krachtige-babynamen

Krachtige babynamen; voor stoere kids!

18 november 2019

Je ziet steeds vaker dat (toekomstige) ouders kiezen voor een bijzondere babynaam. De naam van hun kleintje moet iets betekenen, een verhaal hebben of simpelweg iets teweegbrengen. En met de krachtige babynamen uit dit lijstje bereik je dat alledrie. Een win-win-winsituatie dus.

Namen met kracht als betekenis

Zijn jullie op zoek naar een babynaam met betekenis? Dan is ‘kracht’ misschien wel een hele mooie betekenis om te overwegen. Laat je eens inspireren door de volgende vijf krachtige babynamen.

1. Minou

De bijzondere meisjesnaam Minou betekent ‘krachtige strijdster’. Een hele stoere en krachtige naam voor jullie kleine meid dus. En je bent ook nog eens heel uniek met deze naam, want de laatste drie jaar is Nederland maar 15 Minous rijker geworden.

2. Gabriel

Gabriel is een prachtige Bijbelse babynaam die ‘kracht van God’ betekent. Gabriel was een van de aartsengelen en kondigde de geboorte van Jezus aan. Aan meisjes wordt vaak de naamsvariant Gaby gegeven.

3. Lenn

De naam Lenn betekent ‘zo krachtig als een leeuw’. Een beetje een indirecte betekenis dus, maar deze babynaam is te mooi om niet met je te delen. En hoewel Lenn een unisex babynaam is, kun je voor meisjes ook Lenna kiezen. Deze naam heeft dezelfde betekenis.

4. Ron

Wij denken bij het horen van deze naam direct aan de beste vriend van Harry Potter. En het is ook niet gek dat J.K. Rowling het personage zo heeft genoemd. Want de naam Ron betekent namelijk ‘berg van kracht’. Vind je babynamen met twee lettergrepen leuker? Ga dan voor Ronny.

5. Li

Li betekent letterlijk ‘kracht’. Nu is Li op zichzelf al een hele stoere, krachtige naam. Maar je kunt deze ook heel mooi combineren met andere voornamen. Meerdere voornamen kunnen ook heel krachtig zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan Avie-Li.

Korte krachtige namen

Babynamen met één lettergreep zijn de laatste jaren onwijs populair geworden. Met deze tien korte babynamen geef je jullie mini zonder twijfel een krachtige naam.

6. Don

Wanneer we het hebben over korte krachtige namen staat Don wat ons betreft bovenaan. De Engelse naam voor jongens betekent ‘trotse leider’. Met zo’n krachtige naam maak je altijd een waanzinnige eerste indruk.

7. Jazz

Je kunt overal inspiratie voor krachtige babynamen vinden. Jazz is bijvoorbeeld gebaseerd op de bloemsoort jasmijn, maar ook op de populaire muziekstroom. Jazz is een stoere naam voor meiden en jongens.

8. Luc

De naam Luc was vooral populair aan het eind van de jaren 90. Des te leuker om jullie jongetje vandaag de dag zo te noemen, want dan is de kans op naamgenootjes in de klas klein. Luc is een krachtige naam door de korte klank en variatie op het klassieke Luuk.

9. Hind

Hind is een prachtige Arabische naam voor meisjes. Het betekent ‘groep herten’, wat je misschien niet direct linkt aan kracht. Maar juist omdat de naam zo verfijnd en mysterieus is komt hij krachtig over. En hij hoort daarom wat ons betreft volledig thuis in dit lijstje.

10. Mo

Je hebt de naam Mohamed, naar de profeet, vast al eens voorbij horen komen. Dat is van zichzelf natuurlijk al een hele krachtige naam voor jullie zoontje. Maar je kunt de naam ook verkorten tot Mo. Deze korte klank geeft de krachtige babynaam net iets extra’s.

11. Skye

Met een naam die letterlijk ‘hemel’ betekent, maak je sowieso indruk. Skye is een Schotse naam voor zowel jongens als meisjes. Vind je de korte klank tof maar wil je variëren in schrijfwijze? Dan zijn Sky en Skie ook heel mooi.

12. Cas

Een van de meest populaire krachtige babynamen uit dit lijstje is Cas. Deze verkorte versie van Casper wordt als sinds 1999 minimaal 150 keer per jaar gegeven. Het betekent ‘schatbewaarder’ en heeft een Bijbelse oorsprong.

