De 20 meest aantrekkelijke vrouwen namen met betekenis

Aantrekkelijke vrouwen namen
12 juni 2020

Je kunt iemands aantrekkelijkheid natuurlijk baseren op uiterlijke kenmerken. En gelukkig vindt het merendeel karaktereigenschappen nog veel belangrijker. Maar wist je dat je naam ook kan bijdragen aan hoe aantrekkelijk iemand je vindt? Dit heeft vaak te maken met de betekenis en/of afkomst van de naam. Wij gingen voor jou op zoek naar de 20 meest aantrekkelijke vrouwen namen.

Korte, krachtige aantrekkelijke vrouwen namen

Korte namen voor meisjes zijn al een tijdje hot and happening. Dit gaat een beetje gepaard met de stijgende populariteit van genderneutrale babynamen. Want korte vrouwen namen hebben vaak iets stoers en krachtigs. Krachtige namen voor vrouwen kunnen als aantrekkelijk worden beschouwd omdat je direct een statement maakt wanneer je je voorstelt. Je zegt eigenlijk gewoon “Hallo, ik ben een powervrouw!”.

Li
Wanneer we het hebben over ‘kort, maar krachtig’, is Li toch wel de perfecte naam. Met maar twee letters is deze naam natuurlijk korter dan kort. Maar qua krachtige betekenissen spant Li ook de kroon. Li betekent namelijk letterlijk ‘kracht’. Je kunt deze naam ook heel mooi aan een andere voornaam plakken. Zoals bijvoorbeeld Anna-Li

Mex
De naam Mex wordt al tijden gebruikt als unisex naam. En dat begrijpen wij heel goed. De korte klank en vlotte spellingswijze maken deze naam perfect voor het rijtje aantrekkelijke vrouwen namen. In 2018 kregen maar 3 Nederlandse meisjes deze naam. De Duitse naam Mex is dus nog best origineel als meisjesnaam!

Nimra
Krachtige, aantrekkelijke vrouwen namen zijn er in alle soorten en maten. De naam Nimra is bijvoorbeeld vrij uniek. Deze Arabische babynaam betekent ‘tijger’. Het dierenrijk is sowieso een toffe inspiratiebron voor krachtige namen.

Moos
Wil jij jullie dochter een echte Hollandse naam geven? Dan is Moos zeker het overwegen waard. Moos wordt gezien als jongensnaam, wat hem voor meisjes nog veel toffer maakt. De naam Moos betekent ‘verlosser’, wat ook nog eens een bijzondere betekenis is.

Rox
Net als het eerder genoemde Mex eindigt de naam Rox op een X. Deze eindletter geeft een naam qua klank en op papier echt een beetje extra funkyness. De naam wordt vaak door de klank geassocieerd met rock & roll. Dit maakt de naam Rox stoer en ruig en daardoor zeer geschikt voor het rijtje aantrekkelijke vrouwen namen. Het betekent overigens ‘licht’. Een mooi contrast bij dat ruige randje.

Liefdevolle namen; schattig en aantrekkelijk

De tegenhanger van bovenstaande korte, krachtige namen zijn lieve namen. Dit soort babynamen hebben vaak een bepaalde klank of betekenis. Waarom liefdesnamen zo goed bij dit artikel passen? Omdat een lief karakter en aandoenlijkheid als aantrekkelijk worden beschouwd! Daarom zochten we voor jou 5 babynamen die liefde betekenen.

Amara
We trappen af met de ultieme babynaam met liefde in de betekenis. De betekenis van de prachtige naam Amara bestaat namelijk uit twee delen. ‘Amor’ (liefde) en ‘mara’ (voor altijd) maken samen ‘oneindige liefde’. Als dat geen recept is voor een liefdevolle toekomst weten wij het ook niet meer.

Rachel
De naam Rachel hoort om meerdere redenen thuis in dit rijtje. Franse babynamen hebben vaak al iets liefs over zich, maar de betekenis van Rachel is ‘lammetje’. CUTE! Daarnaast had menig man een gigantische crush op Friends personage Rachel Green. En nu maar hopen dat het haar van jullie mini ook altijd zo goed zit!

Holly
De betekenis van Holly, ‘plant met de rode bessen’, is misschien wat vaag. Maar alles valt op z’n plek wanneer we vertellen dat deze plant hulst is. Precies, wat we kennen van Kerstmis! Deze bijzondere betekenis brengt je direct in de kerstsferen. En kerst is bij de meeste mensen gelinkt aan warmte en gezelligheid. Een van de meest aantrekkelijke vrouwen namen voor liefhebbers van de feestdagen dus.

Essie
Naast dat de naam Essie ongelooflijk schattig klinkt, is de betekenis ook heel liefdevol. Essie betekent letterlijk ‘liefde’. Vind je Essie een leuke roepnaam, maar wil je jullie dochter toch een wat klassiekere voornaam geven? Dan zijn Esther, Esmee of Esra goede opties.

Lieve
Eerlijk is eerlijk, Lieve kon natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje aantrekkelijke vrouwen namen. Wanneer de naam en betekenis zo dicht bij elkaar liggen kunnen we daar niet omheen. De meisjesnaam Lieve is vooral populair bij onze zuiderburen, maar in Nederland werden in 2018 ook nog 80 Lieves geboren.

Helemaal in de wolken door deze liefdevolle namen? Lees dan zeker ons artikel over mooie namen met liefde in de betekenis.

Aantrekkelijke vrouwen namen op zakelijk gebied

Je kunt bij het geven van aantrekkelijke namen natuurlijk denken aan het toekomstige liefdesleven van jouw mini. Maar het creëren van meer kansen op carrièregebied kan ook een belangrijke beweegreden zijn. Zo zijn internationale namen bijvoorbeeld handig omdat ze in veel landen makkelijk uit te spreken zijn. Maar een betekenis als ‘succes’ kan ook net het verschil maken. Hieronder vind je 5 namen met kans op succes.

