Dubbel pret met deze 40 tweeling namen

Tweeling namen
16 september 2021

Niet één, maar twee kindjes op komst? Gefeliciteerd, wat geweldig! Nu je in verwachting bent van een tweeling begint jullie zoektocht naar de perfecte babynamen. En in het geval van tweelingen is dat soms nog net iets lastiger, omdat je ook wilt dat de namen mooi bij elkaar passen. Wij vinden niets leuker dan jou een beetje op weg helpen met een toffe selectie tweeling namen. Lees dus snel verder voor een dubbele dosis babynamen inspiratie.

Tips voor het kiezen van tweeling babynamen

Voor we gaan beginnen met onze tweeling namen lijst, geven we je wat tips voor het kiezen van twee babynamen. Er zijn weinig regels voor voornamen. Je kunt je creativiteit helemaal de vrije loop laten. Maar er zijn wel een paar babynaam valkuilen waar je rekening mee kunt houden. Hieronder lees je wat tips en tops. 

Wat tweeling namen extra leuk maakt

  • Twee namen met dezelfde oorsprong kiezen. 
  • De betekenis van beide namen overeen laten komen. 
  • Dezelfde eerste letter gebruiken.

Wat je misschien beter kunt vermijden

  • De namen laten rijmen.
  • Exact dezelfde initialen kiezen (lastig met post op hetzelfde adres). 
  • Namen van bekende duo’s gebruiken, zoals Anna en Elsa van Frozen.

Kies je voor korte of lange tweeling namen?

We zien tegenwoordig heel veel korte babynamen op geboortekaartjes voorbij komen. Maar lange babynamen zijn net zo prachtig. Hieronder zie je voor zowel lange als korte tweeling namen wat toffe opties.

Korte namen voor tweelingen

Stef en Naud
Wil jij graag stoere babynamen voor jullie jongetjes? Dan zijn Stef en Naud zeker het overwegen waard. Naud is een echte Nederlandse naam en betekent ‘als een adelaar heersend’. Het mooie Stef is van Engelse komaf en staat voor ‘krans’.

Mila en Romee
Veel meisjesnamen hebben iets liefs. Vaak komt dit door de klank, die veel invloed heeft op hoe een naam overkomt. Zowel Mila als Romee zijn onwijs schattig. En de betekenis van Mila, ‘geliefd’, past hier perfect bij. Romee betekent ‘Romein’.

Che en Mosi
Vind je uniseks babynamen tof? Dan gaat je hartje vast sneller kloppen van deze tweeling namen. De Spaanse babynaam Che betekent ‘God voorziet en maakt beter’. Mosi is van Afrikaanse komaf heeft ‘eerstgeborene’ als betekenis. Perfect voor de mini die als eerst ter wereld komt!

Lange tweeling namen

Benjamin en Yoshua
Drie keer is scheepsrecht, ook als het gaat om lettergrepen. Doordat beide namen hetzelfde aantal lettergrepen hebben, rollen ze lekker over de tong. Benjamin betekent ‘het geluk’ en Yoshua ‘God is mijn redder’. Beide tweeling namen zijn Hebreeuws.

Sebastiaan en Rozemarijn
Bestaat jullie tweeling uit een jongetje en een meisje? Wat bijzonder! Het kan dan soms nog iets lastiger zijn om mooie tweeling namen te kiezen. Maar wij vinden Sebastiaan en Rozemarijn een geweldige combi. Rozemarijn is natuurlijk bekend van het kruid, maar betekent ook ‘dauw van de zee’. De Griekse naam Sebastiaan staat voor ‘eerwaardig’. 

Isabella en Giulia
Deze twee temperamentvolle namen komen uit Italië en zijn perfect voor kleine pittige tantes. Giulia is een variant op de schrijfwijze Julia en betekent ‘de jeugdige’. Isabella heeft een Christelijke betekenis, namelijk ‘God heeft gezworen’. 

👶🏿 Tip: lees ons artikel over babynamen met drie lettergrepen voor meer inspiratie.

Namen met dezelfde oorsprong

Een superleuke manier om tweeling namen samen te stellen is door te kijken naar de oorsprong van namen. Internationale babynamen zijn soms uniek en verrassend, maar een Nederlandse babynaam kan ook heel mooi zijn. Wanneer beide namen dezelfde oorsprong hebben voelt het sneller als een goede match. We hebben wat leuke opties voor je uitgelicht.

Tweeling namen van Hollandse bodem

Lieke en Saar
Lief, liever, liefst. Dat vinden wij van de combinatie van Lieke en Saar. Deze mooie meisjesnamen hebben allebei ook een prachtige betekenis. Saar staat namelijk voor ‘vorstin’ en Lieke voor ‘engel’. 

Maarten en Willemijn
Twee hele verschillende tweeling namen, maar de betekenissen van deze babynamen passen perfect bij elkaar. Het stoere Maarten betekent namelijk ‘ik strijd’ en Willemijn staat voor ‘wilskrachtige beschermer’. Een ijzersterk duo dus! 

Thijmen en Luuk
Babynamen gebaseerd op het heelal kunnen heel verrassend zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat Luuk staat voor ‘maan’ en ‘licht’? De combinatie met Thijmen, wat ‘man van het volk’ betekent, is hip en fris. 

