De 48 leukste Mexicaanse namen voor jullie bebé

Mexicaanse namen
27 juni 2022

Hola amiga! Vandaag hebben we weer een gezellig rijtje nombres de bebé voor je verzameld. We reizen af naar het land van de taco’s, mooie stranden, Maya-cultuur en tequila: Mexico! Want dit prachtige land in Midden-Amerika is een geweldige inspiratiebron voor de allerleukste babynamen. Namen die in Mexico populair zijn, zijn namelijk net even iets anders dan Spaanse namen. Zet je sombrero maar op, want hier komen de allerleukste Mexicaanse namen. Bonita!

Mexicaanse namen voor jongens

Mexicaanse jongensnamen hebben het allemaal: ze zijn stoer en krachtig, maar ook lief en vrolijk. De meeste Mexicaanse namen hebben een Spaanse oorsprong. Dat is logisch, want de meeste Mexicanen spreken Spaans. Bij het selecteren hebben we daarom vooral gekeken naar de populariteit van de namen in Mexico. Veel bekende Mexicaanse namen zijn trouwens lekker lang. Daarom hebben we onze favoriete lange jongensnamen in een apart rijtje verzameld. Zet je dus schrap voor de 20 leukste Mexicaanse namen voor jullie niño!

10 populaire Mexicaanse jongensnamen

José
We trappen af met José. Deze vrolijke én stoere klassieker is al jaren razend populair in Mexico. José is afgeleid van Jozef en betekent ‘God voege toe’.  

Juan
Weer een naam met een J! Juan betekent ‘God is genadig’. Eigenlijk lijkt deze Spaanstalige naam veel op Jan, maar dan net iets exotischer. Wij zijn fan.

Jorge
Ook Jorge is een echte Mexicaanse topper. De betekenis van Jorge is ‘boer’. Wist je dat de J in Mexico anders wordt uitgesproken dan in Nederland? Hij lijkt het meest op een h-klank. Jorge spreek je dus ongeveer uit als ‘Horge’.

Miguel
Deze prachtige naam heeft iets zachts en liefs. Miguel is afgeleid van de Hebreeuwse naam Michaël en betekent ‘die als God is’. Een supermooie betekenis.

Bruno
Ken je de Disneyfilm Encanto? Dan heb je vast het liedje ‘We don’t talk about Bruno” gehoord! Wij praten natuurlijk wél over Bruno, want deze toffe naam is superstoer. Betekenissen van Bruno zijn ‘harnas’, ‘bruin’ en ‘beer’. 

🌵Leestip: Dit zijn de allerleukste Disney namen voor jullie baby!

Julio
Bij de naam Julio zien we een superschattig jongetje voor ons. Julio heeft verschillende betekenissen, zoals ‘donzige baard’, ‘jongeling’ en ‘van Jupiter’. Bij Jupiter moet je trouwens niet denken aan de planeet maar aan de Romeinse oppergod. Krachtig!

Luis
Op zoek naar een stoere naam? Dan is Luis een mooie optie. Deze populaire Mexicaanse naam betekent namelijk ‘beroemde strijder’. Perfect voor jullie kleine rauwdouwer. 

Javier
In het rijtje Mexicaanse namen mag Javier niet ontbreken. Deze populaire jongensnaam betekent ‘nieuw huis’. Mi casa es tu casa!

Sergio
Sergio is een heerlijke Mexicaanse naam voor jullie niño. De betekenis van Sergio is ‘dienaar’. Dat wordt vast een behulpzaam kindje.

Pedro
Ook Pedro wordt door Mexicaanse ouders massaal gekozen. Pedro heeft de stoere betekenis ‘rots’. Daar kun je op bouwen!

10 lange Mexicaanse namen voor jongens

Francisco
Hou je van Mexico én van Frankrijk? Ga dan voor Francisco! Deze toffe lange naam betekent namelijk ‘uit Frankrijk’. En dan heeft de naam natuurlijk ook nog een link met de Amerikaanse stad San Francisco. Perfect voor globetrotters in de dop.

Antonio
Deze lange naam is hartstikke populair in Mexico. Antonio betekent ‘de onschatbare’. Een prachtige naam voor jullie kleine schat.

Alejandro
Bij de naam Alejandro denken we meteen aan een warme zon en wuivende palmbomen. Alejandro heeft de superkrachtige betekenis ‘verdediger van het volk’. Hoe stoer is dat?

Enrique
Ook Enrique is een mooie optie als je van krachtige Mexicaanse namen houdt. De betekenis van Enrique is namelijk ‘heerser’. Dat belooft wat voor jullie niño!

🌵Leestip: Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen.

Eduardo 
De naam Eduardo is een echte Mexicaanse topper. De betekenis van Eduardo is ‘gezegende beschermer’. Bij deze naam zien we een superlief en zorgzaam kindje voor ons.

