Snoezige konijnen namen voor je pluizenvriendje

Konijnen namen
2 oktober 2023

Kleine snuffelsnuitjes, pluizige oortjes en het allerschattigste staartje.. Konijnen zijn niet voor niets een van de populairste huisdieren. Deze kleine springers kunnen echt je beste vriendje worden. Sta jij op het punt een konijntje te adopteren? Dan kan de voorpret vast beginnen met het uitzoeken van een naam voor ‘t beestje. En daar helpen wij je met plezier bij. We konden de schattigheid bijna niet aan, maar hebben toch een lekkere lange lijst met konijnen namen voor je samengesteld. Dus hop, hop, hop, laat je inspireren! 

Populaire konijnen namen

Heb je een aantal konijnenliefhebbers in je vriendenkring of familie? Grote kans dat een van de namen uit dit rijtje dan al eens de revue heeft gepasseerd. Dierenverzekeraar Figo doet jaarlijks onderzoek naar de meest gegeven konijnen namen. En onderstaande namen voor voedsters en rammelaars zijn favoriet bij veel baasjes. 

Populaire namen voor een mannetjeskonijn

Cookie 
Wat hebben konijnen en koekjes met elkaar gemeen? Je wordt er blij van! We vinden het dan ook helemaal niet gek dat Cookie een populaire konijnen naam is. Ook leuk: Biscuit, Oreo en (Chocolate) Chip.

Brownie
Het is hartstikke logisch dat je je nijn vernoemt naar zijn of haar kleur. Brownie, Spot en Witje zijn dan ook veel voorkomende namen. Het is ook heel leuk om juist een tegenhangende kleur te kiezen als naam. 

Bounty
Zoet, zoeter, zoetst. We zien veel snoep- en koeknamen terug in de lijst met populaire konijnen namen. Bounty is dan toch ook wel een van onze lievelings. We zien direct een schattig wit met bruin konijnenvriendje voor ons.  

Flocke
Flocke is het Duitse woord voor vlok. Deze naam wordt dan ook vaak aan witte konijntjes gegeven. Snow(ie) is een vergelijkbare, schattige naam. 

Leo
Gevaarlijk leuk, de naam Leo voor je konijn. Het is namelijk afgeleid van ‘leoon’, het Griekse woord voor leeuw. Je kunt ook gaan voor een grappige, chique naam als Leopold en Leo als afkorting gebruiken.

Populairste konijnen namen voor een vrouwtje

Luna
Blijkbaar is Luna niet alleen een hele populaire babynaam, maar doet ze het ook goed in de konijnen-scene. Snappen we wel, het is ook een hele schattige naam. Het betekent maan.

Nala
Ben jij stiekem een enorme liefhebber van all things Disney? Dan hoeven we je vast niet te vertellen waar de naam Nala vandaan komt. Wist je dat Nala in het Swahili ‘geschenk’ betekent? Dat past natuurlijk perfect bij jouw pluizige cadeautje op pootjes. 

Teddy
Je teddybeer heeft waarschijnlijk net zo’n hoog knuffelgehalte als je konijntje. Teddy is dan ook een onwijs leuke naam om te overwegen. Je kunt het ook met -ie schrijven. 

Lily 
Van dit lijstje konijnen namen vinden we Lily toch wel het allerschattigst. Maar Lily mag dan een van de populairste konijnen namen zijn, pas wel op dat je konijntje er niet op knabbelt. De bloemen zijn namelijk onwijs giftig voor de meeste dieren. 

Flecki
Komt er binnenkort een gevlekt konijnenvriendje bij je wonen? Dan zou Flecki wel eens een hele leuke naam kunnen zijn. Andere lieve opties zijn Spot, Spikkel en Stip.

🐰 Ken jij meer konijnenfanaten? Stuur hen dan eens een lief kaartje met een konijn!

Namen voor konijnen

Disney namen voor konijnen

Disneyfilms zitten boordevol levenslessen, goede quotes en gezellige meezingers. Maar wist je dat je ook onwijs veel naaminspiratie uit de films kunt halen? Met zoveel films is de keuze natuurlijk reuze, dus wij hebben onze drie favorieten voor je op een rijtje gezet. 

Simba 
De naam Simba stond op nummer 3 in de top 10 populairste konijnen namen. Dat snappen we wel! Want deze Afrikaanse naam betekent ‘leeuw’, en dat is natuurlijk wel een heel leuk contrast met een pluizig konijntje. 

Balu 
Als je van beren leren kan, is dat iets wat je echt proberen moet. Maar bij gebrek aan beren in je directe omgeving, kun je ook je konijntje de naam Balu geven. We kennen deze naam natuurlijk van de film Jungle Book. Balu betekent onder andere ‘kind’. Heel toepasselijk voor jouw pluizige baby. 

