Babynamen bij sterrenbeeld: wat betekenen ze?

Babynamen bij sterrenbeeld
11 maart 2020

Astrologie en babynamen uit het heelal zijn hip! Wanneer jullie nog op zoek zijn naar een naam, kan het ontzettend leuk zijn sterrenbeelden als inspiratie te gebruiken. Maar hoe werkt dat precies? Wij zochten uit welke karaktereigenschappen bij de sterrenbeelden horen. Op basis van deze eigenschappen kozen we de leukste babynamen. Et voilà; babynamen bij sterrenbeeld!

Sterrenbeeld en karaktereigenschappen

Een sterrenbeeld is het teken waarin de zon zich bevindt op het moment dat je geboren wordt. Er zijn twaalf sterrenbeelden. Wanneer je geboortedatum binnen twee specifieke data valt, bepaalt dit je sterrenbeeld. Deze sterrenbeelden hebben allemaal bepaalde eigenschappen en beïnvloeden daarmee jouw karakter. Wij hebben de sterrenbeelden en bijbehorende data even voor je op een rijtje gezet.

Waterman – 20 januari t/m 19 februari
Vissen – 20 februari t/m 20 maart
Ram – 21 maart t/m 20 april
Stier – 21 april t/m 20 mei
Tweelingen – 21 mei t/m 22 juni
Kreeft – 23 juni t/m 22 juli
Leeuw – 23 juli t/m 23 augustus
Maagd – 24 augustus t/m 23 september
Weegschaal – 24 september t/m 23 oktober
Schorpioen – 24 oktober t/m 22 november
Boogschutter – 23 november t/m 21 december
Steenbok – 22 december t/m 19 januari

Babynamen bij sterrenbeeld

Op basis van bovenstaande data en jouw uitgerekende datum kun je al een beetje bedenken welk sterrenbeeld jullie mini krijgt. En als je het leuk vindt kun je de keuze van jullie babynaam hier ook op baseren. Het kiezen van een naam voor jullie kleintje is al lastig genoeg. Daarom hebben wij voor je uitgezocht welke karaktereigenschappen bij de sterrenbeelden passen, en welke namen hier perfect op aansluiten.

Stoere babynamen bij sterrenbeeld

Sterrenbeeld Ram

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er staat je heel wat te wachten als jullie kleintje een Ram is. Een Ram is onwijs energiek, een echte wildebras dus. Deze energie in combinatie met hun natuurlijke zelfverzekerdheid vraagt om korte, krachtige babynamen. Denk bijvoorbeeld eens aan Flo, Lev of Jet/Jett.

Sterrenbeeld Schorpioen

Schorpioenen willen graag nieuwe dingen leren en zijn hierin ook ontzettend volhardend. Je zou dus kunnen zeggen dat het kleine strijdertjes zijn. Een jongensnaam die hier goed bij past is Damian. Dit betekent namelijk ‘overwinnen’. Een stoere meiden naam voor een Schorpioen is River, wat ‘bij de rivier’ betekent. Perfect voor kleine avonturiers in spe.

Babynamen met liefde in de betekenis

Sterrenbeeld Vissen

Bovenaan het lijstje gevoelige sterrenbeelden staat Vissen. Kleine Vissen zijn erg gevoelig voor de stemmingen van anderen en laten zich hier sterk door beïnvloeden. Op latere leeftijd zijn Vissen heel romantisch en zien ze altijd het goede in mensen. De ultieme meisjesnaam bij dit sterrenbeeld is dan ook Lieve. Vooral Vlaamse ouders zijn fan van deze schattige naam. Krijgen jullie een jongetje? Dan zijn Romeo en Valentijn ook heel mooi.

Sterrenbeeld Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft heeft als belangrijkste eigenschap dat hij graag mensen om zich heen heeft. Kreeft kindjes zijn heel lief en gevoelig en zijn daarom het perfecte broertje of zusje. Babynamen die hier perfect bij passen zijn Davy, Arwen, Ruth, Buddy en Emre. Al deze namen hebben namelijk ‘vriendschap’ of iets soortgelijks als betekenis.

Sterrenbeeld Stier

Stieren zijn gigantische knuffelkonten en zitten het liefst de hele dag aan papa of mama vastgeplakt. Hun lieve, zachtaardige karakter vraagt om een bijpassende naam. Aiko is een schattige genderneutrale babynaam die ‘kleine liefde’ betekent. Maar ook Habib is een van de meest geschikte babynamen bij sterrenbeeld Stier. Habib is een Arabische babynaam en betekent ‘geliefd’.