Fernando
Ook Fernando is een heerlijke naam die op een -o eindigt. Fernando betekent ‘avontuurlijk’. Met zo’n naam zal jullie hummeltje nog heel wat avonturen beleven!

Salvador
Bij het zien van deze naam raken we meteen helemaal in de Mexicaanse sferen. Salvador heeft supermooie, bijzondere betekenissen: ‘redder’ en ‘bevrijder’. 

Alfredo
De naam Alfredo is afgeleid van Alfred. Alfredo heeft verschillende betekenissen, zoals ‘machtige heerser’ en ‘hij die raad krijgt van elfen’. Stoer, zonnig en een tikkeltje fantasievol: wij zijn fan!

Manuel
De mooie naam Manuel betekent ‘God is met ons’. Manuel wordt in veel Spaanstalige landen gebruikt, waaronder natuurlijk Mexico. Een leuke afkorting van de naam is Manu.

Arturo 
Arturo is afgeleid van de Keltische naam Arthur. Betekenissen van Arturo zijn ‘held’ en ‘beer’. Een prachtige naam voor jullie kleine beertje.

Mexicaanse namen voor meisjes

Jullie chica verdient natuurlijk ook een knaller van een babynaam. Daarom hebben we 20 toffe Mexicaanse meisjesnamen voor je op een rijtje gezet. Ook voor deze namen geldt dat het meestal Spaanse namen zijn die in Mexico enorm populair zijn. Daarnaast zijn Mexicaanse ouders dol op lange meisjesnamen. Daarom hebben we een speciale verzameling lange Mexicaanse meisjesnamen voor je opgesnord. Me encanta!

10 populaire Mexicaanse namen voor meisjes

Maria
We beginnen dit rijtje met een echte klassieker. Maria is namelijk een van de meest populaire Mexicaanse namen. De naam betekent onder andere ‘geliefde’, ‘schone’ en ‘druppel van de zee’. 

Rosa
Ook Rosa is een gouwe ouwe. Deze populaire naam betekent – verrassing! – ‘roos’. Rozen staan al eeuwenlang symbool voor de liefde, en dat wil je je kindje natuurlijk meegeven. 

🌵Ook leuk om te lezen: 20 fleurige bloemen namen voor baby’s.

Gloria
De glorieuze Latijnse naam Gloria betekent ‘glorie’ en ‘roem’. Met zo’n vrolijke naam is je mini natuurlijk helemaal in de glooo-rieee-aaa! 

Elvia
Bij de naam Elvia denken we meteen aan een superlief en schattig elfje. Elvia betekent dan ook ‘elf’, ‘raadgever’ en ‘vriendin’. 

Alma
Ook Alma is een heerlijke Mexicaanse naam. Deze toffe korte naam betekent onder andere ‘inspanning in de strijd’. Krachtig!

Norma
Norma klinkt superstoer en krachtig. Deze populaire Mexicaanse naam is ideaal als je iets met Mexico én het Hoge Noorden hebt. Norma betekent namelijk ‘van het Noorden’. Een andere betekenis is ‘schitterend door kracht’. 

Dulce
Gek op zoetigheid? Dan is Dulce een perfecte naam voor jullie zoete kindje. Dulce betekent namelijk ‘snoep’ en ‘zoet’. Een superleuke naam voor echte zoetekauwtjes.

Carmen
De naam Carmen klinkt lekker zonnig en Mexicaans, maar heeft ook iets stoers en krachtigs. Carmen heeft verschillende geweldige betekenissen, zoals ‘lied’, ‘zoet’, ‘goud’ en ‘boomgaard’.

Perla
Jullie mini wordt natuurlijk jullie meest kostbare schat. En dat vraagt om een prachtige bijpassende naam. De Mexicaanse naam Perla betekent ‘parel’. 

Reyna
Ook Reyna is een heerlijke naam voor Mexicaanse prinsesjes. Reyna betekent namelijk ‘koningin’. Een krachtige, koninklijke naam met een stoere edge.

10 lange Mexicaanse namen

Guadalupe
De lange naam Guadalupe is razend populair in Mexico. Guadalupe betekent ‘rivier van zwarte stenen’ en ‘rivier van de wolf’. Bijzondere betekenissen!

Margarita
Ook de Spaanse naam Margarita is in Mexico enorm populair. Misschien denk je bij Margarita aan een overheerlijke pizza, maar de naam heeft stiekem hele toffe betekenissen. Wat dacht je van ‘parel’, ‘bloesem’ en ‘madelief’?

🌵Leestip: Olé! Dit zijn de 50 leukste Spaanse namen.

