20x aan de slag met IKEA babynamen

Ikea babynamen
24 juni 2020

Het kiezen van een babynaam kan lastig zijn. Maar gelukkig kun je tegenwoordig overal inspiratie vandaan halen. Zo kun je namen baseren op de natuur, muziek of plaatsnamen. Maar je kunt ook net een stapje verdergaan. De Zweedse meubelgigant IKEA blijkt al jaren een unieke inspiratiebron voor kindernamen. Nieuwsgierig? Wij zetten de 20 leukste IKEA babynamen voor je op een rijtje.

3 redenen om voor IKEA babynamen te kiezen

Misschien hadden jij en je partner binnen no time de perfecte babynaam gevonden. Maar veel koppels kunnen wel een beetje hulp gebruiken. Er is nu eenmaal ontzettend veel keuze wat betreft leuke namen. Om je een beetje op weg te helpen geven we je eerst 3 redenen om voor IKEA kindernamen te kiezen.

  1. IKEA is een Zweeds bedrijf. De namen zijn dus bijna allemaal van Scandinavische komaf. Scandinavische babynamen zijn zeldzaam en de kans op naamgenootjes in de klas is dus klein. 
  1. De namen in ons lijstje hebben allemaal een mooie of bijzondere betekenis. Mocht je dus niet direct een match zien met de meubelgigant, zijn de IKEA babynamen om die reden nog wel het overwegen waard. 
  2. Time management is na de geboorte van jullie kindje essentieel. Je kunt dit tijdens het kiezen van een naam alvast toepassen. Zo kun je bij IKEA naaminspiratie opdoen en direct jullie babykamer shoppen. Win-win, toch?

IKEA babynamen met betekenis

We noemden het net al even, maar namen geïnspireerd op IKEA hebben vaak een mooie, bijzondere of interessante betekenis. Daarom hebben we niet alleen de leukste namen voor je verzameld. Maar hebben we ook de bijbehorende betekenis opgezocht. Natuurlijk vertellen we je ook welke meubels bij welke IKEA babynamen horen.

IKEA namen voor jongens

Malm 
De Malm kast van IKEA is te vinden in bijna alle studentenkamers. Maar in tegenstelling tot de populariteit van het meubel, is de naam vrij onbekend. Malm is een gesteentelaag in West-Europa. 

Stefan
De jongensnaam Stefan is heel bekend in Nederland. Weinig mensen zullen dan ook de link leggen met een eetkamerstoel. Wist je trouwens dat alle stoelen van IKEA een jongensnaam hebben? Stefan is een Griekse naam en betekent ‘krans’. 

Fredde
Deze naam klinkt ons ook niet echt onbekend in de oren. De naam Fredde is origineel, krachtig en stoer. Dat geldt ook voor het uiterlijk van de werkhoek van IKEA die deze naam draagt. Namen die hierop lijken zijn Freddy en Ferdi.

Franklin
Franklin is een opvallend leuke naam en een van de IKEA babynamen waar niemand gek van opkijkt. De naam Franklin is extra tof als je de betekenis erachter weet. Het betekent ‘vrij-land bezitter’. Bij de meubelwinkel staat Franklin tussen de barkrukken.

Ivar
Ben je op zoek naar een stoere naam voor jongens? Dan is Ivar zeker het overwegen waard. Deze naam heeft namelijk 3 stoere betekenissen. Deze Noorse naam staat namelijk voor ‘Noorse god’, ‘held’ en ‘boogschutter’. Het IKEA meubel dat bij deze naam hoort is een kast.

Tobias
Nog een bekende in het rijtje IKEA babynamen is Tobias. Deze vrolijke jongensnaam heeft iets ondeugends. De betekenis daarentegen is heel lief, namelijk ‘God is goed’. Yes, Tobias is dus een Bijbelse babynaam. En net zoals Stefan is Tobias een eetkamerstoel. 

Len
Wat meubels betreft past deze jongensnaam het beste bij IKEA babynamen. Len is namelijk een gezellig vloerkleed uit de kindercollectie. De naam Len betekent ‘zo krachtig als een leeuw’. Superstoer dus! Je kunt het ook heel leuk verkleinen naar Lenny..

Meisjes IKEA babynamen

Tarva
Een meisjesnaam die pittig en krachtig klinkt en een vrolijke klank heeft; Tarva! Deze naam hebben de nachtkastjes en bedden gekregen die van onbehandeld hout zijn gemaakt. De betekenis van deze naam is onbekend. Maar er zijn toch echt meisjes met deze naam. Deze 32 meiden wonen in Amerika en Nigeria. 

Malinda
Wil jij een lieve meisjesnaam voor jullie dochter? Dan is Malinda zeker het overwegen waard. De betekenis is al net zo zoet, namelijk ‘honing’. Het gebeurt niet vaak dat IKEA Griekse babynamen voor hun meubels gebruikt. Maar Malinda is toch echt de naam van hun zachte stoelkussens.

