De mooiste meisjes namen met A als laatste letter

Namen met a als laatste letter
7 januari 2020

Verwachten jullie een klein meisje en ben je jouw ultieme babynaam nog niet tegengekomen? Overweeg dan eens een meisjesnaam die eindigt op A. Namen met A als laatste letter zijn heel stijlvol en hebben vaak iets liefs. Perfect voor jullie toekomstige mini dus!

5 Nederlandse namen met A op het eind

Wat zegt een babynaam over de ouders? Veel! Ben jij trots op je Hollandse roots? Dan hebben wij de leukste Nederlandse namen met een A voor je verzameld.

Lisa
Lisa is een veelvoorkomende naam in Nederland. De babynaam was het populairst in 1992 en werd dat jaar maar liefst 1100 keer gegeven.

Fenna
Friese namen zijn hartstikke trendy. De babynaam Fenna steeg vooral in populariteit na de hitserie Moordvrouw, waarin Wendy van Dijk de hoofdrol speelde.

Johanna
Johanna is by far de populairste Nederlandse naam uit dit lijstje. Al sinds 1800 geven Nederlanders hun dochters deze babynaam. De kans op naamgenootjes was het grootst in 1945. Dit jaar werden maar liefst 9000(!!) Johannas geboren.

Adinda
Ga je toch liever voor een naam die niet zo vaak voorkomt? Dan is Adinda heel mooi. Deze naam met eindletter A betekent ‘nobel’. En in 2018 werd hij maar twee keer gegeven, super origineel dus.

Eva
Een korte, krachtige naam en oer-Hollands, wat wil je nog meer! Eva betekent ‘moeder van alle levenden’.

5 Namen met A op het eind; we gaan de grens over!

Bovenstaande Nederlandse namen zijn natuurlijk prachtig. Maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van. Wij zochten voor jou de allermooiste internationale namen met A als laatste letter.

Esmeralda
Komt deze Spaanse meisjesnaam je bekend voor? Dat kan! Esmeralda is het zigeunermeisje uit de Disneyfilm ‘De klokkenluider van de Notre Dame’.

Roza
Grappig hoe één letter het verschil kan maken. Roza is de Poolse variant van Rosa. Beide versies zijn uiteraard babynamen gebaseerd op bloemen.

Alexia
Alexia is van oorsprong een Duitse meisjesnaam. Het leukste van deze babynaam is de mega schattige afkorting Lexie. Zal Koning Willem-Alexander zijn dochter ook liefkozend zo noemen?

Hana
Hoewel het heel Nederlands klinkt, is Hana een Japanse naam. Heel tof als je namen met A overweegt die net iets anders geschreven worden. Liever de Hollandse variant? Ga dan voor de babynaam Hanna.

Uma
Als jij fan bent van korte, aparte namen is Uma perfect. De bekendste naamgenoot met deze Hindoestaanse naam is actrice Uma Thurman. Een echte powervrouw!

5 Betekenisvolle baby namen met A als laatste letter

Dit lijstje is natuurlijk niet compleet zonder een aantal prachtige namen met betekenis. Welke babynaam die eindigt op A vind jij het leukst?

Laila
Deze Arabische naam voor meisjes heeft niet één, maar drie bijzondere betekenissen. Laila betekent namelijk ‘nacht’, ‘bloem’ en ‘schoonheid’. Driedubbel zo mooi!

Nova
Ook babynaam met eindletter A Nova heeft een dubbele betekenis. Het betekent zowel ‘nieuw’ als ‘vriend’. Maar wij vinden ‘vriend’ toch wel het meest bijzonder.

Angelina
Hebben jij en je partner voorkeur voor een babynaam met Bijbelse betekenis? Dan is Angelina misschien wel iets voor jullie. Angelina betekent ‘bode van god’.

Jenna
Eerlijkheid is een van de belangrijkste eigenschappen die je jouw kindje wilt meegeven. De meisjes babynaam Jenna past hier goed bij. Het betekent namelijk ‘eerlijk’.

Victoria
Als je jullie meisje een stoere, krachtige naam wilt geven is Victoria de overweging waard. Je had vast al een vermoeden, maar deze naam betekent ‘overwinnend’ of ‘veroveraar’.

Waarom je zou moeten kiezen voor namen eindigend op A

Allereerst natuurlijk gewoon omdat je een naam hebt gekozen die jij mooi vindt. Dat is zonder twijfel de belangrijkste reden. Maar het is ook mooi om een babynaam te kiezen die past bij broertjes en/of zusjes. Zo matcht Eva bijvoorbeeld heel goed met Leanne, Jorian en Lisa. Zoals je ziet komt de letter A overal in terug.

Soms zoek je ook specifiek een babynaam die past bij jullie achternaam. Zit de klinker A in jullie achternaam? Dan zorgen namen met A als laatste letter voor een mooi geheel. Kijk maar eens naar Mara van Gangelen of Elena Jansen.

Last but no least hebben namen met A als laatste letter een mooie, zachte klank. Perfect voor kleine meisjes dus. Ben jij al fan van een meisjesnaam die eindigt op A?

Gerelateerde blogs

Namen met X
De mooiste namen met een X
Meisjesnamen met een m
32 machtig mooie meisjesnamen met een M
Namen met betekenis liefde
25 x zwijmelen: de mooiste namen met betekenis liefde