De leukste babynamen uit films en series

babynamen-uit-films-en-series
16 juli 2019

Een grote trend van de laatste jaren is het vernoemen van je kind naar een personage uit een film of een serie. Babynamen uit films en series zijn misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je echt fan bent van een show, waarom dan niet je kind vernoemen naar dit bijzondere karakter? En gelukkig zijn er een tal van films en series waar je uit kunt kiezen. Wij hebben de 10 leukste en populairste babynamen uit films en series voor je verzameld!

1. Kylie

Kylie is bekend van de realityshow Keeping Up with the Kardashians. Of je de Kardashians nou geweldig vindt of juist niet, je kunt niet om ze heen. Van alle zussen heeft Kylie de naam die het meest wordt doorgegeven aan babymeisjes in Nederland. Of ze allemaal vernoemd zijn naar deze jongedame weten wij niet, maar van alle zusjes is zij misschien ook wel de leukste om je dochter naar te vernoemen. Kylie is een ambitieuze vrouw die op jonge leeftijd al veel heeft bereikt. Krijg je een zoontje en vind je Kylie een leuke naam, ga dan voor Kyle!

2. Jon

Een van de mooiste jongensnamen uit films en series is Jon. Jon is eigenlijk een speling op de naam John of een afkorting van Jonathan. Jon zelf kwam tot de populariteit van Game of Thrones groeide in Nederland haast niet voor. Nu zijn er een hoop ouders die hun zoon maar al te graag deze krachtige naam willen meegeven. Jon Snow was een nobel personage met het hart op de goede plaats. Je zoon deze naam meegeven is een goed voorteken dat hij zich ook zal ontwikkelen tot een echte man van eer.

3. Phoebe

Ook Phoebe mag niet in dit rijtje ontbreken. Deze naam was in Nederland volledig onbekend voordat de serie Friends werd geïntroduceerd. Als je aan Phoebe denkt. denk je aan plezier, vrolijkheid, luchtigheid en loyaliteit. En krijg je een zoon, no worries, zoals Phoebe ooit tegen Ross en Rachel zei: “Dan noem je je kind toch Phoebo!’.

4. Carmen

Carmen is een prachtige babynaam voor meisjes. Met de komst van de serie Penoza hebben we door de jaren heen gezien dat de naam een echte comeback heeft gemaakt. Carmen was in Penoza een echte stoere, vrouwelijke maffiabaas. Misschien niet per se het personage waar je je kind naar wilt vernoemen, maar wat bij Carmen altijd boven alles kwam en stond was familie. En iemand die haar familie boven alles zet, is een vernoeming meer dan waardig.

5. Ludo

Bij babynamen uit series denk je misschien niet altijd aan de ‘slechterik’ naar wie je je kind wilt vernoemen, maar elke slechterik heeft ergens toch ook een heel klein hartje. Erik de Vogel uit GTST heeft voor een echte comeback gezorgd voor Ludo,  de naam van zijn fictieve karakter. Al meer dan 10 jaar wordt de naam gegeven aan jongetjes, terwijl de naam voor de komst van Ludo in GTST bijna tot niet gegeven werd.

6. Katja

Katja Schuurman is en was een hele populaire actrice en presentatrice, voornamelijk bekend van haar rol uit GTST. Katja is een krachtige en stoere naam. Ze speelde de rol van Jessica, maar toch kiezen ouders vaker voor haar echte naam in plaats van de naam van haar fictieve karakter. Katja is sinds de bekendheid van mevrouw Schuurman een hele populaire naam geworden onder pasgeboren meisjes.

7. Noah

Noah was in Amerika altijd al een populaire naam maar in Nederland tot de komst van The Notebook niet. Zelfs nu, jaren nadat de film is uitgebracht, vernoemen jaarlijks nog steeds heel veel ouders hun zoon naar dit romantische karakter, dat gespeeld werd door Ryan Gosling.

8. Jack

Een andere bijzondere korte naam die een ware comeback in Nederland heeft gemaakt is Jack. Mensen kunnen, zelfs 20 jaar na dato, geen genoeg krijgen van de Titanic en we zien ook dat er veel baby’s worden vernoemd naar de personages uit deze film. In Nederland werden jongetjes wel Jacques genoemd, maar Jack leefde pas in Nederland door de rol die Leonardo DiCaprio vertolkte in deze bijzondere film.

9. Rose

Zoals Jack het bij de jongetjes goed doet, doet de naam Rose van de Titanic het in Nederland goed bij de meisjes. Je kind Roos noemen is in Nederland niet raar, maar Rose is wel bijzonder. Rose is een elegante naam die past bij vrolijke baby’s.

10. Archie

Archie, kort voor Archibald, is de naam van twee karakters uit tienerseries die immens populair zijn. Nate Archibald uit Gossip Girl en Archie uit het actuelere Riverdale. De naam is zo populair dat Meghan Markle en Prins Harry hun zoon deze naam ook hebben meegegeven. Zouden zij ook stiekem fans zijn van de show?

Babynamen uit films en series

Met een van deze leuke babynamen uit films en series geef jij je kind een heel leuke en bijzondere naam! Wil je meer inspiratie voor leuke babynamen? Ontdek dan ook de populairste Amerikaanse babynamen van 2018 of bekijk of een van de IKEA babynamen bij je past.

Gerelateerde blogs

Babynamen geinspireerd op kleuren
Trend alert: Babynamen geïnspireerd op kleuren!
Harry Potter namen
40 Betoverende Harry Potter namen
Liedjes met namen
25x mooie liedjes met namen erin!