Milan Kaart van Naam Milan

Betekenis Milan

Lief (van Slavische 'Mil"), Roem (van Slavische 'slav', Afkomstig uit Milan
Meer informatie

Geslacht

Milan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Milan is Slavisch

Naamsopbouw

Milan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 3 medeklinkers (m, l, n).

Populariteit van de naam Milan

Milan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2022. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Milan tussen 1996 en 2022. De naam Milan is minder populair geworden.

 • Milan is 591x gegeven als voornaam in 2022

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Milan maak je ook deze babynaam:

Geboortekaartjes met de naam Milan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Milan is een mooie en internationale jongensnaam. Milan (Cyrillisch: Милан) is een veel voorkomende Slavische mannelijke naam en minder vaak een Romeinse naam. De naam is afgeleid van het Slavische element mil, met betekenissen vriendelijk, liefdevol en gracieus, en het element Slav ('roem'). Heel preceis: De naam Milan is een verkorting van de naam Miloslaw (milu = "lief", -slav(a) = "roem"). Milan was oorspronkelijk een verkleinwoord of bijnaam voor degenen wiens Slavische namen begonnen met "Mil-". En dat zijn er vreselijk veel. Milanek (verkleinwoord), Miladin, Milad, Milanko, Milče, Milček, Milči, Milčo, Mile, Milen, Milenko, Miletus, Mili, Milivoj, Milibor, Milidrag, Miligoj, Milija, Milijan, Milinko, Milisav , Milivoj, Milivoje, Melk, Milivojko, Miljan, Miljenko, Miljutin, Milko, Milodrag, Milogoj, Miloje, Milojko, Miloljub, Milomir, Milorad, Miloslav, Miloš, Miłosz, Bogumił, Milovan, Milun, Milutin en Mišo, allemaal varianten o de naam Milan. De naam wordt ook gevonden in Tsjechië, Slowakije, Servië, Montenegro, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Slovenië, Noord-Macedonië, Bulgarije, Polen en Hongarije. Milan is ook een naam die wordt gebruikt in Romaans sprekend Europa vanwege de oud-Romeinse betekenis van "gretig en moeizaam". De mensen die zo genoemd worden, zijn vernoemd naar de wereldberoemde Italiaanse stad met die naam. In de VS, UK en bijvoorbeeld Nieuw Zeeland is de naam ook populair voor meisjes – ongetwijfeld geïnspireerd door de modieuze Italiaanse stad. De meer exclusief vrouwelijke Mila en Milana worden steeds populairder bij meisjes en zangeres Shakira heeft Milan gekozen voor haar zoon. Bokser Mike Tyson voor zijn dochter. De naam is al lang populair bij ouders in Nederland, maar sinds 2000 is de populariteit nog omhoog geschoten. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Keizer Milan I van Servië, schrijver Milan Kundera en voetballer Milan Baros. Jongere menesn in Nederland kennen de naam ook van Milan Knol (Social Celeb). Milan Albers is een bekend personage uit de serie Goede Tijden, Slechte TIjden. Milan is natuurlijk de wereldberoemde stad in Italië. En wist je dat Milan ook een stad is in maar liefst 10 verschillende Staten van Amerika?

Beroemdheden met de naam Milan

Milan Knol
Social Media Celeb

Milan Knol, geboren als Milan Erkelens (Groningen, 13 september 1991), is een Nederlandse videomaker op het videoplatform YouTube. Knol is bekend van zijn eerdere YouTube-kanaal DitIsMilan en zijn huidige YouTube-kanaal Milan Knol, dat voorheen DagelijksHaaDee heette.

Milan Hulsing
Schrijver

Milan Hulsing (Amsterdam, 14 juli 1973) is een Nederlandse striptekenaar, illustrator, animator, grafisch ontwerper en schrijver. Als animator werkte hij onder anderen met Sylvia Kristel aan haar korte film Topor et Moi en regisseerde en animeerde hij Magic Show. Zijn bekendste strip is Stad van Klei.

Milan Albers
Personage

Milan Alberts (adoptienaam Verhagen) is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Milan Alberts werd gespeeld door acteurs Wouter de Jong (13 september 2002 t/m 21 oktober 2004) en Robin Zijlstra (10 april 2007 t/m 19 juni 2008).