Adriana
De Mexicaanse naam Adriana is afgeleid van het Latijnse woord ‘hadrianus’, wat onder andere ‘donker’ betekent. Een stoere, geheimzinnige naam voor jullie kindje.

Veronica
Ook Veronica is een naam waar veel Mexicaanse ouders warm voor lopen. En dat snappen we, want de betekenis van Veronica is ‘zij die overwinning brengt’. Perfect voor succesvolle meiden.

Leticia
Op zoek naar een vrolijke naam? Dan zit je goed met Leticia, want deze naam betekent ‘vreugde’ en ‘blijdschap’. Dat wordt vast een superpositief en blij kindje.

Ofelia
De naam Ofelia is een echte topper in Mexico. Deze oorspronkelijk Griekse naam betekent ‘wijs’ en ‘helper’. Gek op literatuur? Ophelia is ook een karakter in een stuk van Shakespeare! 

Josefina
De Spaanse naam Josefina is net als José afgeleid van Jozef. Josefina is in Nederland ook vrij bekend, maar in Mexico is de naam ontzettend populair. Josefina betekent ‘God voege toe’.

Maribel
De toffe naam Maribel is een combinatie van Maria en Isabel. De betekenis van Maribel is onder andere ‘ster van de zee’ en ‘schoonheid’. 

Esperanza
De bijzondere én lange naam Esperanza betekent ‘hoop’. Het is prachtig om je kindje een naam te geven met deze mooie betekenis. Esper en Essie zijn toffe afkortingen.

Lorena
In Mexico wonen de meeste Lorena’s ter wereld. Lorena is dus een mooie optie als je op zoek bent naar Mexicaanse namen. De naam betekent onder andere ‘de gelauwerde’ en ‘vereerde’.

Mexicaanse uniseks namen

De meeste namen die in Mexico gekozen worden zijn specifiek voor jongens of voor meisjes bedoeld. Toch hebben we nog een paar genderneutrale namen voor je verzameld. Welke van deze Mexicaanse uniseks namen is jouw favoriet?

Jesús
We beginnen met een opvallende naam. Jesús komt in Nederland namelijk nauwelijks voor. En áls de naam voorkomt, is hij bijna altijd bedoeld voor een jongetje. Toch wordt Jesús in Mexico vaker aan meisjes gegeven. Meestal in combinatie met een andere naam, zoals Maria de Jesús. De naam betekent ‘God is mijn redder’.  

Luz
Ook Luz is in Mexico een typische naam voor meisjes. Toch vinden we de naam ook superstoer voor jongens. Luz komt ook in Colombia veel voor. De betekenis van Luz is ‘licht’. Mooi!

Flor 
De van oorsprong Spaanse naam Flor betekent ‘bloem’. Ook deze naam wordt in Mexico meestal aan meisjes gegeven. In Nederland hebben ongeveer evenveel jongens als meisjes deze fleurige korte naam.

Cruz
Bij Cruz denken we aan een diepblauwe zee, een glinsterende zon en hagelwitte stranden. Een heerlijke naam dus! De betekenis van Cruz is ‘kruis’. 

Noé
De naam Noé wordt in Mexico meestal gegeven aan jongens. Toch vinden wij hem ook helemaal leuk voor meisjes. Noé betekent ‘rust’ en ‘troost’.

Rocio
Deze Spaanse naam is in Mexico hartstikke populair. Rocio heeft de bijzondere betekenis ‘dauw’. De naam wordt het vaakst aan meisjes gegeven, maar wat ons betreft is hij ook tof voor jongens.

Santos 
Van de naam Santos raken we helemaal in de Mexicaanse sferen. Deze toffe naam betekent ‘heilige’. De naam wordt voor zowel jongens als meisjes gekozen.

Gabi
Gabi is een afkorting van de Hebreeuwse naam Gabriël. De betekenis van Gabi is ‘God is mijn kracht’. Voor een iets mannelijkere touch kun je ook voor Gabe gaan. 

Leuke geboortekaartjes à la Mexicana!

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal wild van Mexicaanse namen? Dan is een bijpassend geboortekaartje natuurlijk extra leuk. Bij kaartenwebshop Kaartje2go vind je supertoffe kaartjes met een Mexicaanse touch. Ben je gek op Zuid-Amerikaanse dieren? Ga dan voor een hip geboortekaartje met een alpaca. Of ga voor lekker tropisch en kies een geboortekaartje met jungle-thema. Tot slot past een zomers geboortekaartje met oceaan of zonnig thema perfect bij jullie prachtige Mexicaanse naam. Hasta la vista!

Babynamen Facebook

Gerelateerde blogs

Keltische namen
27 x Keltische namen met betekenis
Namen uit Limburg
De 50 mooiste Arabische namen met betekenis
Hippe babynamen
Hippe babynamen: dit wil je weten!