35 x namen met betekenis geluk!

Namen met betekenis geluk
16 februari 2023

Een positieve zwangerschapstest, een glimlach van oor tot oor en tranen van geluk: je bent zwanger! En dat enorme geluksgevoel wil je het liefst ook meegeven aan je kindje. Want je hoopt natuurlijk dat die kleine in je buik een prachtig en gelukkig leven krijgt. Daarom hebben we de allermooiste namen met betekenis geluk voor je verzameld. Want er zijn gelukkig heel veel namen die geluk betekenen! Dus hou dat gelukzalige gevoel vast en beproef je geluk met deze 35 namen die geluk betekenen!

Top 10 namen met betekenis geluk

Voordat we dieper ingaan op de namen die geluk betekenen, geven we je eerst een tipje van de sluier. Dit zijn namelijk de tien populairste namen met betekenis geluk. 

  1. Benjamin 
  2. Kai 
  3. Feline 
  4. Dex 
  5. Felix 
  6. Tygo 
  7. Benthe 
  8. Zayd 
  9. Bibi 
  10. Joy

Meisjesnaam met betekenis geluk

Ben je in verwachting van een meisje? Dan is het superleuk om je kleintje een naam met betekenis geluk te geven. Met een van deze namen met betekenis geluk blijf je nog lang in de zevende hemel!

Aisha 
Ahw, Aisha. Deze ontzettend lief klinkende naam betekent ‘vol leven’, ‘voorspoed’ en ‘gelukkig’. We zien bij de Arabische naam direct een schattig en levendig meisjes voor ons.

Feline
De populaire naam Feline betekent ‘brenger van geluk’, ‘vruchtbaar’ en ‘gelukkig’. Beter kan haast niet voor jullie zondagskindje. Feline kan op verschillende manieren geschreven worden, Féline is bijvoorbeeld ook mooi. 

Kae
Okae, tijd voor een stoere naam! Kae klinkt namelijk lekker kort en pittig. Deze toffe naam betekent ‘geluk’ en ‘puur’. Kae is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord ‘caius’, dat ‘geluk’ betekent.

Joy
We blijven even bij de korte namen met betekenis geluk. Want ook Joy is een echte topper. De vrolijke Engelse naam betekent ‘geluk’ en ‘vreugde’. What a joy 😉

Alaïa 
Alaïa klinkt zacht, vrouwelijk en een tikkeltje mysterieus. De naam betekent ‘geluk’ en ‘verheven’. De oorsprong van Alaïa is niet helemaal bekend; het kan zijn dat de naam afstamt van het Baskische woord ‘alai’, dat ‘vrolijk’ betekent.

Benthe

Een echte publiekslieveling, dat is Benthe! Deze populaire Friese en Scandinavische naam betekent onder andere ‘geluk’, ‘de gezegende’ en ‘beer’. Dat wordt vast een heel gelukkig en knuffelig beertje.

Meyra 
Ook Meyra is een mooie meisjesnaam met betekenis geluk. Meyra heeft een Turkse herkomst en betekent ‘geluk’ en ‘vreugde’. Mayra is trouwens ook een leuke opbeurende variant!

Bibi
Bibi! Bij deze naam zien we meteen een vrolijke spring in ‘t veld voor ons. De betekenissen van deze schattige naam zijn ‘koningin’, ‘geluk’, ‘zon’ en ‘mooi’. Perfect voor jullie knappe zonnestraaltje ☀️

Farah 
Ben je op zoek naar Arabische namen met betekenis geluk? Dan is Farah een mooie optie. Andere betekenissen van Farah zijn ‘vreugde’ en ‘blijheid’. Een prachtige naam voor jullie lucky girl.

Zaya 
Ook Zaya is een toffe Arabische meisjesnaam met betekenis geluk. Behalve ‘geluk’ betekent Zaya ook ‘hoop’, ‘eerlijk’, ‘lot’ en ‘overwinnende vrouw’. Wij zijn fan van deze krachtige naam!

Luana
Aloha! Heb je ook zo genoten van het eerste seizoen van The White Lotus? Dan ben je misschien wel geïnteresseerd in Hawaiiaanse namen met betekenis geluk! Luana is de gelukkige: deze naam betekent ‘geluk’, ‘plezier’ en ‘voldaan’. 

