De leukste babykamer ideeën op een rijtje!

Babykamer ideeen
31 oktober 2022

Hoera, jullie zijn in verwachting! Misschien hebben jullie al een prachtige babynaam gevonden en is de baby uitzetlijst al grotendeels afgevinkt. Maar één ding moet er nog gebeuren, en dat is het inrichten en/of opknappen van de babykamer! Welke babykamer-items zijn nou eigenlijk essentieel en wat voor stijl past het beste bij jullie? In dit artikel geven we je een aantal handige tips en toffe babykamer ideeën. Lees je mee?

De basics voor een babykamer

Een mooi gestylede babykamer is hartstikke leuk, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk of de kamer comfortabel en prettig is voor jullie mini. Daarom is het fijn om de volgende items in ieder geval te hebben.

  • Een comfortabel wiegje 
  • Een stevige commode
  • Een afsluitbare luieremmer 
  • Een kastje voor babykleertjes en -beddengoed
  • Verduisterende gordijnen
  • Een babyfoon
  • Een frisse kamer die makkelijk schoon te houden is
  • Optioneel: Een lekker zittende stoel of fauteuil voor het geven van voeding

👶🏼 Lees ook: Baby uitzetlijst: alles wat je wilt weten.

De tijd van uitsluitend pasteltinten is voorbij. Zachtblauw voor een jongetje en pastelroze voor een meisje kan natuurlijk nog steeds mooi zijn, maar er zijn vandaag de dag nog veel meer mogelijkheden voor een babykamer. We lichten hieronder de vier belangrijkste trends toe. Welke babykamer ideeën passen het beste bij jullie stijl?

1. Neutrale en natuurlijke babykamer

Natuurlijke babykamers zijn tegenwoordig ontzettend hip. Hierbij staan natuurlijke, neutrale kleuren centraal. Denk bijvoorbeeld aan aardetinten als roestbruin en zachte zandkleuren. Qua materialen van meubels past onbewerkt hout en rotan mooi in een natuurlijke babykamer. Kies bijvoorbeeld voor een rieten of bamboe lampenkap voor een natuurlijk effect. Ook neutrale, natuurlijke stoffen zoals linnen en biologisch katoen in rustige beigetinten zijn een aanrader voor een natuurlijke babykamer. 

Leuke babykamer ideeën die bij deze trend passen

  • Zoek een stevige tak in het bos en maak er een natuurlijke kledingroede van.
  • Gebruik manden om spullen in op te bergen of ga voor een verschoonmand.
  • Style het wiegje af met een klamboe in een aardetint.
  • Kies een natuurlijk geboortekaartje en bestel er een poster of tegeltje van. Of ga voor een houten kaarthouder. Zo heb je een natuurlijk én persoonlijk element waarin de naam van jullie kindje centraal staat.
  • Kies voor gedroogd pampasgras als decoratie om een natuurlijk effect te creëren.

2. Wildernis en jungle babykamer ideeën

Heb je nu al het gevoel dat je kindje een echte wildebras wordt? Dan is de jungle- en wildernistrend echt iets voor jullie. Bij deze trend kan je twee kanten op: de botanische kant en de echte jungle-kant. Groen is natuurlijk dé kleur voor deze trend, maar pas op voor te felle kleuren. Denk meer aan zachtgroene tinten en olijfgroen, afgewisseld met blauw en/of okergeel. Net als bij de vorige trend zijn meubels van natuurlijke materialen ideaal. Maar in plaats van onbewerkt hout, kun je je meubels ook in een groen of okergeel kleurtje schilderen. 

Toffe babykamer ideeën voor deze trend

  • Bij een jungle babykamer past natuurlijk een mooi behang in jungle-thema.
  • Giraffen zijn het helemaal; een grote knuffelgiraf is dan ook een aanrader.
  • Hang een schattig olifanten- of leeuwenkopje aan de muur.
  • Versier de kamer met een subtiele ‘jungle’-slinger of dierenmobiel.
  • Planten passen perfect bij een wildernis en jungle babykamer. Een mooie (hang)plant kan de babykamer helemaal afmaken.

3. Romantische babykamer ideeën

De lieflijke en romantische trend is perfect voor kleine prinsesjes (of prinsjes natuurlijk). Kleuren als pastel- en oudroze worden gecombineerd met crèmekleuren en warme tinten. Maar een paar kleine touches in okergeel of felblauw kunnen juist voor een extra speels effect zorgen. Verder passen klassieke meubels perfect bij een romantische babykamer, net als een mooie kanten hemel boven de wieg. Ook bloemen staan superleuk in een lieflijke babykamer.

Romantische babykamer ideeën bij deze trend

  • Hang een ‘vliegende zwaan’ op aan het plafond.
  • Kies voor een mooi behang met bloemen.
  • Koop in de kringloopwinkel of online een vintage commode en verf deze wit of oudroze. Zo heb je een mooi romantisch meubel voor in je babykamer.
  • Check of je moeder nog een toffe oude wieg op zolder heeft staan en knap deze op. Hoe leuk is het als je mini in een bedje slaapt dat al generaties in de familie zit?
  • Lijst je lieflijke geboortekaartje in en geef deze een mooi plekje aan de muur.
  • Werk veel met ronde vormen. Ovalen wiegen doen het bijvoorbeeld goed bij deze trend.

4. Babykamer ideeën met astrologie-thema

Ben je gek op het heelal? Dan is deze trend helemaal top voor jullie kleine astronautje. Bij de astrologie-trend spelen sterren, manen en zonnetjes de hoofdrol. Maar je kunt het thema prima iets breder trekken en ook wolkjes en regenboogjes terug laten komen. En zelfs luchtballonnen zijn hartstikke leuk. Bij een sterren babykamer denk je misschien meteen aan blauwtinten, maar eigenlijk zijn neutrale kleuren en aardetinten ook prima opties bij deze trend.The sky is the limit!

Babykamer ideeën voor een astrologisch thema

👶🏽 Bonustip: Trek het astrologische thema door in het geboortekaartje!

Doe wat voor jullie goed voelt

Tuurlijk, een mooie babykamer is hartstikke fijn. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de babykamer voldoet aan de basics. De zwangerschap en kraamtijd zijn meestal al vrij intense periodes, dus probeer stress over een bepaald behang of stylish vloerkleedje zoveel mogelijk te vermijden. Kom je er niet aan toe om alles perfect te stylen, maar heb je wel een fijn wiegje, een stevige commode en een nette kamer? Laat de boel dan lekker de boel en pak je rust. Installeer je lekker op de bank en kijk bijvoorbeeld een fijne serie tijdens je zwangerschapsverlof. Voor jullie baby maakt het echt niet uit of de babykamer trendy is of niet!

Pinterest social media banner

Gerelateerde blogs

Geboortekaartjes voor tweelingen
Geboortekaartjes voor tweelingen: tips & tricks!
Hand- en voetafdruk baby
Hand- en voetafdruk baby: Vaderdag knutselen!
kraamvisite
Van deze kraambezoek tips wordt kraamvisite extra leuk!