13. Lou

Lou betekent ‘beroemde strijder’ en is een Germaanse naam. Deze krachtige babynaam wordt voornamelijk aan jongens gegeven. Maar wij vinden Lou stiekem extra stoer een krachtig als meisjesnaam.

14. Finn

Dat ook Scandinavische namen krachtig kunnen zijn bewijst de naam Finn. Deze jongensnaam is super hip en trendy en stond op nummer 3 van de meest gegeven namen van 2018. Je kunt de babynaam iets unieker maken door het te schrijven als Fynn.

15. Mex

Verwachten jullie een meisje en voel je aan de salto’s in je buik al dat het een pittige tante wordt? Dan is Mex misschien wel de krachtige babynaam voor jullie. Het betekent ‘beste’ en is van origine Duits.

Krachtige babynamen met twee of meer lettergrepen

Maar ook babynamen met twee, of zelfs drie, lettergrepen kunnen heel krachtig zijn. En het voordeel van een langere naam is dat je deze soms nog heel stoer kunt afkorten tot een krachtige roepnaam.

16. Avalon

De bijzondere babynaam Avalon heeft naast ‘kracht’ nog twee hele mooie betekenissen, namelijk ‘vogel’ en ‘leven’. Het lijkt haast de perfecte babynaam voor kindjes met een vrije geest. De naam Avalon is geschikt voor jongens en meisjes.

17. Vincenzo

Vincenzo is, en dat zal je vast niet verbazen, een Italiaanse naam. Het betekent ‘heerser van het thuisland’. Een hele stoere babynaam die je ook nog eens heel leuk kunt afkorten naar Enzo.

18. Lyona

Een naam gebaseerd op het dierenrijk kan ook ontzettend krachtig zijn. Lyona betekent bijvoorbeeld ‘leeuwin’, gebaseerd op het Engelse lioness. De naam is in Nederland nog niet echt ontdekt, dus ook heel origineel.

19. Wyatt

De Amerikaanse naam Wyatt betekent ‘strijd’. Dat is natuurlijk al heel krachtig, maar de unieke samenstelling van letters maakt de jongensnaam ook heel interessant. Wyatt komt in Nederland maar weinig voor. De naam was in 2016 het populairst, maar werd zelfs dat jaar maar 8 keer gegeven.

20. Zenne

Wanneer jij op zoek bent naar babynamen uit het heelal en de ruimte is Zenne echt iets voor jullie. Deze unisex babynaam betekent namelijk ‘kracht van jupiter’.

21. Emory

Wij hadden deze jongensnaam zelf nog nooit gehoord, maar nu zijn we fan. Emory is een Engelse naam en wordt het meest gegeven aan jongens in de United States. Het betekent naast ‘kracht’ ook ‘onvermoeibaar’. Dat voorspelt slapeloze nachten!

22. Reyana

Ben jij echt op zoek naar een unieke babynaam? Dan is Reyana echt iets voor jullie. Deze krachtige meiden naam is de afgelopen tien jaar namelijk maar één keer gegeven. Het betekent ‘krachtige strijdster’.

23. Imad

Veel Arabische namen klinken van nature al krachtig. Zo ook Imad. Maar Imad klinkt niet alleen heel stoer, het betekent ook letterlijk ‘kracht’. Vooral onze zuiderburen zijn fan van de jongensnaam. Belgische jongens worden namelijk vier keer vaker zo genoemd dan Nederlandse jongens.

24. Victoria

Victoria is een hele stoere meiden naam. Het betekent namelijk ‘overwinnend, veroveraar’. Dus wanneer jullie meisje zich in de buik al regelmatig laat gelden is dit misschien wel de perfecte babynaam.

25. Marcel

De jongensnaam Marcel betekent ‘kleine krijgshaftige’. Marcel is van oorsprong een Franse babynaam. De Fransen geloofden vroeger dat jongens die de naam Marcel kregen opgroeiden tot wijze mannen.

Nog meer inspiratie voor stoere krachtige namen

Ben jij helemaal enthousiast over krachtige namen door het bovenstaande lijstje, maar heb je jullie ultieme babynaam niet gespot? Geen paniek! Je kunt namelijk overal inspiratie voor krachtige babynamen vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een superheld of krachtig personage uit je favoriete film. Maar ook het dierenrijk of natuurverschijnselen kunnen je op ideeën voor babynamen brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos!