42 superstoere superhelden namen!

Superhelden namen
14 november 2022

Is het een vogel… is het een vliegtuig? Nee, het is superbaby! Marvel-liefhebbers opgelet, want in dit artikel bespreken we de allerleukste superhelden namen. Smullen jij en je partner van de heldhaftige avonturen van Thor, Iron Man, Black Widow en Jessica Jones? Dan is het superleuk om erachter te komen wat de betekenis is van hun namen. En wie weet, misschien haal je er nog wat inspiratie uit voor jullie eigen kleine babyheld! De volgende 42 namen zijn namelijk superrrrrrr…

10 x namen die ‘beschermer’ of ‘dapper’ betekenen

Wist je dat er heel veel namen zijn die heldhaftige betekenissen hebben? Daarom hebben we 10 babynamen op een rijtje gezet met de betekenis ‘beschermer’ of ‘dapper’. Perfect voor jullie eigen kleine superheld. Klik op je favoriete naam voor meer info over de herkomst en betekenis.

  1. Billie 
  2. Liv 
  3. Lexi 
  4. Fender 
  5. Hero 
  6. Liam 
  7. Koen 
  8. Fenna 
  9. Pepijn
  10. Lott

💥 Tip: We schreven ook een artikel over de 50 stoerste krachtige namen.

Leuke superhelden namen voor boys

Zijn jullie in verwachting van een jongetje? Super! We hebben speciaal voor jullie mannetje 16 stoere superhelden namen op een rijtje gezet. Soms lichten we de superhelden namen toe, maar we focussen ons ook op namen die helden in hun dagelijks leven gebruiken. Want je wilt je kindje vast niet Spiderman noemen, maar misschien wel Parker! 

Superhelden namen uit Thor en Guardians of the Galaxy

Fan van de Thor-films en de avonturen van de Guardians of the Galaxy? Wij ook! We hebben onze favoriete superhelden namen uit deze films op een rijtje gezet.

Thor
We beginnen meteen sterk, want Thor is een knaller van een superheld. Deze krachtige held uit Asgard wordt ook wel de dondergod genoemd. Hij is enorm sterk en kan bliksem oproepen. De Scandinavische naam Thor betekent dan ook ‘donder’. Thor is trouwens gebaseerd op de gelijknamige god uit de Noorse mythologie. 

Loki
Dit karakter is net als Thor een Asgardiaanse held, maar hij is tegelijkertijd ook een antiheld. Loki is namelijk slim en grappig, maar houdt ook van list en bedrog. Dat maakt hem een ontzettend interessant karakter! Net als Thor is Loki een god uit de Noorse mythologie. Betekenissen van Loki zijn ‘grappenmaker’ en ‘vlam’.

💥 Leestip: De 30 allerleukste Noorse namen voor jullie kindje.

Idris
Het laatste mannelijke Thor-karakter dat we bespreken is Heimdall. Ook hij is vernoemd naar een Noorse god. Heimdall heeft de kracht om alles en iedereen te kunnen horen en zien. Toegegeven: van de naam Heimdall worden we niet echt warm of koud. Maar acteur Idris Elba, die de rol speelt, heeft wel een supermooie naam! Idris is van oorsprong Arabisch en betekent ‘tolk’ en ‘vurige heer’.

Quill
In Guardians of the Galaxy beschermt Peter Quill – oftewel Star Lord – het heelal met zijn vrienden. ‘Star Lord’ klinkt misschien serieus, maar Peter Quill is een heerlijk maf en hilarisch karakter. De naam Peter kennen we allemaal wel, maar wist je dat de naam Quill sinds de release van Guardians of the Galaxy steeds populairder is geworden? Quill betekent onder andere ‘zwaard’ en ‘sterk’.

Marvel superhelden namen van de Avengers

Zeg je ‘superhelden’, dan zeg je ‘Avengers’. De Avengers is namelijk een megapopulaire superheldengroep. En dat betekent dat hun superhelden namen er niet om liegen! We hebben zes toffe jongensnamen verzameld.

