Aparte babynamen voor jullie kindje

Aparte babynamen
26 augustus 2019

Als ouders wil je niets liever dan jullie wolk van een baby een passende naam geven. Je kunt natuurlijk gaan voor een klassieke naam, trendy naam of je kindje vernoemen naar een familielid. Maar met een aparte babynaam valt jullie mini altijd op en zal hij of zij nooit bij een naamgenootje in de klas terecht komen. Wij zochten de 10 meest aparte babynamen voor je op!

1. Szymon

Wil je graag een bijzondere variatie op een klassieke babynaam? Dan is Szymon misschien wel heel geschikt. Deze verbastering van de naam Simon wordt vaak gegeven aan jongens. Deze naam vraagt waarschijnlijk wel regelmatig om schrijfinstructies.

2. Kiri

Buitenlandse babynamen zijn razend populair, maar ook hier zitten soms bijzondere exemplaren tussen. Kiri is een Hindoestaanse naam en betekent ‘meester, heer’. Toch wordt deze naam het meest aan meisjes gegeven, grappig toch?

3. Mensje

Actrice Angela Schijf noemde haar dochter Mensje. Ben je gek op unisex babynamen? Dan is dit misschien wel de ultieme naam voor jullie kindje. De naam Mensje wordt namelijk aan jongens en meisjes gegeven.

4. Okke

Sommige aparte babynamen bestaan al meer dan honderd jaar. De naam Okke was rond 1900 vooral populair in Friesland. In de loop der jaren zijn verbasteringen als Oeke, Oenskje en One ontstaan. Wat ons betreft allemaal mooie aanvullingen op dit lijstje.

5. Broos

De bijzondere babynaam Broos is afgeleid van Ambrosius. Waar Broos stoer en krachtig is, werd de naam Ambrosius vaak gegeven aan geestelijken. Schrijver Ronald Giphart gaf zijn zoon ook de naam Broos.

6. Vesper

Een van de meest populaire aparte babynamen is Vesper, wat ‘avondster’ betekent. Vesper wordt vaak als meisjesnaam gegeven maar is ook zeker heel geschikt als aparte jongensnaam.

7. Aico

‘Een kind van de liefde’. Dat is de prachtige betekenis van de bijzondere kindernaam Aico. Wil je een beetje variëren qua schrijfwijze? De naam wordt namelijk ook wel eens als Aiko, Ayco of Aiiko geschreven.

8. Mint

Stoer, lief en fris. Dat zijn drie termen die vaak gebruikt worden om de naam Mint te omschrijven. En de kans dat jullie kleintje een naamgenoot tegenkomt is vrij klein. De naam Mint werd in 2018 namelijk maar zeven keer gegeven. Echt een bijzondere naam dus.

9. Bing

Deze stoere babynaam wordt vooral aan jongens gegeven. Bing had een populariteitspiek toen het gelijknamige GTST-karakter ten tonele verscheen. En als we het toch hebben over babynamen uit films en series, herinner jij je Chandler Bing uit de serie Friends nog?

10. Petal Blossom Rainbow

We sluiten af met een knaller. In de categorie lange aparte babynamen staat Petal Blossom Rainbow met stip bovenaan. De dochter van tv-kok Jamie Oliver heeft maar liefst drie aparte namen voor baby’s. Maar alledrie de namen zijn individueel ook prachtig. Blossom is onze favoriet uit het rijtje.

Zelf bijzondere babynamen verzinnen

Zijn jij en je partner al weken aan het discussiëren over een naam en komen jullie er gewoon niet uit? Denk eens out of the box en stel je eigen naam samen. Schrijf het alfabet op losse briefjes en verdeel deze in een stapeltje klinkers en medeklinkers. Pak, zonder te kijken, een even aantal klinkers en een oneven aantal medeklinkers en puzzelen maar!

Gerelateerde blogs

naam-kiezen
Naam kiezen 2019: is de domeinnaam nog wel vrij?
Babynaam valkuilen
Oei! Pas op voor deze babynaam valkuilen
Wat-zegt-de-babynaam-over-de-ouders
Wat zegt een babynaam over de ouders?