Toffe namen met eindletter E voor jongens

Namen met eindletter e
5 februari 2021

Hoera, je bent in verwachting van een jongetje! Doordat je het geslacht van jullie kindje weet wordt het zoeken naar een babynaam al ietsje makkelijker. Maar jongensnamen zijn er natuurlijk ook in allerlei soorten en maten. Het kan enorm helpen om je te focussen op een bepaalde klank, en deze wordt vaak bepaald door de begin- of eindletter van een naam. Om je een beetje op weg te helpen verzamelden we de mooiste namen met eindletter E voor jongens. Wie weet zit jullie ultieme jongensnaam hier wel tussen. Lees je mee? 

Namen met E zijn super veelzijdig

Een babynaam kiezen is ontzettend leuk, maar kan ook best lastig zijn. De keuze is nu eenmaal reuze en er zijn weinig regels. (Bijna) alles kan. Soms is filteren op een bepaalde klank of letter de slimste manier om dit aan te pakken. Daarom focussen we ons op jongensnamen met E

Wist je dat de letter E de meestgebruikte letter in de Nederlandse taal is? Reden genoeg om jou te inspireren met de leukste namen met eindletter E. De E wordt gezien als een veelzijdige letter omdat je hier heel veel verschillende soorten babynamen mee kunt maken. Zo zijn er bijvoorbeeld lieve en zeldzame jongensnamen met E. Maar ook stoere, romantische en veelvoorkomende namen kennen deze eindletter.

5 stoere namen eindigend op E

Laten we beginnen met een lijstje stoere jongensnamen. Deze passen perfect bij kleine rouwdouwers en onverschrokken boefjes.

Vince
De naam Vince kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje stoere namen. Deze jongensnaam heeft een Latijnse oorsprong en is afgeleid van het woord vincere, dat ‘overwinnen’ betekent. Het bijzondere aan Vince is dat de naam eindigt op een zogenaamde “stomme e”. Je hoort deze dus niet in de uitspraak.

Douwe 
Er zijn ook veel stoere Hollandse namen met eindletter E. Neem nou Douwe: een sterke, Friese babynaam. Maar de betekenis van Douwe is daarentegen ontzettend schattig. Het betekent namelijk ‘lieveling’ en ‘vriend’. 

Bruce
Het gerucht gaat dat vernoemen naar celebrity’s zorgt voor bekende baby’s. Lijkt dit jullie wel wat? Dan is de stoere naam Bruce echt iets voor jullie. Je vernoemt je mini dan natuurlijk naar Bruce Springsteen en Bruce Willis, allebei heel badass. De naam betekent ‘uit Brieuse, Frankrijk’. 

Ferre
Wanneer je liever een minder bekende naam voor je zoontje kiest, is Ferre een mooie optie. Deze stoere jongensnaam werd in 2021 maar 61 keer gegeven. De van origine Duitse babynaam staat voor ‘waaghals’, superstoer! 

Dante
De naam Dante kun je op twee manieren uitspreken, namelijk ‘dan-tu’ en ‘dan-tee’. Het is maar net wat jij het mooiste vindt. Deze bijzondere jongensnaam met E als eindletter betekent ‘uithoudend’ en is voornamelijk populair in Italië. 

Zeldzame namen met eindletter E voor jongens

Saoirse
Ja, je leest het goed: Saoirse. Deze toffe Ierse babynaam vraagt natuurlijk om een beetje uitleg. Je spreekt het uit als ‘sur-sha’ en de betekenis van Saoirse is ‘vrijheid’. Dat zorgt in ieder geval voor een goed gesprek wanneer je jezelf aan iemand voorstelt. 

Fane
Engelse babynamen zijn natuurlijk niet onbekend in Nederland. Maar Fane hebben wij nog niet eerder gehoord. Deze naam met E op het eind betekent ‘met vreugde’. Namen die hier een beetje op lijken zijn Dwayne, Finn en Kane. 

Lorence
Deze bijzondere naam komt je vast bekend voor. In Nederland is de variant Laurence namelijk best bekend. Je spreekt Lorence, wat ‘bescherming’ betekent, op dezelfde manier uit. Maar 5 Nederlandse kids kregen deze naam de afgelopen jaren. Echt uniek dus. 

