geboortekaartjes

Geboortekaartjes kiezen voor jouw baby

21 januari 2019

Geboortekaartjes kiezen voor jouw baby

Je baby’s eerste teken van leven naar de rest van de wereld is misschien wel het geboortekaartje. Best belangrijk dus dat het geboortekaartje bij je kindje en bij jullie past! Maar hoe bepaal je nou precies wat een leuk geboortekaartje is? En wanneer kies je het geboortekaartje eigenlijk? Wij geven je 4 handige tips, zodat het geboortekaartjes kiezen wat makkelijker wordt!

1. Kies een geboortekaartje dat past bij de naam

De eenvoudigste manier om een geboortekaartje te kiezen is om naar de naam van je baby te kijken. Als je kindje bijvoorbeeld een schattige naam krijgt, dan past een lief geboortekaartje met zachte kleuren vast bij jullie. Krijgt jouw kindje juist een stoere naam? Dan is een stoer geboortekaartje met donkerblauw en geometrische vormen een goede keuze. Kijk ook eens naar de betekenis van de naam. Een botanisch geboortekaartje past bijvoorbeeld goed bij een naam die is afgeleid uit de natuur. En als je jullie kleintje Fos of Merel gaat noemen, is een geboortekaartje met dieren natuurlijk erg geschikt! Hebben jullie nog geen naam gekozen? Lees dan ook ons artikel Wanneer kies je een babynaam?

2. Kijk naar de inrichting van de babykamer

Geboortekaartjes kiezen kun je ook doen aan de hand van de stijl van de babykamer. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde kleuren of figuurtjes die veel terugkomen? Verwerk deze dan ook in je geboortekaartje. Ook je eigen inrichting zegt veel over de stijl die jullie mooi vinden. Bepaal dus wat jullie stijl zo uniek maakt en zoek hier een leuk geboortekaartje bij.

3. Kies allebei een aantal kaartjes en bepaal de stijl

Misschien hebben jullie dit wel met de babynaam gedaan: apart van elkaar een lijstje maken met jullie favoriete babynamen en vervolgens samen namen wegstrepen. Dit kun je natuurlijk ook doen met het geboortekaartje! Kies bijvoorbeeld allebei 3 geboortekaartjes die je wel zou willen versturen en bepaal vervolgens samen wat je mooi vindt. Ook is het leuk als je de geboortekaartjes helemaal naar je eigen stijl maakt. Maak het geboortekaartje bijvoorbeeld persoonlijk met een eigen foto, voeg een speelse twist toe met een leuk figuur of verander het lettertype om je kaartje een heel andere look te geven.

Win gratis geboortekaartjes

4. Geboortekaartjes kiezen: vraag een gratis proefdruk aan

Als jullie de stijl van het geboortekaartje in grote lijnen bepaald hebben, raden we je aan om een gratis proefdruk aan te vragen. Je ziet dan van dichtbij of je geboortekaartje naar jouw smaak is en kunt de kwaliteit in het echt ervaren. Wil je een foto op je geboortekaartje? Plaats dan voor het bestellen van de proefdruk een voorbeeldfoto en bekijk na ontvangst goed of je tevreden bent over hoe de foto is afgebeeld.

Wanneer geboortekaartjes kiezen?

Ben je benieuwd wanneer je het geboortekaartje uiterlijk moet kiezen? Daar zijn gelukkig geen richtlijnen voor. Wel is het fijn als je voor je bevalling een geboortekaartje hebt uitgezocht en gemaakt. Na de bevalling hoef je dan alleen nog maar de geboortedatum, lengte en het gewicht van je kindje toe te voegen. Je kunt het geboortekaartje natuurlijk ook wat later na de bevalling versturen, zodat je nog even rustig van je kleintje kunt genieten. Geboortekaartjes kiezen kun je dus ook na de bevalling doen.

Win jouw geboortekaartjes!

Wil jij kans maken op gratis geboortekaartjes? Doe dan mee met de uitgerekende datum-actie van kaartenwebshop Kaartje2go. Meld je uiterlijk 3 weken vóór je uitgerekende datum aan via www.kaartje2go.nl/uitgerekende-datum. Wanneer je vervolgens op je uitgerekende datum bevalt, ontvang jij je geboortekaartjes helemaal gratis! En als je meedoet met de actie krijg je sowieso 10% korting op je geboortekaartjes.