Toffe namen uit girl- en boybands!

Toffe namen
10 april 2020

I’ll tell you what I want, what I really really want. Een gezellig lijstje met toffe namen voor jullie kindje. En dit keer haalden wij onze inspiratie uit populaire boybands en girlbands. Ben je klaar voor een kleine ‘trip down memory lane’? Want wij waren verliefd op bijna alle artiesten uit dit rijtje. En als we geen gigantische crush hadden, deden we hen wel na in de spiegel met een haarborstel als microfoon. Hoe leuk zou het zijn om jullie mini te vernoemen naar deze iconen?!

Spice up your life met deze toffe meiden namen

Oke, dit was de laatste Spice Girls referentie. Beloofd. Er zijn natuurlijk onwijs veel stoere meiden namen gebaseerd op girlbands. Wij zetten de allerleukste voor je op een rijtje.

Tionne
Tionne is de T in het wereldberoemde TLC. Deze R&B-groep uit de jaren 90 is bekend van hits als ‘Scrubs’ en ‘Chasing Waterfalls’. De betekenis van de naam Tionne is onbekend. Wel lijkt het veel op Tiana, wat ‘prinses’ betekent. En ook Dionne is een leuke variant op deze naam.

Melody
Wanneer je denkt aan The Pussycat Dolls, denk je direct aan leadzangeres Nicole. Maar ook Melody maakte deel uit van deze groep kittige dames. Melody is een prachtige naam voor kindjes waarvan de ouders een voorliefde voor muziek hebben. Het is namelijk Engels voor ‘melodie’. Don’t cha wish your baby had this name?

Kelly
Als echte Destiny’s Child fan weet je natuurlijk wie Kelly Rowland is. Kelly is een Ierse meisjesnaam en betekent ‘strijd’. Die betekenis past perfect bij een zangeres die jarenlang ‘I’m a survivor’ zong op de grootste podia ter wereld.

Josje
In dit lijstje toffe namen uit meidengroepen kan K3 natuurlijk niet ontbreken. Josje was geen onderdeel van de originele samenstelling (Karen, Kristel en Kathleen). Maar dat neemt niet weg dat Josje een megaschattige meisjesnaam is.

Keisha
De Sugababes hebben vaker van zangeressen gewisseld dan dat ze hits hebben gescoord. Maar dat zorgt wel voor meer toffe namen voor ons lijstje. Onze favoriet? Keisha! Deze Afrikaanse naam betekent ‘gouden regen’, heel bijzonder.

Cheryl
Wij dachten direct aan het hilarische personage van Linda de Mol in de serie Gooische vrouwen. Maar Cheryl is ook een van de zangeressen van de Britse girlband Girls Aloud. Hoewel de dames in Nederland weinig hits scoorden, waren ze gigantisch populair in Groot Brittannië. De groep bleef maar liefst 10 jaar samen. Wat voor een meidengroep echt heel lang is.

Melanie
Wist jij dat Mel B en Mel C afkortingen van Melanie waren? Beide Spice Girls leden hebben deze mooie naam. Melanie is een Griekse naam voor meisjes en betekent ‘donker gekleurd’. Melanine is ook het pigment dat je huid, haren en ogen kleur geeft. Grote kans dat dit met elkaar te maken heeft.

Fleur
“Want het broertje van m’n beste vriendin, is opeens een lekkerding!”. Heb jij dit pareltje van een songtekst ook keihard meegezonden vroeger? Dan weet je vast dat dit een van de liedjes van de Nederlandse girlband Kus is. Fleur was een van de meiden uit deze groep. Een prachtige Franse babynaam voor meisjes, vooral wanneer je bent uitgerekend in de lente of zomer.

Toffe namen voor jongens; take that!

Maar ook wanneer jullie een jongetje verwachten kun je je volop laten inspireren door boybandmembers. Welke zanger was jouw favoriet?

Ronan
Je zou het haast vergeten, maar Ronan Keating heeft voor zijn solocarrière aardig wat hits gescoord met boyband Boyzone. Ronan is een Keltische naam die ‘berg van kracht’ betekent. Een stoere betekenis voor jullie kleine rouwdouwer.