Arabische namen

Elif en Yara
Wij zijn fan van Arabische babynamen. Deze voornamen hebben vaak iets mysterieus. Zo ook Elif en Yara. De betekenissen van de meisjesnamen zijn soortgelijk. Het zijn namelijk allebei dieren namen. Yara’s betekenis ‘vlinder’ is heel schattig. Terwijl Elif met de betekenis ‘slang’ wat stoerder is. 

Zayn en Ravi
Wist je dat Zayn en Ravi niet alleen Arabische, maar ook Islamitische namen zijn? Nee, dat is niet hetzelfde! Je leest er alles over in ons blog over Islamitische babynamen. Deze tweeling namen hebben natuurlijk ook weer hele mooie betekenissen. Zayn staat voor ‘Allah is verzoenend’ en Ravi betekent ‘de verhevene’. 

Inaya en Soufian
Wanneer jullie een jongetje en een meisje verwachten kunnen Inaya en Soufian een mooie combinatie vormen. Het prachtige Inaya staat onder andere voor ‘lieflijke’. Soufian heeft ook een mooie betekenis, namelijk ‘puurheid’.

Engelse en Amerikaanse tweeling namen

Collin en Hannah
We beginnen dit rijtje met de klassieke Engelse namen Collin en Hannah. Je kunt beide namen wat vlotter schrijven door er Colin en Hanna van te maken. Hannah betekent ‘God is genadig’ en Collin heeft de betekenis ‘overwinnaar van het volk’. 

Eden en Josie
Ouders die hun dochters graag stoere meiden namen geven, worden vast enthousiast van Eden en Josie. Deze toffe meisjesnamen zijn vlot en ook nog leuk als de dames ouder zijn. Eden staat voor ‘zalig paradijs’, maar ook voor ‘plezier’ en ‘muziek’. Josie betekent ‘God voorziet en maakt beter’. 

Vic en Morris
Bij deze tweeling namen moesten wij meteen denken aan twee kleine rouwdouwers. Als je van krachtige jongensnamen houdt zit je met deze combinatie gebakken. Vic is afgeleid van Victor en betekent ‘overwinnaar’. Morris staat voor ‘Moor’, zo worden inwoners van Mauritanië genoemd. 

👶🏼 Tip: lees ook onze blogs over Spaanse voornamen, Maori namen en Ierse babynamen.

Bekende tweelingen: zo heten ze!

Meerdere voornamen kiezen kan lastig zijn. Er is nu eenmaal heel veel keuze. Het kan dan ook geen kwaad om je te laten inspireren door bestaande tweeling namen. Misschien herken je deze bekende duo’s wel. 

Benji en Joel
De rockgroep Good Charlotte bestaat onder andere uit de tweelingbroers Benji en Joel Madden. We horen de naam Benji, dat ‘zoon van het zuiden’ betekent, niet vaak. Joel of Joël komt wat meer voor. Het betekent ‘God is goed’. 

Mary-Kate en Ashley
Eén van de bekendste tweelingen ter wereld zijn toch wel de zusjes Mary-Kate en Ashley Olsen. Ze speelden in 1987 als kleine minimeisjes al in de serie Full House. De naam Mary is afgeleid van Marie en betekent ‘zee’. Kate is een Keltische naam die staat voor ‘puur en Ashley betekent ‘esdoorn’. 

Jeroen en Iris
Een broer-zus duo kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje bekende tweelingen. Wist je dat zanger Jeroen van der Boom een tweelingzus heeft die Iris heet? Iris heeft de schattige betekenis ‘regenboog’, terwijl Jeroen ‘heilige naam’ betekent. Wat ons betreft een toffe combinatie van tweeling namen.

Amy en Shelley
Deze geweldige zangeressen van Nederlandse bodem ken je vast beter als O’G3NE. Er is natuurlijk nog een derde zus, maar Amy en Shelley zijn een tweeling. De lieve naam Amy betekent ‘geliefd’ en Shelly staat voor ‘glooiende vlakte’. De naam Shelley wordt ook wel geschreven als Shelly. 

Scott en Duke 
Hoewel deze tweeling namen ontzettend Amerikaans zijn, is de tweeling zelf van Nederlandse komaf. Duke en Scott Huisman spelen namelijk de hoofdrollen van Sietse en Hielke in de Kameleon tv-serie. Duke is het Engelse woord voor hertog. En aan de klank van Scott kun je misschien wel afleiden wat de betekenis is: ‘uit Schotland’.

👶🏾 Wil je jullie kindjes vernoemen naar beroemdheden? Klik dan hier!

Geboortekaartjes voor tweelingen

Wanneer jullie na weken inspiratie opdoen, lijstjes maken en combinaties zoeken dan ein-de-lijk de perfecte namen hebben gevonden, kun je geboortekaartjes maken! We schreven al een artikel over geboortekaartjes kiezen met een handig stappenplan. Dus we raden je zeker aan om die even door te lezen voor je aan de slag gaat. Maar we willen je deze ideeën voor tweeling geboortekaartjes niet onthouden. 

Geboortekaartjes maken is het leukste wat er is. Het is een feestje om jullie tweeling namen te zien stralen op het perfecte kaartje. We wensen je alvast heel veel plezier met het bedenken en ontwerpen!

Gerelateerde blogs

Budget geboortekaartjes
Zo scoor je de leukste goedkope geboortekaartjes
Namen inspiratie
Zo vind je de leukste namen inspiratie
Wat-zegt-de-babynaam-over-de-ouders
Wat zegt een babynaam over de ouders?