30 Hawaiiaanse namen voor jullie pēpē!

Hawaiiaanse namen
26 juni 2023

 🌸 🏄 🏝 Aloha! Voor dit artikel reisden we af naar een tropisch paradijs: Hawaii! Want dit prachtige Polynesische eiland staat niet alleen bekend om hagelwitte stranden, felblauwe golven, exotische bloemen en stoere surfers, maar ook om bijzondere babynamen. Daarom hebben we de allermooiste Hawaiiaanse namen voor je opgezocht. Perfect voor het derde gezinslid van jullie ohana.

Hawaiiaanse namen voor meiden

Zoek je een Hawaiiaanse meisjesnaam? Dan heb je volop keuze! Want Hawaiiaanse namen zijn stuk voor stuk hartstikke mooi en origineel. Kijk maar eens naar de volgende tien meisjesnamen.

Luana
De prachtige naam Luana betekent in het Hawaiiaans ‘vreugde’, ‘geluk’ en ‘plezier’. Luana is dus een prachtige naam voor vrolijke zondagskindjes! Een populaire afkorting van de Polynesische naam is Lua.

Alani
Hou je van babynamen die lekker fris en fruitig zijn? Ga dan voor Alani! Deze toffe Hawaiiaanse meisjesnaam betekent ‘sinaasappel’ en ‘kostbaar’ 🍊

Lilia
De Hawaiiaanse cultuur kent ontzettend veel mooie bloemennamen. En dat geldt ook voor deze meisjesnaam. Lilia betekent in het Hawaiiaans namelijk letterlijk ‘lelie’. Wat vind jij van deze Hawaiiaanse bloem naam?

Kiana
De Hawaiiaanse naam Kiana klinkt superstoer. We zien door de sterke klanken meteen een speels en eigenzinnig meisje voor ons. De betekenis van Kiana heeft met de maan te maken. Kiana betekent namelijk ‘goddelijk’ en ‘maangodin’.

Malu
Zoek je een Hawaiiaanse naam met een bijzondere betekenis? Dan is Malu misschien iets voor jullie. Malu betekent namelijk ‘vrede’. Je spreekt de naam uit als Ma-loe – net als Malou dus!

Leilani
De lieflijke naam Leilani klinkt zacht, sereen en een tikkeltje mysterieus. En dat sluit mooi aan op de betekenis, want die is ‘hemelse bloemen’. Lei betekent namelijk ‘bloemen’ in het Hawaiiaans; het woord wordt ook gebruikt voor de bekende Hawaiiaanse bloemenkransen. Daarnaast betekent lani ‘hemel’ en ‘lucht’ in het Hawaiiaans.

Nalani

Ook de naam Nalani heeft met de hemel en de lucht te maken. De Hawaiiaanse naam betekent om precies te zijn ‘de kalmte van de lucht’. Wauw!

Moana 
Misschien komt Moana je bekend voor, want het is de naam van een Disneyfilm! In de film is Moana een dapper meisje dat de oceaan trotseert en op zoek gaat naar een bijzonder eiland. De betekenis van Moana – ‘oceaan’ – is dan ook heel toepasselijk! 

Melia
In de Hawaiiaanse taal staat de naam Melia voor ‘plumeria’. Misschien doet dat niet meteen een belletje rinkelen, maar de plumeria is een prachtige tropische bloem. Melia is dus een echte Hawaiiaanse bloem naam. Daarnaast is Melia ook afgeleid van het Hawaiiaanse woord ‘meli’, dat ‘honing’ betekent. 

Kailani
Net als veel andere Hawaiiaanse namen heeft Kailani een mooie link met de natuur. Kailani betekent namelijk letterlijk ‘zee en lucht’. In het Hawaiiaans betekent kai namelijk ‘zee’ en lani ‘lucht’.

Geboortekaartje meisje

Hawaiiaanse namen voor jongens

Natuurlijk hebben we ook een mooi rijtje met Hawaiiaanse jongensnamen voor je verzameld. Deze babynamen zijn niet alleen bijzonder qua betekenis en klank, maar ze zijn vaak ook nog eens hartstikke zeldzaam.

Makani
De mooie naam Makani betekent letterlijk ‘wind’ in het Hawaiiaans. Van krachtige stormen tot zachte briesjes: de wind is altijd anders en niet te vangen. Een avontuurlijke betekenis dus!

Keanu
Keanu is een van de bekendste Hawaiiaanse namen. De betekenis van Keanu is ‘koele bries’. In het Hawaiiaans betekent ‘anu’ namelijk letterlijk ‘koud’. Een toepasselijke naam voor coole winterkindjes!

Kai
Ook Kai is een enorm populaire jongensnaam. Zo kwamen er vorig jaar in Nederland meer dan 250 kleine Kaitjes bij! In het Hawaiiaans betekent deze korte naam letterlijk ‘zee’. 

Kanoa
Misschien denk je bij de Hawaiiaanse naam Kanoa meteen aan kano’s, maar de betekenis van Kanoa is veel interessanter: ‘hij die vrij is’. Een prachtige betekenis.

Mano
De krachtige naam Mano betekent in het Hawaiiaans letterlijk ‘haai’. Deze naam is dus perfect voor avontuurlijke kindjes die graag een sprong in het diepe wagen. Hoe stoer!

