. Misschien komt het omdat de klinker niet veel voorkomt in de Nederlandse taal. Maar de Y heeft iets mysterieus, iets hippigs, iets cools. Superleuk om eens wat namen met deze letter op een rijtje te zetten. In dit artikel focussen we ons op meisjesnamen die eindigen op Y. Lees je mee?

Natuurlijke namen met Y als laatste letter

Zijn je partner en jij echte natuurliefhebbers? Dan kan het heel mooi zijn om jullie dochter een naam te geven die hierbij past. Dat zit ‘m voornamelijk in de betekenis. Dit zijn de leukste meisjesnamen die eindigen op Y met een verwijzing naar de natuur.

Lily
Lily is een simpele, schattige naam die in het Nederlands ‘lelie‘ betekent. Een bekende naamgenoot is actrice Lily Collins (dochter van Phil Collins), die de hoofdrol in de film Sneeuwwitje speelde. 

Daisy
En we blijven nog even in de fleurige sferen. Daisy is een lieve meisjesnaam met als betekenis ‘madeliefje’. De naam is redelijk uniek: in 2020 waren er slechts 28 mensen die hun meisje Daisy noemden.

Ruby
Robijnen zijn uitzonderlijk zeldzaam en zien er prachtig uit. Het is dus zo gek nog niet om naar deze edelsteen vernoemd te worden. Bovendien klinkt de naam Ruby ook heel stoer! Wat vind jij van edelsteen namen?

Cherry
Meisjesnamen die eindigen op Y kunnen naast stoer, ook ontzettend lief zijn. Zo ook Cherry. Dit is een lieve en speelse naam. Eigenlijk net zo zoet als kersen, en laat dat nou net de betekenis van de naam zijn!

Ivory
Wie van zeldzame babynamen houdt, kan de naam Ivory zeker overwegen. De naam is vooral populair in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, maar komt in Nederland weinig voor. Deze bijzondere meisjesnaam betekent ‘ivoor’. 

Geïnspireerd geraakt door de natuur, maar staat je ultieme babynaam er net niet helemaal tussen? Bloemen en planten zijn ook een goede inspiratie voor namen met een natuurlijk tintje.

Namen uit HollYwood

Het is geweldig om iemand op het witte doek te zien schitteren die dezelfde naam heeft als jij. Precies om die reden hebben wij 5 meisjesnamen die eindigen op Y van bekende personages of filmactrices verzameld.

Audrey
Als één van de meest iconische actrices ooit, is er natuurlijk geen betere powervrouw om je dochter naar te vernoemen dan Audrey Hepburn. De naam Audrey betekent “nobele kracht”.

Ginny
Wie is er nou geen fan van Harry Potter? Ginny Weasley is het jongste zusje van Harry’s beste vriend Ron. Het is natuurlijk extra leuk om je kindje zo te noemen als ze rood haar heeft. Lees ons blog over Harry Potter namen om helemaal betoverd te worden.

Dorothy
Judy Garland speelt het personage Dorothy Gale in de iconische film The Wizard of Oz. De naam is vooral populair in Groot-Brittannië. De meisjesnaam betekent ‘geschenk van God’ en kun je ook heel vlot afkorten naar Dory.

Holly
Audrey Hepburn komt twee keer voor in deze lijst, want zij speelde ook het personage Holly Golightly in de bekende film Breakfast at Tiffany’s. De naam Holly is van Engelse komaf en betekent ‘hulst’.

Wednesday
Wat betreft unieke meisjesnamen die eindigen op Y staat Wednesday zeker bovenaan. De naam slaat natuurlijk op het personage Wednesday Addams uit de tv-serie The Addams Family. Extra leuk als jullie meisje op een woensdag geboren wordt.

Hollandse meisjesnamen die eindigen op Y

Veel namen met de Y als eindletter zijn van internationale komaf. Maar ook in ons koude 🐸-landje kennen we mooie namen met Y.

Diny
De Hollandse babynaam Diny is een simplistische, klassieke naam die vooral populair was in de jaren 50. De naam vindt zijn oorsprong in de Bijbel en betekent “oordeel”.

Demy
De naam Demy (ook wel gespeld als Demi) komt oorspronkelijk uit het Grieks, maar is ook in Nederland al een aantal jaar een populaire meisjesnaam.

Tiny
Een mooie Nederlandse klassieker is Tiny, een afgeleide van de naam Tina. De naam Tina is op haar beurt weer afgeleid van Christina, wat “strijder” of “ik strijd” betekent.

Evy
Evy is een variatie op de populaire naam Evi. Hier zie je heel goed dat meisjesnamen die eindigen op Y toch net dat beetje extra sjeu hebben.

Wendy
We kennen natuurlijk allemaal Wendy uit de prachtige Disneyfilm Peter Pan. Wist je dat Disney babynamen sowieso ontzettend tof zijn? De naam Wendy betekent “heilig”.

Geen fan van meisjesnamen die eindigen op y?

Geeft niets! Het mooie van babynamen is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. En als je jouw ultieme babynaam niet online kunt vinden, kun je altijd zelf nog gaan puzzelen met letters. Neem voor wat extra inspiratie ook eens een kijkje bij deze artikelen: 

Daarnaast kun je ons natuurlijk ook volgen op onze social kanalen Facebook en Instagram. Hier posten we wekelijks leuke feitjes over voornamen en geven we een seintje wanneer we een nieuw artikel hebben gepubliceerd.

Gerelateerde blogs

Tweede naam
Tweede naam kiezen, zó doe je dat!
Meisjesnamen met een m
32 machtig mooie meisjesnamen met een M
Stoere meiden namen
15 stoere meiden namen voor jullie mini