Tony
Iron Man is een van de belangrijkste en bekendste leden van de Avengers. Met zijn supersonische pak kan hij vliegen, schieten en nog veel meer. Iron Man’s echte naam is Tony Stark. Tony betekent ‘de onschatbare’ en ‘geschenk’. Wij denken bij deze naam stiekem ook aan het welbekende overheerlijke chocolademerk!

💥 Ook leuk om te lezen: 40 bijzondere namen met betekenis geschenk.

Steven
Een ander belangrijk lid van de Avengers is Captain America, die eigenlijk Steven Rogers heet. Captain America was ooit klein en zwak, maar werd door injecties ongelofelijk sterk. Steven betekent ‘krans’. Andere leuke namen zijn Stef en Stevie.

Sam
Ook Falcon vecht graag met de Avengers mee om schurken te verslaan. Falcons echte naam is Sam Wilson. Sam is een populaire genderneutrale naam die ‘de naam is God’ betekent. Vorig jaar kregen in Nederland meer dan 500 kindjes deze toffe naam.

Clint
Hawkeye heeft geen flitsende superkrachten, maar deze dappere held is geweldig goed in boogschieten. Hawkeye is het alter ego van Clint Barton. Clint betekent onder andere ‘stad op een heuvel’. Extra toepasselijk voor Limburgse baby’s!

Scott
Scott Lang probeert in het dagelijks leven een goede papa te zijn. Maar dat gaat niet altijd even soepel, want hij is tegelijkertijd Ant-Man! De naam zegt het eigenlijk al: Ant-Man heeft het vermogen om piepklein te worden, waardoor hij zijn tegenstanders steeds te slim af is. Scott betekent ‘uit Schotland’. 

Chadwick
Last but not least: Black Panther! Deze stoere held komt uit het fictieve Afrikaanse land Wakanda. Black Panthers echte naam is T’Challa, wat waarschijnlijk een fictieve naam is. Wel lijkt T’Challa op het woord ‘titshala’ wat in het Xhosa (een taal in Zuid-Afrika en Zimbabwe) ‘leraar’ betekent. De geweldige, helaas overleden, acteur Chadwick Boseman speelde de rol van Black Panther. Chadwick betekent ‘strijd’. 

💥 Leestip: Bijzondere Afrikaanse namen met betekenis.

Andere superhelden namen

Er zijn eigenlijk te veel superhelden om op te noemen. Daarom bespreken we nog zes andere superhelden namen van dappere avonturiers. 

Peter
Als Spiderman niet druk bezig is met het bestrijden van onrecht, gaat hij door het leven als Peter Benjamin Parker. De betekenis van Peter is ‘rots’ en ‘betrouwbaar’. Benjamin betekent ‘zoon van het geluk’. En dat heb je als superheld wel nodig! Ook Parker is trouwens een naam die in Amerika vrij veel voorkomt. 

Stephen
Stephen Strange – oftewel Doctor Strange – is een bekende van Spiderman. Doctor Strange is eigenlijk een soort tovenaar, die naar verschillende plekken en dimensies kan reizen. De betekenis van Stephen is ‘krans’. De acteur van Doctor Strange, Benedict Cumberbatch, heeft trouwens ook al zo’n toffe naam!

Logan
We kennen Logan als de beestachtig stoere Wolverine, die met zijn scherpe klauwen flink van zich afbijt. Logan is een Keltische naam die onder andere ‘kleine baai’ betekent. Wolverine is lid van de X-men, maar is ook een bekende van de Avengers. 

Bruc
Bruce is de echte naam van maar liefst twee superhelden: de Hulk en Batman! Beide karakters zijn superkrachtig en interessant, met een klein duister randje. Maar ze doen vooral hun uiterste best om steden of zelfs hele planeten te redden. Met de naam Bruce vernoem je je kindje naar de dertiende-eeuwse Schotse held Robert the Bruce. Drie helden dus! 