Kane
Bij de naam Kane denk je misschien meteen aan de uitspraak ‘keen’. Maar de Hawaiiaanse uitspraak van Kane is ‘ka-nee’. De Hawaiiaanse betekenis van Kane is ‘man van de oostelijke lucht’.

Kimo

De zeldzame naam Kimo betekent in het Hawaiiaans ‘hij zal beschermen’. En dat is natuurlijk een prachtige betekenis om aan je kindje mee te geven.

Kaleo 
Ook Kaleo is een naam die in Nederland maar heel weinig voorkomt. In het Hawaiiaans betekent de naam letterlijk ‘de stem’. ‘Ka’ betekent namelijk ‘de’ en ‘leo’ is het Hawaiiaanse woord voor ‘stem’. Dat wordt vast een eersteklas zanger!

Luano
De toffe naam Luano staat in het Hawaiiaans voor vreugde en plezier. Perfect dus voor vrolijke kindjes. Een andere betekenis van Luano is ‘fontein’.

Keoni
Wil je je kindje graag een spirituele naam meegeven? Dan is Keoni misschien een toffe Hawaiiaanse jongensnaam. De betekenis van Keoni is namelijk ‘God is genadig’.

Namen Hawaii

Hawaiiaanse uniseks namen

Wist je dat de Polynesische cultuur ook veel mooie genderneutrale namen kent? We hebben onze tien favoriete Hawaiiaanse uniseks namen voor je op een rijtje gezet. 

Aelan
Aelan komt in Nederland vrijwel niet voor, terwijl deze Hawaiiaanse naam prachtig is. En dat geldt ook voor de betekenis: ‘geschenk’, ‘bloem’ en ‘eiland’. Wij zijn fan!

Makaio
Wist je dat Makaio de Hawaiiaanse versie is van Matthew? Beide namen betekenen ‘geschenk van God’. Perfect voor jullie kleine cadeautje.

Koa
Op zoek naar een korte naam? Dan is Koa een stoere optie! Deze Hawaiiaanse naam betekent letterlijk ‘strijder’. Maar de naam heeft ook een link met de koaboom. Deze Hawaiiaanse boomsoort is al eeuwenlang heel belangrijk voor het eiland. Zo gebruikte men het hout vroeger voor kano’s en wapens. 

Noa
Wist je dat de populaire naam Noa ook een Hawaiiaanse connectie heeft? De naam betekent in het Hawaiiaans namelijk ‘vrij’ en ‘vrijheid’. Andere betekenissen van de naam zijn ‘rust’ en ‘troost’.

Kani
Melodieën kunnen je ontroeren, troosten, sussen en opfleuren. En daarom is een betekenis als ‘geluid’ een ontzettend veelzijdige betekenis voor een babynaam. De stoere naam Kani betekent dan ook ‘geluid’.

Nohea

De mysterieuze naam Nohea betekent in het Hawaiiaans ‘aantrekkelijk’, ‘lief’ en ‘mooi’. En die betekenissen zijn natuurlijk absoluut van toepassing op jullie prachtige kindje. 

Lilo
Lilo klinkt ontzettend lief, speels en schattig. En daar past de betekenis perfect bij, want die is ‘vrijgevig’. Een mooie eigenschap om aan jullie gulle mini mee te geven!

Noe 
De naam Noe lijkt veel op Noa, maar heeft in het Hawaiiaans een heel andere betekenis. Noe betekent namelijk letterlijk ‘mist’. Je kunt de naam een mooie twist geven door een accent op de e te plaatsen, zodat je Noé krijgt.

Keiba
De lucht die langzaam roze wordt, de rode zon die steeds hoger kruipt en de allereerste zonnestralen die je huid kietelen. Yes, de prachtige naam Keiba betekent ‘zonsopgang’. En dan heeft de naam ook nog eens een lekker krachtige klank!

Nani
De schattige naam Nani heeft verschillende positieve betekenissen, zoals ‘schitterend’, ‘mooi’ en ‘lief’. Perfect voor jullie schitterende pēpē – oftewel ‘baby’ in het Hawaiiaans.

Babynamen met de natuur als inspiratiebron

Tropische stranden, reusachtige golven, de lekkerste ananassen en prachtige regenwouden: Hawaii is een van de mooiste eilanden van de wereld. Maar ook de cultuur is hartstikke bijzonder, en dat zie je onder andere terug in Hawaiiaanse namen en hun betekenis. Zo hebben veel namen uit Hawaii een mooie link met de natuur. Perfect voor natuurliefhebbers dus! Zoek je nog meer babynamen inspiratie? Kijk dan ook eens bij de volgende artikelen:

🌸 50 fleurige bloemen namen voor baby’s!
🌊 50 spetterende namen met betekenis zee en water!
☀️ 40 zonnige, vrolijke namen voor zonnestraaltjes
🌴 50 natuurnamen voor baby boskabouters
🦁 40 beestachtig leuke dieren namen voor baby’s

Gerelateerde blogs

Indonesische namen
50 Indonesische namen voor jullie bayi
Namen uit Limburg
De 50 mooiste Arabische namen met betekenis
Namen naar steden
Mooie babynamen naar steden en plaatsen