Hopps
Jouw pluizige konijntje hopt straks vrolijk in het rond. De naam Hopps is past hier dan ook perfect bij. Je vernoemt je huisdier dan naar het konijnenpersonage Hopps uit de film Zootopia. Een echte aanrader trouwens, deze film! 

🐰 Lees ook ons artikel over Disney namen voor meer inspiratie.

Namen van bekende knagers 

Konijnen veroveren je hart met hun kleine kraaloogjes. Het is dus ook niet gek dat we deze lieve vriendjes regelmatig zien verschijnen in films en series. Kende jij deze bekende konijntjes al? 

nijntje
We kunnen natuurlijk niet anders dan dit rijtje beginnen met een bekende pluizenbol van Hollandse bodem. Iedereen kent nijntje pluis van Dick Bruna. De naam nijntje is dan ook een onwijs leuke konijnen naam voor jouw beestje. 

Bugs 
Ook over de grens kun je wat bekende knagers vinden. Het bekendste konijn is dan toch wel Bugs Bunny, uit de tekenfilmserie Looney Tunes. Wist je dat Bugs een van de bekendste tekenfilmfiguren ter wereld is?

Flappie
Een iets minder gezellig verhaal voor dit konijntje, maar dat maakt de naam niet minder leuk. Youp van ‘t Hek bracht de kersthit Flappie uit in 1985. Dat maakt deze konijnen naam, die extra leuk is voor hangoorkonijnen, gewoon vintage! 

Pieter
Over vintage gesproken, wist je dat de verhalen van Pieter Konijn voor het eerst verschenen in 1902? Beatrix Potter verzon het Engelse konijnenkarakter Peter Rabbit dus al meer dan 120 jaar geleden. Je hebt dus sowieso een leuk feitje te vertellen als je kiest voor een van deze twee namen.

Grappige namen voor je konijn

Met hun rare sprongen en grappige koppies kunnen konijnen ook verrassend lollig uit de hoek komen. Een grappige naam voor je konijn is dus zeker het overwegen waard. 

Truffel
Etenswaren doen het altijd goed als namen voor huisdieren. En dan bedoelen we natuurlijk niet Gebakken Ei of Pindakaas, maar een iets subtielere variant. Truffel bijvoorbeeld! 

Rambo
Je kunt ook overwegen je konijntje te vernoemen naar bekende personages. Het liefst zo contrasterend mogelijk met het zachte, pluizige karakter van je huisdier. Rambo is daar een mooi voorbeeld van, naar de iconische serie uit de jaren 80. 

Anne-Fleur
Ga jij helemaal mee met de laatste (TikTok)trends? Dan is Anne-Fleur een heerlijke naam voor jouw kakkerkonijn. Misschien kan Anne-Fleur dan heerlie-de-peerlie een hokje delen met Jan Diederik. We raden poma’s in plaats van een waterflesje trouwens wel af.   

🐰 Ook leuk om te lezen: 30x kakker namen: Doe maar duur! 

Dubbel pret: konijnen namen voor duo’s

Wat is er nou leuker dan een konijn? Twee konijnen natuurlijk! En het is ook nog eens veel beter voor je konijntje om een vriendje te hebben. Konijnen zijn namelijk gezelschapsdieren, en is dus niet graag alleen. Hoe leuk is het dan om je konijnen namen te geven die bij elkaar passen?!

Lucky en Luke
Een voor- en achternaam opdelen tot twee konijnen namen: geniaal! Niet iedereen gaat de link direct leggen, maar dan is het alleen maar grappiger wanneer het kwartje wel valt. Jouw konijnen Lucky en Luke zijn natuurlijk vernoemd naar de cowboy uit de gelijknamige stripreeks. 

Bert en Ernie
Is er een iconischer duo dan Bert en Ernie? We hoeven je vast niet uit te leggen waar deze namen vandaan komen. Wel hebben we nog een leuk feitje voor je. Beide namen hebben namelijk een beer in de betekenis. Bert betekent ‘moedig als een beer’ en Ernie staat voor ‘sterk als een beer’. Bij de beesten af! 

Sjonnie en Anita
Als je jouw konijnen Sjonnie en Anita noemt kunnen we pas écht spreken van ‘couple goals’. In de jaren 90 noemden we volkse (en een tikkie ordinaire) types massaal Sjonnies en Anita’s. Ook hier weer een heerlijk contrast met het schattigheidsgehalte van konijntjes. 

Tip voor échte konijnenvrienden 

Ben je in dit artikel beland door een langgekoesterde wens voor een eigen konijnenvriendje? Dan geven we je graag de tip om eens te kijken op de website van Verhuisdieren. Deze kleine hoppers zoeken namelijk allemaal een nieuw huisje, en staan te trappelen om jouw beste vriend te worden.

Gerelateerde blogs

zwangerschap aankondigen kerst
Zwangerschap aankondigen met kerst: 35 tips en ideeën!
Babyshower ideeën
5 écht originele babyshower ideeën voor een uniek feestje
Storm namen
Deze storm namen met betekenis blazen je omver!