Luke
Luke Cage is een ijzersterke Marvelheld die een ondoordringbare huid heeft. Cirkelzagen, kogels, messen: hij kan niet gewond raken! En da’s natuurlijk best handig als superheld. Luke betekent ‘brenger van het licht’ en ‘afkomstig uit Lucianië’. Luuk en Lucas zijn ook toffe babynamen.

Marc
Moon Knight is een van de nieuwste Marvelhelden. Hij is het alter ego van Marc Spector. Deze held krijgt zijn superkrachten van de Egyptische maangod Khonshu. Zijn krachten worden dan ook sterker en zwakker op basis van de fases van de maan. Tijdens volle maan heeft hij de meeste krachten. Marc staat voor de planeet Mars en de Romeinse god van de oorlog. Krachtig!

Geboortekaartje neutraal

Superhelden namen voor meiden

Is er een supermeisje op komst? Wat geweldig! Wij gingen alvast op zoek naar 16 stoere namen van vrouwelijke helden. Want meisjes superhelden zijn hartstikke badass! Hou je vast voor de allerleukste Marvel superhelden namen voor meiden. 

Superhelden namen uit Guardians of the Galaxy en Thor

We bespreken eerst de vrouwelijke superhelden namen uit de films van Thor en Guardians of the Galaxy. Deze meisjesnamen zijn gevaarlijk leuk!

Sif
Een echte dappere heldin: dat is Sif! Deze Asgardiaanse schone uit de Thor-films is voor niets en niemand bang. Sif is in de Noorse mythologie de godin van de landbouw en vruchtbaarheid. Wij zijn fan van deze korte stoere meisjesnaam. 

Jane 
Een ander karakter uit de Thor-films is Jane Foster. Zij heeft in eerste instantie geen krachten, maar is wel heel slim. Verder is Jane de geliefde van Thor (jaloers!). Jane betekent ‘God is genadig’. 

Tessa
Valkyrie strijdt op haar gevleugelde paard tegen haar vijanden en is ontzettend dapper. Valkyrie wordt gespeeld door actrice Tessa Thompson. En laat Tessa nou ook een superstoere naam zijn! Tessa betekent namelijk ‘jageres’. Valerie lijkt trouwens ook een beetje op Valkyrie; de betekenis van die naam is ‘sterk’ en ‘kracht’.

Zoë
Actrice Zoë Saldana speelt het felgroene karakter Gamora uit Guardians of the Galaxy. Haar huid is helemaal groen, maar ze is ook supersnel, sterk en slim. De naam Gamora wordt eigenlijk niet gebruikt, maar Zoë betekent ‘leven’. Mooi!

Vrouwelijke helden van de Avengers

Daar zijn ze weer: de Avengers! En de vrouwelijke helden uit de Avengers doen zeker niet onder voor de mannen. Deze toffe superhelden namen voor meiden zijn helemaal super.

Scarlet
De Scarlet Witch is een ontzettend krachtige superheld van Marvel. Ze is het alter ego van Wanda Maximoff. Met haar superkrachten kan ze voorwerpen verplaatsen of van richting veranderen met haar gedachten, maar ze kan ook illusies veroorzaken. Scarlet betekent ‘rood’. 

Natasha
Het Marvelkarakter Natasha Romanoff staat beter bekend als Black Widow. Ze heeft geen bovenmenselijke krachten, maar kan iedereen met gemak vloeren. Girlpower! Natasha betekent ‘geboren op eerste Kerstdag’. Natalie is ook een leuke optie met dezelfde betekenis. Leuk als je rond kerst bent uitgerekend!

Hope
Als Hope van Dyne de wereld probeert te redden, doet ze dat onder de naam Wasp. Ze is de geliefde van Ant-Man en kan net als hem ontzettend klein worden en vliegen. Hope is het Engelse woord voor ‘hoop’. En dat heb je af en toe wel nodig als superheld!