Felice
Felice! Dit is een zwoele Italiaanse en Spaanse meisjesnaam die ‘gelukkig’, ‘vreugde’ en ‘brenger van geluk’ betekent. Wij feliciteren je alvast met deze prachtige naam!

Naära
De naam Naära betekent ‘meisje’ en ‘geluk’. Deze Hebreeuwse naam is extra leuk als je een naam zoekt die je niet zo vaak hoort. En wist je dat de Hypolycaena Naara een vlinder is? Helemaal vrolijk 🦋

Yindee
Zoek je een naam met een Aziatische vibe? Dan is deze Thaise naam misschien iets voor jullie. De schattige naam Yindee betekent ‘geluk’ en ‘welkom’.

Geboortekaartje meisje

Jongensnamen met betekenis geluk

Ook voor de boys zijn er natuurlijk genoeg toffe namen met betekenis geluk. Zet je paraplu maar op, want met deze fortuinlijke jongensnamen regent het klavertjes vier! 

Felix
Net als Feline en Felice betekent Felix ‘gelukkig’, ‘vruchtbaar’ en ‘brenger van geluk’. Felix is namelijk letterlijk het Latijnse woord voor ‘gelukkig’. Van deze vrolijke naam krijg je meteen de zomer in je bol!

Benjamin
Wist je dat Benjamin een van de meest populaire namen met betekenis geluk is? Om precies te zijn betekent de Hebreeuwse naam ‘zoon van het geluk’. Bekende afkortingen zijn Ben, Benja en Benji.

🍀 Tip: Via de babynamen generator kun je heel makkelijk de leukste jongensnamen filteren op oorsprong en betekenis. Probeer het maar eens!

Kai 
De stoere naam Kai heeft verschillende herkomsten én betekenissen. Zo betekent Kai in het Hawaïaans en Japans ‘zee’ en in het Germaans ‘speer’. Maar de naam is ook afgeleid van het Latijnse woord ‘caius’, dat ‘geluk’ en ‘verheugen’ betekent. Een veelzijdige naam dus. Kaileuk!

Dex
We gaan nog even door met korte namen die geluk betekenen. Want ook Dex past helemaal in dit rijtje. Andere betekenissen van Dex zijn ‘gelukkig’, ‘rechterhand’ en ‘schilder’. Je maakt de naam nog stoerder door hem met twee x’en te schrijven: Dexx.

Jeppe

Jippie, we gaan voor Jeppe. Dit is een mooie optie als je naar Scandinavische namen met betekenis geluk zoekt. Jeppe betekent namelijk ‘geluk’, ‘voorspoed’ en ‘beschermer’. Perfect voor jullie geluksbaby!

Tygo
Wist je dat de populaire jongensnaam Tygo is afgeleid van een Griekse godin? In de Griekse mythologie is Tyche namelijk de godin van het geluk. Tygo betekent dan ook ‘geluk’ en ‘goed lot’. En jullie hummeltje is natuurlijk ook een lot uit de loterij 🍀

Zayd 
De stoere naam Zayd betekent ‘geluk’ en ‘groei’. Deze Arabische naam is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vorig jaar kwamen er 115 kleine Zaydjes bij. Ook Zeyd is een leuke variant met dezelfde betekenis. Wat een geluk!

Eymen
Eymen is een krachtige Turkse naam met betekenis geluk. Daarnaast betekent Eymen ‘hij die gelukkig is’, ‘rechtvaardig’ en ‘betrouwbaar’. Allemaal eigenschappen die je natuurlijk graag aan je kindje mee wil geven.

Hylke 
Ook Hylke is een leuke optie als je op zoek bent naar namen met betekenis geluk. De Friese naam betekent ‘strijder’ en ‘brenger van geluk’. Stoer!

Jaron
‘Zingen of huilen van geluk’: dat is de bijzondere betekenis van de Hebreeuwse naam Jaron. Daarnaast betekent Jaron ‘lied’ en ‘vreugde’. Een naam om van te jubelen 🌈

Prosper 
De zeldzame naam Prosper betekent ‘voorspoed’, ‘gelukkig’ en ‘gelukkig makend’. De naam is afgeleid van het Latijnse woord ‘prosperus’, en kwam vroeger vooral in Zuid-Nederland voor. Wist je dat Prosper vooral als tweede naam wordt gekozen?