Milan Kundera
Schrijver

Milan Kundera (Brno, 1 april 1929) is een Tsjechisch schrijver die in 1975 verhuisde naar Frankrijk. Hij was daar tevens docent vergelijkende literatuurwetenschap aan de Universiteit van Rennes.

Milan Obrenović
Keizer

Milan Obrenović (Servisch: Милан Обреновић) (Mărăşeşti, 22 augustus 1854 - Wenen, 11 februari 1901) was van 1868 tot 1882 als Milan IV vorst en daarna tot 1889 als Milan I koning van Servië. Hij was de zoon van Miloš Obrenović (1829-1861 en oomzegger van vorst Miloš Obrenović) en Maria Catargi, de latere geliefde van de Roemeense vorst Alexander Johan Cuza.

Boeken met de naam Milan

Jonna en Milan, Verliefd op Jonna!
Auteur: Eva Susso

Milan wacht in Jonna's kamer. Hij leunt tegen de gebloemde kussens op haar bed. Hij wil graag dat ze binnenkomt en naast hem gaat zitten. Dat haar ogen sprankelen als ze zegt: 'Kom hier, dan krijg je een knuffel.' Zoals ze altijd doet. Maar diep vanbinnen weet hij dat ze dat niet gaat doen. Alles is anders. Er is nu een andere jongen... Milan weet niet wat hij moet doen. Sinds kort heeft Jonna een broertje: Nils. Nu is ze alleen nog maar bezig met flesjes geven en de baby knuffelen. Voor hem heeft ze geen tijd meer. Als Milan een briefje krijgt van twee meisjes, waarin staat dat ze hem de knapste jongen van de school vinden, krijgt hij een idee. Misschien kan hij Jonna jaloers maken. Dan komt ze vast wel bij hem terug. Samen met Birger bedenkt Milan een plan.

De eerste schooldag van Milan
Auteur: Kathleen Amant

De eerste schooldag van Milan is een leuk kinderboek van de schrijfster Kathleen Amant. Milan gaat vandaag voor het eerst naar school. Hij zit bij juf Nele in de klas. De juf leest een mooi verhaal voor. Al snel maakt Milan een vriend. Ze eten samen iets lekkers, spelen samen met de blokkenen maken een mooie tekening. De eerste schooldag is snel om … Een vrolijk verhaal over de eerste dag op school. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Films met de naam Milan

Milan en de Zielen (2004)

Milan en de Zielen is een film van regisseur Arend Steenbergen. De achtjarige Milan begrijpt de dood niet helemaal. Zijn vriendinnetje Stella zegt alles over de dood te weten. Ze maakt Milan huiverig met verhalen over de zielendief, over zielloze mensen en rottende wonden. Uiteindelijk komt Milan's moeder erachter waar hij mee worstelt.

Geografie met de naam Milan

Stad: Milan

Milan, Milano, of in het Nederlands Milaan. Milaan is de tweede stad van Italië en de belangrijkste stad van Noord-Italië. De naam komt van het Latijnse Mediolanum. Dit betekent "in het midden van de vlakte" en verwijst naar het feit dat de stad midden in de Povlakte ligt. Milaan is de hoofdstad van Lombardije, een van de meest ontwikkelde regio's van Italië.

Organisaties met de naam Milan

Platenmaatschappij: Milan Entertainment

Milan Entertainment is een onafhankelijke Amerikaanse platenmaatschappij die soundtracks voor radio en televisie, elektronische muziek, platen van bekende artiesten en compilatiealbums met tango's, film- en Latijns-Amerikaanse muziek uitbrengt. Ook is de platenmaatschappij actief op het gebied van rock, spirituele jazz en wereldmuziek.

Namen die lijken op Milan

Dilan   -   Milano   -   Milas   -   Mylan

Hoe spel ik de naam Milan?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Milan met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Milan in braille

m
i
l
a
n

Zo sein je Milan in morsecode

— —
· ·
· — · ·
· —
— ·

Zo sein je Milan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Milan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 5 letters