Shuri
Het slimme zusje van Black Panther heet Shuri. Ze is de beste ingenieur van Wakanda, maar als het erop aankomt kan ze ook supergoed vechten tegen haar vijanden. Shuri is een Japanse naam die ‘stad’ betekent. Suki is trouwens ook een superleuke Japanse naam met ‘lelie’ als betekenis.

Carol
Carol Danvers staat beter bekend als de onverwoestbare heldin Captain Marvel. Ze is extreem sterk, kan vliegen en is enorm snel: een echte superheld dus! Carol betekent ‘vrij mens’, ‘vreugde’ en ‘melodie’. Wist je trouwens dat de naam Marvel ‘wonder’ betekent? Ook leuk!

💥 Lees ook ons artikel: Wondermooie namen met betekenis wonder.

Andere namen van superheldinnen

Jaaa, er zijn natuurlijk nog veel meer meisjes superhelden. Deze zeven heldinnen kicken ass! Welke superhelden naam is jouw favoriet?

Skye
Skye, ook bekend als Daisy Johnson, is een stoere heldin die onder andere aardbevingen kan veroorzaken. De naam Skye betekent ‘hemel’, maar is ook een Schots eiland. Daisy betekent trouwens ‘madelief’.

Selina
Het alter ego van Selina Kyle is Catwoman. Zij is de tegenhanger van Batman, en natuurlijk minstens zo onverschrokken en stoer! Zo is ze hartstikke lenig en sterk. De naam Selina is van oorsprong Grieks en betekent ‘maan’.

Jessica
Jessica Jones is een van de populairste heldinnen. Ze drinkt heel wat liters whiskey weg en haar leven is vaak een grote chaos, maar ze is ook ongelofelijk dapper, lief én sterk. Jessica betekent ‘God aanschouwt’. Wij vinden de variant Jessie stiekem nog leuker! 

Layla
Van de serie Moon Knight kennen we Layla El-Faouly. Zij is de vrouw van Marc Spector (de Moon Knight). Haar superhelden naam is Scarlet Scarab. Ze krijgt haar krachten van de Egyptische godin Taweret, die de godin van de geboorte was. Dat komt goed uit! De Arabische naam Layla betekent ‘bloem’, ‘nacht’ en ‘schoonheid’.

Raven
De stoere naam Raven is eigenlijk al een superhelden naam op zich! Toch is Mystique juist de heldinnen naam van Raven Darkholm. Mystique is een enorm krachtig karakter uit de X-men-films. Ze kan namelijk haar gedaante veranderen en constant het uiterlijk van anderen aannemen. Raven betekent naast ‘raaf’ ook ‘met zwarte haren’.

Jean
Jean Grey is ook een van de krachtigste karakters uit de X-men-films en -strips. Zo kan ze zware objecten verplaatsen met haar gedachten en sterke krachtvelden creëren. De betekenis van Jean is ‘God is genadig’.

Storm
X-men-lid Storm kan – de naam zegt het al – gigantische stormen veroorzaken. Ze kan tornado’s en orkanen oproepen, maar ook de temperatuur beïnvloeden en sneeuw en ijs creëren. Grappig genoeg is Storms echte naam, Ororo Munroe, aparter dan haar superhelden naam. 

💥 Leestip: Deze storm namen met betekenis blazen je omver!

Zelf superhelden namen verzinnen!

Welke superkracht zou je zelf willen hebben? En wat zou dan jouw superhelden naam zijn? Het is superleuk om voor de grap jullie eigen superhelden namen te verzinnen. Alliteratie is altijd goed, denk aan Amber de Ambush Fighter of Warrior Ward en Reckless Rick (of Rick de Rock). Verder kun je op internet leuke namen generators vinden. Zoals deze superhelden namen generator. Hilarisch!

Geboortekaartje meisje

Gerelateerde blogs

Namen van beroemdheden
20 flitsende namen van beroemdheden
Disney namen
Dit zijn de allerleukste Disney namen voor jullie baby!
Harry Potter namen
40 Betoverende Harry Potter namen