20 flitsende namen van beroemdheden

Namen van beroemdheden
5 augustus 2020

A star is born! ⭐ Heel flauw, maar dit inhakertje was te makkelijk om te laten liggen. En ergens is het natuurlijk wel zo. Jullie mini speelt straks de hoofdrol in jullie leven. Des te leuker om hem of haar een bijpassende naam te geven. Wij zochten voor jou de tofste namen van beroemdheden. En dit zijn ze, van wereldsterren tot Hollandse tv-persoonlijkheden!

Namen van beroemdheden op het witte doek

Voel jij aan het gespartel in je buik al dat jullie mini gevoel voor drama zou kunnen hebben? Dan is het misschien leuk om je zoon of dochter te vernoemen naar een filmster. Met deze 5 namen van beroemdheden steel je pas echt de show.

Morgan
We trappen ons lijstje namen van beroemdheden af met een unisex naam. Een van de meest bekende acteurs ter wereld is Morgan Freeman. En met zijn 83 levensjaren kunnen we ook echt wel spreken van een oude rot in het vak. De naam Morgan is prachtig voor jongens en meisjes. Het betekent ‘bij de zee’.

Clint 
Wanneer je op zoek bent naar zeldzame babynamen is Clint echt heel tof. Je vernoemt je zoontje dan naar de (inmiddels 90-jarige!) acteur Clint Eastwood. Deze casanova heeft in de jaren 60 en 70 menig vrouwenhart sneller laten kloppen. De korte, krachtige naam Clint betekent ‘de ommuurde stad’. Niet echt heel spectaculair, maar met een naamgenoot als Eastwood is dat ook niet nodig. 

Emma 
Als kind schitterde Emma Watson als de wijsneus Hermione in de Harry Potter films. Ze speelde daarna nog vele andere rollen, maar of ze ooit echt van dat personage los zal komen.. Wist je trouwens dat je heel veel leuke babynamen uit Harry Potter kunt halen? De mooie meisjesnaam Emma betekent ‘verbonden’ en is al jaren een populaire naam in Nederland.

Michiel
Over Nederland gesproken, we moeten Hollands trots Michiel Huisman natuurlijk ook meenemen in dit rijtje. Wij kennen Michiel van Costa!, maar hij verruilde ons kikkerlandje voor het grote doek in Amerika. Daar speelde hij in de hitserie Game Of Thrones. Mocht je de naam Michiel net niet hip genoeg vinden, kun je het altijd verkorten naar Mick.

Jennifer
Jennifer is vandaag de dag niet meer de meestvoorkomende babynaam in Nederland. Maar in dit rijtje babynamen van filmsterren kon hij echt niet ontbreken. Er zijn namelijk ontzettend veel Jennifers die schitteren op het witte doek. Dit is een kleine selectie. 

  • Friends icoon Jennifer Aniston
  • De hilarische Jennifer Lawrence
  • Ghost whisperer Jennifer Love Hewitt
  • Actrice, producent en entrepreneur Jennifer Garner
  • Stifler’s mom Jennifer Coolidge

Misschien speelt jullie dochter later ook wel de hoofdrol in een kaskraker. Wanneer je besluit haar Jennifer te noemen zal het in ieder geval niet aan de naam liggen!

De mooiste namen van zangers en zangeressen

Zijn jullie echte muziekliefhebbers? Grote kans dat je dan al eens hebt nagedacht over een muzikale naam voor jullie kindje. Vandaag de dag worden nog steeds kleine Brucejes (Springsteen) en Michaels (Jackson) geboren. Maar dit zijn leuke namen van beroemdheden die nu in de hitlijsten staan. 

Dua
Zangeres Dua Lipa staat deze week met maar liefst 2 hits in de top 40. En de prachtige celebrity was de afgelopen jaren sowieso al regelmatig op de radio te horen. De naam Dua is van Arabische komaf en betekent ‘gebed’. Arabische babynamen hebben vaak iets mysterieus, wat de namen extra mooi maakt. 

Bilal 
En we blijven nog even hangen in de babynamen van Arabische oorsprong. Rapper, zanger en acteur Bilal Wahib is een van de grootste beloftes van Nederland. En het multitalent is ook nog eens een plaatje om te zien. De naam Bilal betekent ‘de uitverkorene’. Dat past perfect bij deze alleskunner. Vind jij het ook een mooie naam voor jullie zoontje? 

Justin
De voornaam van, hoe kan het ook anders, Justin Bieber! Als sinds klein menneke scoort hij hit na hit. En ook op dit moment staat hij in de Top 40 met niemand anders dan Ariana Grande. Wat natuurlijk ook een popsensatie en prachtige verschijning is. De naam Justin betekent ‘rechtvaardig’. Een prachtige karaktereigenschap voor jullie mini. 

Yade
Misschien ken je haar nog niet, maar de Nederlandse zangeres Yade Lauren is iemand om in de gaten te houden. Na samenwerkingen met Snelle en Kris Kross Amsterdam timmert ze hard aan de weg. En wat een prachtige naam! Yade is een babynaam gebaseerd op edelstenen. 

Harry
Boyband-member-going-solo Harry Styles wordt de nieuwe Mick Jagger genoemd. Wij snappen de vergelijking wel! De naam Harry betekent ‘heerser van het thuisland’. De jongensnaam heeft ook een koninklijke vibe met de Engelse prins Harry als naamgenoot. We vertellen je later meer over leuke royal babynamen.