Geboortekaartje neutraal

Genderneutrale gelukstreffers

Uiteraard willen we je de genderneutrale namen met betekenis geluk niet onthouden. De volgende tien bijzondere babynamen zijn leuk voor jongens en meisjes!

Seven
Het ultieme geluksgetal is natuurlijk zeven. En daar verwijst deze toffe Amerikaanse naam naar! Een andere betekenis van Seven is ‘liefhebben’, naar het Turkse woord ‘sevmek’.

Jovi
Ook Jovi is een funky naam die aan zowel jongens als meisjes gegeven kan worden. De betekenissen van Jovi zijn ‘gelukkig’ en ‘God is met ons’. Dat wordt een joviaal kindje!

Kes
Pittig en kort, zo klinkt de uniseksnaam Kes! Wist je dat de naam een Afrikaanse oorsprong heeft? Kes betekent ‘de gehoornde’, ‘valk’ en ‘voor het geluk geboren’. Dat laatste zal zeker kloppen 💕

Klaver
We geven toe, deze naam is ontzettend apart en uniek. Maar we vinden hem stiekem toch heel leuk! Klaver verwijst natuurlijk naar een klavertje vier, dat symbool staat voor geluk. Als je de naam te experimenteel vindt, is hij misschien ook leuk voor een tweede naam. En wat dacht je van de Engelse variant Clover?

Luca

Eigenlijk betekent Luca niet geluk, maar ‘licht’. Toch vinden we dat de naam heel goed in dit rijtje past. Luca lijkt namelijk qua klank erg veel op het woord ‘lucky’, wat dan weer ‘geluk’ en ‘gelukkig’ betekent. En de betekenis ‘licht’ is trouwens ook hartstikke vrolijk!

Keiko
De Japanse naam Keiko betekent ‘gelukkig kind’. En dat is natuurlijk wat je als ouders het allerliefste wilt! Andere betekenissen van Keiko zijn ‘vrolijk’, ‘jubelend’ en ‘gezegend’. In Japan is het vooral een meisjesnaam, maar hij kan ook prima voor jongens.

Yoshi
Ook Yoshi is een lieve Japanse naam met betekenis geluk. Daarnaast betekent de naam ‘goed’, ‘respectvol’, ‘gelukkig’, ‘gezegend’ en ‘rechtvaardig’. Wat wil je nog meer? Deze schattige naam is perfect voor jullie blije eitje!

Chance
Er zijn natuurlijk ook Franse namen met betekenis geluk. Een daarvan is Chance. Deze unieke naam betekent in het Frans letterlijk ‘geluk’. Perfect voor jullie kleine gelukspopje. Bonne chance!

Ash
De korte naam Ash is afgeleid van de Hebreeuwse naam Asher en betekent ‘gelukkig’ en ‘hoopvol’. Daarnaast staat Ash ook voor de essenboom. Je hoort de naam nog niet veel in Nederland.

Bliss
De laatste van het lijstje namen met betekenis geluk is Bliss. De naam heeft een Engelse oorsprong, want eigenlijk betekent ‘bliss’ in het Engels letterlijk ‘geluk’ en ‘gelukzaligheid’. Geen twijfel mogelijk over de betekenis dus! Bliss is een perfecte optie als je van originele namen houdt, de naam komt namelijk heel weinig voor.

Veel geluk!

Klavertjes vier, hoefijzers, scherven en dat ene paar sokken: geluk is iets prachtigs. En hoewel geluk natuurlijk niet altijd vanzelfsprekend is, kun je je mini met een van deze lucky namen nét even een klein steuntje in de rug geven. Want misschien brengt de naam wel geluk! Wil je iets verder kijken dan namen met betekenis geluk? Lees dan eens ons artikel over namen met betekenis hoop, of over namen met wonder in de betekenis. En wat dacht je van namen die geschenk of dankbaarheid betekenen? We hebben ze allemaal voor je verzameld. Veel geluk bij het kiezen van jullie babynaam! 🍀

Instagram banner babynamen

Gerelateerde blogs

Krachtige namen
Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen
Succesvolle babynamen
Succesvolle namen voor je mini
Namen met betekenis wonder
Wondermooie namen met betekenis wonder