Fidde
Als het gaat om zeldzame namen met eindletter E, kan Fidde niet ontbreken. De naam komt zelfs zo weinig voor, dat de betekenis moeilijk te vinden is. Het lijkt op de jongensnaam Fido, die ‘trouw’ betekent. Voor meisjes kennen we Fidda, wat staat voor ‘zilver’. 

Kobe
De Afrikaanse naam Kobe kennen we natuurlijk van de in 2020 overleden basketbalspeler Kobe Bryant. In 2018 kregen 14 jongetjes deze naam, waardoor Kobe toch wel in het rijtje zeldzame namen past. Kobe betekent ‘overwinnaar’.

Zeldzame namen zijn hot and happening

Veel kersverse ouders gaan voor een naam die je wat vaker hoort. Neem maar eens een kijkje bij ons blog over de populairste babynamen. Dat zijn echt cijfers waar je van gaat duizelen. Maar daartegenover staat de kleine opkomende trend van zeldzame babynamen. Steeds meer kindjes krijgen een naam waarbij de kans op naamgenootjes klein is. En met de namen met eindletter E uit het bovenstaande rijtje snappen we dat maar al te goed. Wat heeft jouw voorkeur, populair of zeldzaam?

Lieve jongensnamen met E als eindletter

Na stoere en zeldzame namen is het tijd voor een lijstje lieve babynamen. En deze schatjes van namen met eindletter E zijn liever dan lief. 

Jace
De liefheid van de naam Jace zit ‘m voornamelijk in de betekenis. Het Griekse Jace betekent namelijk ‘weer gezond maken’. We willen natuurlijk niets jinxen, maar dat kan zomaar een arts in de dop worden. En deze betekenis past natuurlijk ook heel mooi bij de gekke coronatijd waar we in leven. Wist je dat er zoiets bestaat als corona babynamen? 

Emile
Het mooie Emile is een variant op het ietwat bekendere Emiel. De Franse schrijfwijze geeft de naam iets extra liefs. De betekenis sluit daar perfect op aan, want Emile staat voor ‘vriendelijk’ en ‘zacht’. 

Siebe
Misschien niet de eerste naam die bij je opkomt, maar daarom zeker niet minder mooi. De Friese naam Siebe heeft iets schattigs. Wij zien direct een klein blond kereltje voor ons. Het betekent ‘zege, victorie’, wat ook ontzettend mooi is. 

Luke
De naam Luke is de Engelse variant van Luuk, wat al jaren een populaire jongensnaam in Nederland is. Deze Latijnse naam is stoer, maar ook lief genoeg voor het lijstje lieve namen met eindletter E. Wij denken trouwens meteen aan Luke uit de serie Gilmore Girls. Een echte aanrader uit ons blog over series en films tijdens je verlof. 

Alfie
Deze naam eindigt op een E, maar heeft wel de -ie klank. En deze klank is precies wat Alfie zo lief maakt. In Engelstalige landen is Alfie vaak een afkorting voor namen als Alfred, maar wij vinden de korte versie stiekem leuker. Het betekent ‘klaar voor de strijd’.

Jouw babynamen match niet gevonden?

Dat kan natuurlijk! Zoals we eerder al toelichtten kan een specifieke letter zorgen voor een bepaalde klank. En het kan zomaar zo zijn dat jij een andere klank, klinker of medeklinker leuker vindt. Maar niet getreurd, in dat geval hebben we nog genoeg blogs vol inspiratie voor je klaarstaan. Neem eens een kijkje bij: 

Wie weet staat jouw ultieme babynaam in een van deze lijstjes. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op Facebook en Instagram voor naaminspiratie. Daar delen we iedere week ons nieuwe blog en lichten we meerdere babynamen uit. 

Gerelateerde blogs

Stoere babynamen
Lieve of stoere babynamen: dit is de invloed van klanken!
Namen met Z
Dit zijn de allerleukste namen met een Z!
Namen met een J
Jippie-Ja-Jee! 33 toffe namen met een J