Kian
Het zou een schande zijn als we Westlife niet mee zouden nemen in het rijtje toffe namen uit boybands. En we plaatsen deze bewust onder Ronan, want Ronan Keating is de oprichter van Westlife. Grappig feitje! Kian (Egan) is een van de spetters uit deze jongensgroep. Kian is een Ierse naam die al heel wat jaren meegaat. Het betekent ook letterlijk ‘oeroud’, grappig! Maar het betekent ook ‘lang verwacht kind’, wat natuurlijk heel toepasselijk is.

Robbie
Deze schattige jongensnaam komt natuurlijk uit Take That. Robbie betekent onder andere ‘faam’. Wat eigenlijk heel toepasselijk is. Robbie Williams uit de boyband Take That mag wat dat betreft ook absoluut niet klagen. Hij scoorde ook als soloartiest hit na hit.

Justin
Alhoewel, Justin Timberlake is natuurlijk ook een superster. Justin begon als kindsterretje bij Disney en zong en danste later de sterren van de hemel bij *NSYNC. De toffe naam Justin betekent ‘eerlijk’. Een prachtige betekenis!

Shawn
Ging jij ook altijd zo lekker op de zwoele R&B-nummers van Boyz II Men? Dan is Shawn misschien wel de babynaam voor jullie. Shawn Stockman zorgde voor heel wat vlinders in de jaren 90. En what’s in a name, want superster Shawn Mendes doet tegenwoordig hetzelfde.

AJ
We moeten dit rijtje toffe namen wel afsluiten met een van de Backstreet Boys. Met meer dan 130 miljoen verkochte albums is dit toch wel de meest succesvolle boyband ooit. AJ kan bestaan uit de letters van meerdere voornamen, zoals Archie-Jona. Maar AJ is ook een toffe naam an sich. Je spreekt het uit als ‘Eej-Djeej’ en de naam is het populairst in Schotland.

Zeldzame babynamen uit boybands en girlbands

Ben je een liefhebber van alternatieve babynamen? We got you! Want de ouders van deze creatievelingen gaven hun kroost toffe namen met een twist.

Kerry
Wist je dat de meidegroep Atomic Kitten eerst Honeyhead zou heten? Wij ook niet! Maar tijdens het samenstellen van deze lijstjes komen we de leukste weetjes tegen. Kerry was een van de zangeressen van de girlband. Dit pareltje uit het lijstje zeldzame, toffe namen betekent ‘met donkere haren’. Maar net zo leuk voor een blonde mini natuurlijk.

Niall
Ver na de boybandhysterie in de 90s deden de boys van One Direction menig meisjeshart sneller kloppen. Inmiddels zijn de jongens mannen geworden en bestormen ze solo de hitlijsten. Qua toffe namen doet One Direction het ook goed. Zayn en Louis zijn hartstikke stoer en Harry is een mooie, klassieke naam. Maar als liefhebber van zeldzame babynamen is Niall toch wel het allerleukst.

Betty
Betty is misschien geen hele aparte babynaam. Maar de meisjesnaam is wel wat ouder en daardoor nu heel origineel. Van 1959 tot 1977 zong Betty McGlown de sterren van de hemel met The Supremes. Ook superster Diana Ross maakte deel uit van deze groep.

Donnie
Misschien minder bekend, maar daardoor zeker niet minder tof. Donnie (Wahlberg) was onderdeel van de boyband New Kids on the Block. Komt die achternaam je bekend voor? Dat kan kloppen. Acteur Mark Wahlberg is zijn broer en was ook heel even onderdeel van de groep. Donnie is een originele unisex babynaam en betekent ‘wereldleider of -leidster’.

Babynamen uit liedjes

Je baby vernoemen naar een artiest is natuurlijk geen nieuw gegeven. Al zullen de namen uit bovenstaande boybands en girlbands wel extra in de smaak vallen bij echte 90s kids. Je had vast een of meerdere posters boven je bed hangen. Eerlijk zijn! 😉

Maar er zijn nog veel meer manieren om naaminspiratie uit muziek te halen. Zo kun je kiezen voor babynamen met muziek als betekenis. Maar er zijn ook veel prachtige liedjes geschreven met potentiële babynamen. Nieuwsgierig? Lees dan eens ons artikel over de mooiste babynamen uit liedjes.

Gerelateerde blogs

Stoere babynamen
Lieve of stoere babynamen: dit is de invloed van klanken!
Succesvolle babynamen
Succesvolle namen voor je mini
Liedjes met namen
25x mooie liedjes met namen erin!