Norna
We blijven nog even hangen bij de stoelkussens. De meisjesnaam Norna is in Scandinavië erg populair. Daar wonen veel meisjes met deze bijzondere naam. In Nederland zijn de afgelopen jaren geen kleine Norna’s geboren. De naam, die ‘godin van het lot’ betekent, is hier dus echt een zeldzame babynaam.

Elly
De bekende meisjesnaam Elly betekent ‘de stralende’. Een prachtige betekenis voor de naam van jullie dochter. Het bijbehorende IKEA item is iets minder gezellig. Het is namelijk een setje theedoeken. Maar goed, die link hoeft niemand te leggen als je het niet vertelt natuurlijk.

Cilla
Een klassieke voornaam met een funky roepnaam. De naam Cilla is namelijk afgeleid van Priscilla. Deze naam is van Latijnse oorsprong en betekent ‘eerwaardig’. Benieuwd waar je de Cilla’s kunt vinden in de winkel? Wederom bij de stoelkussens! 

Bräcka
In eerste instantie oogt deze naam misschien wat gek. Maar als je een unieke babynaam wilt voor jullie meisje is Bräcka perfect. Het is een funky mix tussen de namen Bracha en Rebecca. De betekenis is niet bekend. Maar je kunt altijd zeggen dat jullie dochter vernoemd is naar schattige IKEA geurkaarsjes.

Gurli
Weer een accessoire in plaats van een meubel. Als jij een IKEA Gurli in huis hebt, is dat een kussenovertrek. Gurli is een superleuke naam voor meiden. Je spreekt het namelijk uit als ‘girly’, het Engelse woord voor meisjesachtig. De echte betekenis is ‘wit’.

Unisex IKEA kindernamen

Stig
Is papa een echte kroegtijger? Dan is Stig misschien wel een leuke naam voor jullie mini. Bij IKEA vind je de Stig namelijk terug tussen de barkrukken. Deze genderneutrale babynaam betekent ‘hij die zijn weg vindt’ of ‘zij die haar weg vindt’. Wat een prachtige betekenis! 

Billy
De Billy kast is een van de meest bekende meubels van IKEA, maar ook een populaire unisex naam. Al wordt voor meisjes wel vaak de schrijfwijze Billie gebruikt. Maar dat is natuurlijk geen regel. Billy is een Engelse naam en betekent ‘standvastige beschermer’. 

Rejsa
Sommige ouders kiezen bewust voor een populaire babynaam. Maar andere mama’s voelen meer bij alternatieve babynamen. In dit laatste geval is Rejsa een geweldige naam voor jullie mini. Deze naam heeft iets stoers en mysterieus. Het bijbehorende IKEA item is wat minder spannend. De Rejsa is namelijk een metalen opbergbak. Meer bekende namen die hierop lijken zijn Raisa en Geza. 

Mydal
Verwacht je een tweeling? Dan is het superleuk om een van de twee kleintjes Mydal te noemen. Mydal is namelijk een IKEA stapelbed. De naam Mydal is leuk voor zowel jongens als meisjes. En als je geen naamgenootjes voor jullie mini wil, kom je met Mydal ook een heel eind. De naam is heel origineel. 

Lagan
Dit zou een perfecte naam zijn voor een personage uit de serie Vikings. Wist je dat je veel babynamen uit films en series kunt halen? Mocht je hopen op een kleine chefkok in spe is Lagan ook een geschikte naam. Bij IKEA bestaat de Lagan serie namelijk uit keukenapparatuur. 

Sommar
Wanneer jullie in juni, juli of augustus een kindje verwachten, is Sommar een geweldige naam. Dit unisex pareltje uit het rijtje IKEA babynamen betekent namelijk ‘zomer’. En je kunt veel meer inspiratie halen uit de seizoenen. Zo schreven we eerder al een artikel over zomerse babynamen. Bij IKEA is Sommar trouwens een vloerkleed.

Meer Scandinavische babynamen inspiratie

Naast toffe meubels die je zelf in elkaar zet, heeft Scandinavië ons nog veel meer te bieden. Stond jullie ultieme naam niet tussen het IKEA babynamen lijstje? Don’t worry! Want in Finland, Zweden en Noorwegen zijn nog veel meer toffe jongens- en meisjesnamen te vinden. Wij ontdekten zelfs zoveel mooie, zeldzame babynamen dat we een heel artikel over Scandinavische namen hebben geschreven! Klik dus gezellig door en laat je inspireren.

Gerelateerde blogs

Duitse namen
Schön! De 45 leukste Duitse namen verzameld
Spaanse namen
Hermoso! 50 Spaanse namen voor jullie niño
Ierse babynamen
43 schitterende Schotse namen mét betekenis!