Babynamen uit de muziek

Sterrenbeeld Leeuw

Kindjes met het sterrenbeeld Leeuw zijn geboren performers. Deze mini’s zijn onwijs zelfverzekerd en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Babynamen in liedjes zijn dan ook de perfecte match met deze kleintjes. Als wij de namen Billie, Aïcha, Dominique en Jessie zeggen, weet jij dan in welke liedjes deze voorkomen?

Sterrenbeeld Weegschaal

Kleine Weegschalen zijn heel makkelijk in de omgang. Ze kunnen slecht tegen ruzie en zorgen dan ook graag voor harmonie. Muziek brengt ook mensen samen! Ook heeft een Weegschaal oog voor schoonheid. Deze combinatie van eigenschappen maakt Zayn de ultieme babynaam voor jullie kleintje. Zayn betekent namelijk letterlijk ‘schoonheid’. En boyband-member-going-solo Zayn Malik is ook nog eens een hele toffe naamgenoot.

Dieren namen voor baby’s

Sterrenbeeld Boogschutter

Jullie kleine Boogschutter wordt een echte ontdekker en is daarom ook het liefst buiten te vinden. Zijn of haar enthousiasme zal jullie inspireren. Wij vonden de naam Vlinder hier heel mooi bij passen. Wanneer jullie een jongetje verwachten kun je ook denken aan Wolf. Een stoere naam, maar ook een tikkeltje mysterieus. Wij zijn fan!

Sterrenbeeld Tweelingen

Tweelingen zijn vrolijk, nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Wij moesten meteen aan kleine welpjes denken, die voor het eerst op ontdekkingsreis gaan. Daarom zijn de leukste babynamen bij sterrenbeeld Tweelingen ook gebaseerd op dieren. Joey betekent bijvoorbeeld ‘baby buideldier’, hoe toepasselijk! Maar ook Veau, Billy en Castor zijn heel geschikt.

Mooie, zeldzame babynamen bij sterrenbeeld

Sterrenbeeld Maagd

Een kleine Maagd is behulpzaam en kan niet wachten tot hij of zij oud genoeg is om mama te helpen in de keuken. Maagden zijn ook heel perfectionistisch. Dus wat ze doen, doen ze graag goed. Kemal is een Arabische naam die hier goed bij past. Kemal betekent namelijk letterlijk ‘perfectie’. Maar ook Esra en Cody zijn leuke babynamen bij sterrenbeeld Maagd. Beiden zijn unisex en betekenen ‘behulpzaam’.

Sterrenbeeld Steenbok

Baby’s met het sterrenbeeld Steenbok zijn heel bijzonder. Het zijn rustige, serieuze mini’s die niet gelukkig worden van drukke ruimtes of veel visite. Je zult zien dat jullie kleintje ook vroeg volwassen wordt. Bij zo’n bijzonder kindje hoort natuurlijk ook een bijzondere naam. Rembrandt is een unieke jongensnaam die past bij het rustige karakter. Je kunt de naam ook iets vlotter maken in de vorm van Dante, wat ‘krachtig’ betekent. Voor een meisje is Yildou heel mooi. De naam komt met deze schrijfwijze bijna niet voor in Nederland. De variant Jildou is wel populair.

Babynamen bij sterrenbeeld; variaties

Hierboven hebben we precies uitgelegd waarom bepaalde namen bij een sterrenbeeld passen. Dit is vooral gebaseerd op karaktereigenschappen. Maar sterrenbeelden zijn gelinkt aan data, en dus ook aan seizoenen. Ook hier kun je hele mooie babynamen op baseren. Zo schreven wij eerder al een artikel over winter babynamen, babynamen gebaseerd op de herfst, lentenamen voor baby’s en zomerse babynamen. In deze artikelen lees je onder andere dat je jullie kindje letterlijk naar het seizoen kunt vernoemen, maar ook kunt kiezen voor wat variatie. Denk bijvoorbeeld ook eens aan bloemen, kleuren of dieren die bij dat seizoen horen.

Gerelateerde blogs

Zonnige namen
40 zonnige, vrolijke namen voor zonnestraaltjes
Bloemen namen
50 fleurige bloemen namen voor baby’s! 🌸
Hindoestaanse namen
35 Hindoestaanse namen voor jullie shishu