15 stoere meiden namen voor jullie mini

Stoere meiden namen
21 oktober 2019

Verwachten jullie een meisje en voel jij al weken aan de salto’s en ninja moves in je buik dat het een stoere meid wordt? Dan is een stoere meisjesnaam waarschijnlijk perfect voor jullie kindje. Maar stoere namen voor meiden zijn er in allerlei soorten en maten. Wij helpen je een beetje op weg.

Stoere korte meiden namen

Wanneer je denkt aan stoere babynamen voor meisjes, denk je ook direct aan korte meiden namen. Wij maakten voor jou een lijstje met aparte, stoere meiden namen.

Lef
Lef is een stoere unisex babynaam, waarvan de betekenis een beetje voor zichzelf spreekt. Wat ons betreft is Lef de ultieme stoere babynaam. Toch liever een iets minder letterlijke verwijzing? Schrijf de babynaam voor jongens en meisjes dan als Lev.

Nox
Als je op zoek bent naar een unieke babynaam is Nox perfect. In 2018 kreeg maar een meisje in Nederland deze stoere naam. Ook deze naam wordt aan kindjes van beide geslachten gegeven. 1 op de 9 Nox’s in Nederland is een meisje. Dus weinig kans dat jullie meisje een vriendinnetje met dezelfde naam treft.

Babs
Je zou het misschien niet zeggen, maar Babs is van origine een Engelse meisjesnaam. Door het verschil in klank krijgt de naam bij ons een echt Hollands tintje. Oud Hollandse babynamen zijn hartstikke trendy. En met betekenissen als ‘exotisch’ en ‘mysterieus’ is de naam Babs ook heel stoer.

Flo
Babynamen met 3 letters doen het altijd goed als stoere meiden naam. Flo is daarvan een prachtig voorbeeld. Het betekent ‘bloeiend’ en is vaak een afkorting van de lieve meisjesnaam Flora. Je kunt dus ook altijd kiezen voor een stoere roepnaam in combinatie met een lieflijke voornaam.

Mex
De naam Max komt redelijk veel voor in Nederland. Over het algemeen wordt deze naam veel aan jongens gegeven. Geef de naam daarom een toffe twist en noem jullie stoere meisjes Mex. De naam Mex heeft Duitse roots en wordt soms ook geschreven met dubbel x.

Stoere internationale namen voor meisjes

Stoere meisjes heb je overal ter wereld. Er zijn dus ook genoeg stoere internationale meisjesnamen te vinden. Wij verzamelden speciaal voor jou wat inspiratie van over de grens.

Jet
De naam Jet betekent ‘gitzwarte edelsteen’. Deze stoere meisjesnaam is razendpopulair in Amerika. Wij kennen de naam hier ook, maar de Amerikanen spreken het uit als ‘Djet’. Om foutieve uitspraak te voorkomen kun je de babynaam ook met twee t’s schrijven, zoals de zanger Jett Rebel (heel stoer!).

Ivy
We zien veel stoere meiden namen die eindigen op -y. Vaak hebben deze meisjesnamen een Engelse oorsprong. Zo ook Ivy, wat het Engelse woord voor ‘klimop/wijnrank’ is. Deze internationale babynaam was het populairst in 2016. Dit jaar werden maar liefst 233 meisjes in Nederland Ivy genoemd.

Lou
Lou is een korte Franse babynaam met oneindig veel variatie. Je kunt namelijk kiezen voor Lou als roepnaam en jullie meisje de naam Louise geven. Of denk eens aan een minder voor de hand liggende uitspraak als ‘Lau’. Maar ook een dubbele naam als Lou-Lou is onwijs leuk. Deze laatste is wel direct een stuk liever dan de korte stoere meiden naam Lou.

Runa
Scandinavische namen zijn helemaal hot and happening. En ook hier weten ze heel goed wat stoere meiden namen zijn. Runa is een babynaam voor meisjes uit het Oud Noors. Het betekent ‘geheim geloof’. Een prachtige, mysterieuze naam voor jullie stoere meisje dus!

Coco
Als wij aan stoere meisjes denken, denken we direct aan Spanje. Dat Spaanse temperament zal veel ouders van meisjes hoofdpijn hebben bezorgd. Het is dus ook niet zo gek dat de stoere meiden naam Coco hier vandaan komt. Coco heeft meerdere betekenissen, maar ‘nacht’ vinden wij toch wel het stoerst.

Stoere meiden namen met 4 letters

De allerstoerste meisjesnamen, zijn babynamen met 4 letters. Hierin kun je nog naar hartelust spelen met 2 lettergrepen, afkortingen en schrijfwijzen. Wij zetten de leukste namen met 4 letters voor je op een rijtje.

Roxy
De naam Roxy is een Engelse naam voor meisjes. Het betekent ‘morgenstond’ of ‘licht’. Best grappig, want mensen associëren de naam Roxy door de klank vaak met rock & roll. Een stoere meiden naam met een ruig randje dus. Vind je een contrasterende voornaam leuk? Noem jullie meisje dan Roxanne en ga voor Roxy als roepnaam.

Jazz
Wil je een stoere babynaam met betekenis? Dan zit je met Jazz altijd goed. De meisjesnaam betekent namelijk ‘jasmijn’ naar de bloem, maar is ook een bekende muziekstroom. De dubbele z aan het eind geeft de stoere meiden naam ook nog eens een bijzondere look.

Moos
De naam Moos wordt over het algemeen vaak aan jongens gegeven. Des te leuker om jullie stoere meisje zo te noemen. Het betekent ‘verlosser’ en is een echte Nederlandse naam. Wanneer je naam toch iets lieflijks wilt geven kun je ook gaan voor Moïse of Mosie.

River
Unisex namen doen het goed in dit lijstje. De Engelse naam River is hier ook een mooi voorbeeld van. De stoere babynaam betekent letterlijk ‘van bij de rivier’. Een extra leuke naam voor meisjes uit het rivierengebied in Midden-Nederland.

Suuz
Nog zo’n Oer Hollands pareltje: Suuz! We kennen de wat “zachtere” variant Suus, maar deze schrijfwijze is net iets spannender. Suuz is een afkorting van Suzanne en betekent ‘lelie’. In 2018 werden maar vijf meisjes in Nederland Suuz genomen. Een unieke, stoere meiden naam dus!

Stoere meiden namen; meer inspiratie?

Als het gaat om babynamen kun jij je overal en altijd laten inspireren. Denk bijvoorbeeld eens aan powervrouwen waar jij tegenop kijkt, hoe heten zij? Haal je inspiratie eens uit de muziek of denk aan babynamen uit films en series. En als je niet direct wilt vernoemen kun je ook altijd zelf nog een toffe variant op deze namen verzinnen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Gerelateerde blogs

Meisjesnamen die eindigen op e
24 mooie meisjesnamen die eindigen op E
Meisjesnamen 4 letters
44 x de allerleukste meisjesnamen met 4 letters!
Namen met a als laatste letter
De mooiste meisjes namen met A als laatste letter