Kylie
Je baby vernoemen naar invloedrijke personen zou ook invloed hebben op het succes op latere leeftijd. De meisjesnaam Kylie is hier een tof voorbeeld van. Kylie Jenner is namelijk de jongste vrouwelijke miljardair ooit. Maar er zijn nog veel meer opties. Zo kun je jouw mini bijvoorbeeld ook namen zoals Frida (Kahlo), Diana (Princess of Wales) of Beyoncé (duh) geven.

Jet
Het creëren van een netwerk begint al op zeer jonge leeftijd. Kinderen zijn geneigd om andere kids met een korte naam leuker te vinden dan die met een lange, moeilijke naam. De Hollandse naam Jet heeft ook nog eens een toepasselijke betekenis, namelijk ‘machtig’. Wat betreft aantrekkelijke vrouwen namen staat Jet misschien niet bovenaan. Maar je kunt het wel een beetje extra sjeu geven door het te schrijven als Jett.

Emily
We noemden het net al even, maar een internationale naam vergroot de kans op succes. Vaak kiezen ouders daarom voor Engelse babynamen. Een klassieker, maar daarom niet minder leuk, is Emily. Emily betekent ‘ambitieus’. Dat past ook nog eens helemaal bij het thema.

Abigail
Namen met een wat serieuzere vibe worden ook gelinkt aan succes op werkgebied. Je maakt nu eenmaal meer indruk met een naam als Abigail dan wanneer je Poppy-Rose Lulu heet. En voor intimi kun je Abigail ook nog eens heel vlot afkorten naar Abby.

Succes
Sommige ouders nemen het succes van hun kids wel heel serieus. Je gelooft het bijna niet, maar in Nederland wonen toch echt twee mensen met de voornaam Succes. Zelfstandige naamwoorden zijn ook nog eens hartstikke unisex. In 2009 kreeg een meisje deze naam en in 2012 werd een jongetje geboren dat Succes werd genoemd. Of dit de meest aantrekkelijke vrouwen naam is betwijfelen we, maar we wilden hem je zeker niet onthouden.

Aantrekkelijke vrouwen namen die schoonheid betekenen

Jij vindt jouw dochter natuurlijk sowieso het knapste meisje ter wereld. Maar het geven van een naam met ‘schoonheid’ als betekenis kan nooit kwaad. Vroeger dacht men in bepaalde culturen dat dit soort namen de kans op een goede partner en vruchtbaar huwelijk zou vergroten. Dat is misschien wat vergezocht, maar deze namen zijn zeker het overwegen waard.

Jamila
De Arabische jongensnaam Jamil betekent ‘schoonheid’. Maar gelukkig bestaat hier ook gewoon een prachtige meisjesvariant van. Jamila is geen onbekende naam in Nederland, maar wel vrij uniek. Er worden jaarlijks gemiddeld 15 Jamila’s geboren.

Mei
Voor ons een heerlijke lentemaand, maar in het Hawaiiaans betekent Mei ‘mooi’. Kun je de link met seizoenen toch niet loslaten? Probeer dan eens de Engelse vertaling May. Ook prachtig als tweede naam. Namen geïnspireerd op seizoenen zijn trouwens wel hartstikke trendy. Denk bijvoorbeeld aan Summer of June.

Jolie
En we blijven nog even in de aantrekkelijke namen van over de grens. De meisjesnaam Jolie is van Franse komaf en betekent ook ‘mooi’. Franse babynamen hebben vaak iets liefs en zachts, wat ze uitermate geschikt maakt voor dit lijstje.

Bonnie
Dit lijkt misschien een Nederlandse naam, maar niets is minder waar. De naam Bonnie is van oorsprong Schots. De bekendste Bonnie is toch wel de partner in crime van Clyde. Deze stoere naamgenote geeft de naam met betekenis ‘mooi’ wat meer pit.

Venus
Babynamen uit het heelal zijn hip, maar vaak worden ze niet zo letterlijk gebruikt. Des te meer reden om voor de prachtige naam Venus te kiezen! De betekenis van deze naam is niet letterlijk ‘schoonheid’. Maar de Romeinse godin Venus was de godin van schoonheid en liefde. Heel bijzonder!

Hebben klanken invloed op aantrekkelijkheid?

Naast de betekenis en oorsprong van een naam, kan de klank ook een grote invloed hebben op de mate van aantrekkelijkheid. De klank van een naam kan deze mysterieus, stoer of juist ontzettend lief maken. Dit komt vaak door de begin- of eindletter van een naam. Zo hebben namen met een A als eindletter iets liefs. Mocht je nou door de bomen het bos niet meer zien wat betreft het kiezen van een naam, kun je altijd beginnen met filteren door een klank te kiezen die je mooi vindt.

Wij vinden de theorie dat klank van invloed is op aantrekkelijke vrouwen namen ontzettend interessant. Daarom hebben we vast artikelen over klanken voor je geschreven. Je vindt ze hier:

Uiteraard komen alle klinkers een keer aan de beurt en storten we ons ook op de klanken van jongensnamen. Blijf dit blog dus zeker in de gaten houden voor meer babynameninspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe artikelen? Volg ons dan ook op Facebook! 

Gerelateerde blogs

Meisjesnamen die eindigen op e
24 mooie meisjesnamen die eindigen op E
Meisjesnamen die eindigen op -y
De leukste meisjesnamen die eindigen op -Y
Namen met betekenis zee
50 spetterende namen met betekenis zee en water!