Geboortekaartjes voor tweelingen: tips & tricks!

Geboortekaartjes voor tweelingen
4 maart 2021

Verwachten jullie een tweeling? Gefeliciteerd! Ze zeggen wel eens “Double the trouble, but twice the fun”. Dat belooft een hoop plezier de komende jaren. Maar tijdens je zwangerschap zul je merken dat het soms ook zorgt voor dubbel zoveel taakjes. Zo moeten er extra kleertjes, twee bedjes en een gigantische hoeveelheid hydrofiele doeken worden aangeschaft. En misschien het belangrijkste: jullie moeten maar liefst 2 babynamen kiezen. Gelukkig kunnen de mini’s wel een geboortekaartje delen. En om je een beetje op weg te helpen geven we je wat handige tips voor geboortekaartjes voor tweelingen.

Hoera, een tweeling!

Voor we in de wondere wereld van geboortekaartjes voor meerlingen duiken, kletsen we heel graag nog even met je over babynamen. Want dat is nu eenmaal waar ons hart sneller van gaat kloppen. Wist je dat je hele toffe keuzes kunt maken als het gaat om babynamen voor tweelingen? Zo kun je kiezen voor dezelfde beginletter, matching klanken of twee namen met een gelijke oorsprong. De keuze is reuze.

Geboortekaartjes voor tweelingen kiezen

Als jullie eindelijk de ultieme babynamen gevonden hebben, is het tijd om je te focussen op de geboortekaartjes. Ook hier kun je alle kanten mee op. We maken het graag iets makkelijker voor je door een aantal trends op het gebied van geboortekaartjes voor tweelingen uit te lichten.

Kaartjes die passen bij de namen

Je bent natuurlijk helemaal in de gloria met jullie gekozen babynamen. Superleuk om dat thema dan ook lekker door te trekken in het geboortekaartje. Kies in dat geval voor geboortekaartjes voor tweelingen die een link hebben met de namen van de kleintjes. 

Kijk bijvoorbeeld naar de betekenissen van de namen. Lev betekent ‘leeuw’ en Billie betekent ‘geit’, dat vraagt om een dierenkaartje. Mare en Marie staan allebei voor ‘bij de zee’, wat natuurlijk perfect past bij een zeeblauw geboortekaartje.

Maar ook de oorsprong van de namen kan zorgen voor geboortekaartjes inspiratie. Kies bijvoorbeeld voor een lettertype of achtergrondkleur die je doet denken aan het land van herkomst. 

Geboortekaartjes voor tweelingen met silhouet

Een veel voorkomende stijl op het gebied van tweeling geboortekaartjes zijn silhouetten. Een silhouet is een omtrek van een object of persoon, vaak in een effen kleur. Het is natuurlijk dubbel zo lief als je het kaartje voorziet van twee kleine silhouetjes. Je kunt hierbij ook nog variëren met jongetjes, meisjes en genderneutrale silhouetten.

Wil je zelf even gluren? Kijk dan eens bij deze schattige geboortekaartjes met silhouetten.

Vintage geboortekaartje voor tweeling

Ook de vintage trend zien we veel terug op geboortekaartjes. Ze doen je haast een beetje denken aan de mooie plaatjes uit je poëziealbum van vroeger. Deze romantische illustraties doen het hartstikke goed op geboortekaartjes voor tweelingen. Als je ook nog vintage babynamen hebt gekozen is het feest echt compleet.

Picture perfect: geboortekaartjes met foto

Een foto zegt meer dan duizend woorden, dat geldt ook voor geboortekaartjes. Hoe leuk is het om een foto van jullie mini’s toe te voegen aan het ontwerp. Dan zien vrienden en familieleden meteen hoe knap de kindjes zijn. En waar het vroeger de kunst was om geboortekaartjes zo snel mogelijk na de bevalling te versturen, nemen we hier tegenwoordig iets meer tijd voor. Dat geeft je mooi de kans om een leuke newborn shoot te doen. 

Tekstjes voor op geboortekaartjes voor tweelingen

We kunnen je natuurlijk niet laten gaan zonder wat geboortekaartjes tekstinspiratie. Want er zijn heel veel schattige tekstjes voor tweelingen die je kunt gebruiken op je kaartjes. Superleuk op de voorzijde van de kaart, maar deze geboortekaart tekstjes worden ook veel aan de binnenkant gebruikt. Dit vinden wij de 3 allerleukste:

Als wij iets doen, doen we het meteen goed.
Hoera, een tweeling! 

O, wat zijn ze klein.
Twintig kleine teentjes,
dat moet een tweeling zijn.

Met één kindje waren we al blij, maar nu hebben we er nog meer geluk bij!

Online geboortekaartjes bestellen

Tegenwoordig doen we bijna alles online. Deels omdat het makkelijk is, maar de mogelijkheden zijn ook eindeloos. Maar dit zorgt tegelijkertijd voor veel vergelijkingsmateriaal. Wij zijn fan van kaartenwebshop Kaartje2go. Zij hebben een speciale kaartencollectie voor tweelingen, wat het zoeken iets makkelijker maakt. Mocht je speciale wensen hebben kun je ook altijd even contact opnemen met het klanttevredenheidsteam, zij helpen je met plezier. En als dat nog niet genoeg is hebben ze ook een onwijs leuk assortiment extra’s om je kaartje nog leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan bijpassende sluitzegels en gekleurde enveloppen

Gerelateerde blogs

Geboortekaartjes 2023
Dit zijn de geboortekaartjes trends van 2024!
Vintage babynamen
Vintage babynamen: tijdloos mooi
baby-vernoemen
Baby vernoemen: zo werkt dat