Babynamen gebaseerd op Nederlandse tv-iconen

Vrijdagavond is in menig Hollands huishouden dé tv-avond. De vertrouwde gezichten van prime time voelen haast als familie. Maar heb je wel eens overwogen om jullie kindje een naam van een van deze tv-personalities te geven? Dit zijn de leukste namen van beroemdheden uit Nederlanden.

Wendy
We konden eigenlijk niet anders dan dit lijstje beginnen met Nederlands meest geliefde presentatrice. De prachtige Wendy van Dijk is al jaren een vast gezicht op de Nederlandse televisie. De meisjesnaam Wendy heeft iets liefs door de i-klank op het eind. En dat past natuurlijk perfect bij Van Dijk en haar programma ‘Hart in actie’. Om het helemaal af te maken is de betekenis van Wendy ook nog eens ‘heilig’. 

Rick 
Een goede tegenhanger van al dat liefs is Rick. De rebelse Rick Brandsteder (zoon van) vulde jarenlang de roddelbladen met zijn streken. De korte, stoere jongensnaam Rick past hier perfect bij. Brandsteder is inmiddels zijn wilde haren redelijk verloren, en is een gevestigde naam in het vak. Hij presenteert programma’s als RTL Boulevard en Temptation Island. De betekenis van Rick is ‘machtig’. 

Chantal
De bruisende Chantal Janzen heeft eigenlijk geen toelichting nodig. De prachtige blondine is bekend van tv, maar speelt ook de sterren van de hemel op het toneel. De naam Chantal betekent ‘zang’, heel toepasselijk. Tegenwoordig is de kans op naamgenootjes in de klas ook vrij klein. Er worden jaarlijks ongeveer 10 Chantals geboren in Nederland. 

Luuk 
Dat is wel even anders bij de naam Luuk. Dit is namelijk al jaren een van de populairste jongensnamen in Nederland. Hij hoorde, samen met het vergelijkbare Lucas, ook bij de populairste babynamen van het afgelopen jaar. Welke tv-persoonlijkheid hierbij hoort? Luuk Ikink natuurlijk! 

Eva
Ook de meisjesnaam Eva is populair. Dat snappen wij wel met een naamgenoot als Eva Jinek. De talkshowhost ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook echt een power woman. De betekenis van Eva is net zo krachtig, namelijk ‘moeder van alle levenden’. Deze betekenis sluit aan bij de Bijbelse oorsprong van de meisjesnaam.

Koninklijke babynamen

Ook als het gaat om namen van beroemdheden heb je baas boven baas. Want als je op zoek bent naar een babynaam met koninklijke allure vernoem je je kindje gewoon naar een royal. En nee, die heten heus niet allemaal Elizabeth en WillemAlexander

Rania
Als het gaat om koninklijke babynamen met betekenis spant Rania de kroon. Want naast dat zij de koningin van Jordanië is, betekent haar naam ook letterlijk ‘koningin’. Een Nederlandse naam met dezelfde betekenis is Rianne

Philip 
De naam Philip komt in allerlei varianten voor in koninklijke families over de hele wereld. Zo heb je bijvoorbeeld koning Felipe van Spanje en koning Filip van België. De betekenis is ook heel mooi, namelijk ‘vriend van paarden’. Voor meisjes bestaan de varianten Philippa en Pippa

George
Deze naam werd de afgelopen jaren ineens onwaarschijnlijk populair in Engeland. Dat heeft vast iets te maken met het feit dat prins William en Kate hun eerste kindje George noemden. Ook Archie, de zoon van prins Harry en Megan Markle is een leuke koninklijke jongensnaam.

Alexia
Natuurlijk heeft ons eigen koningshuis ook prachtige babynamen. Alexia is een van dochters van koning Willem-Alexander. Zij is op subtiele wijze vernoemd naar haar vader. De betekenis van de naam Alexia is ‘de verdediger’. Een van de mooiste namen van beroemdheden van Nederlandse bodem.

Victoria
Prinses Victoria van Zweden heeft een naam gekregen die perfect bij haar toekomstige functie past. Het mooie Victoria betekent namelijk ‘overwinnaar’. Dat is pas echt een babynaam die kracht uitstraalt. En de naam is populair, want in 2019 kregen maar liefst 97 meisjes deze naam.

Baby vernoemen naar een superster

Met zulke mooie, stoere en bijzondere namen is het heel verleidelijk om je kindje te vernoemen naar een artiest. In dat geval komt de vernoeming voort uit het feit dat je de naam gewoon heel mooi vindt. Maar er zijn ook andere redenen om baby’s namen van beroemdheden te geven.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de naam van een beroemdheid waar jij een bijzondere connectie mee hebt. Of misschien hebben jij en je partner een specifiek liefdesliedje en wil je jullie kindje vernoemen naar deze artiest. Maar je mini vernoemen naar je ultieme filmcrush van vroeger is ook gewoon een legitieme reden hoor 😉 

Wil je meer weten over de oorsprong van vernoemingen? Of welke regels hieraan verbonden zijn? Lees dan zeker even ons artikel over baby vernoemen.

Geïnspireerd door dit lijstje namen van beroemdheden?

Snappen we volkomen! Wie had gedacht dat je zoveel toffe babynamen uit de wereld van glitter and glamour kon halen. Zat jullie babynaam hier helaas net niet tussen? Geen paniek! Je kunt nog veel meer babynameninspiratie opdoen in muziek en films. Om je een beetje op weg te helpen schreven we de volgende twee artikelen. 

Gerelateerde blogs

Iconische personen babynamen
10 mooie namen van iconische personen
Liedjes met namen
25x mooie liedjes met namen erin!
Disney namen
Dit zijn de allerleukste Disney namen voor jullie baby!