Dit zijn de leukste hipster namen van nu

Hipster namen
2 augustus 2019

Hipsters zijn de massa altijd graag een stapje voor en hebben een voorkeur voor originele namen. Ben jij ook een hippe ouder die op zoek is naar een bijzondere naam? Dan neem je waarschijnlijk geen genoegen met een naam uit de top 10 populairste namen. Je laten inspireren door de alternatieve hipster namen van 2019 is dan ook een goed idee!

Waar kun je inspiratie opdoen voor hipster kindernamen?

Wanneer je op zoek bent naar een hippe naam voor jouw baby, kun je je onder meer laten inspireren door de mythologie, kunst, de natuur of het universum. Inspiratiebronnen voor hipster babynamen zijn bijvoorbeeld de Italiaanse cultuur en de Latijnse taal.

Dante is een naam die verwijst naar de middeleeuwse dichter Dante Alighieri, schrijver van onder meer de Goddelijke Komedie. Dante, dat ‘de onvergankelijke’ betekent, is inmiddels een steeds vaker voorkomende jongensnaam.

Valentino komt van het Latijnse woord ‘valens’ dat onder meer ‘sterk en gezond’ betekent. De naam refereert ook aan de heilige Valentinus. Bij een meisje gebruik je de naam Valentina. In het Nederlands is deze naam ook bekend als Valentijn.

Luna betekent in het Nederlands ‘maan’. Het was de naam van een Romeinse maangodin.

Stella betekent ‘ster’, wat het bij voorbaat al een stralende naam maakt.

Luca is afkomstig van het Latijnse woord ‘lux’ en betekent ‘licht’. Het verwijst ook naar de evangelist Lucas, wat het een Bijbelse naam maakt.

Populaire hipster namen 2019

Veel hippe namen zijn erg geschikt voor zowel jongens als meisjes. Kies bijvoorbeeld een van deze uniseks namen.

River: De rivier spreekt tot de verbeelding en staat voor het eeuwig stromende water dat ontspringt in de bergen en uitmondt in zee.

• Ocean: Zestig procent van het aardoppervlak bestaat uit oceaanwater. Ocean is een universele naam die de mens verbindt met onze planeet.

Eden: Deze naam verwijst aan de ene kant naar het paradijselijke hof en de schepping, maar heeft ook een connectie met het woord adel.

• Rebel: Een uitdagende naam voor ouders die het niet erg vinden om een opstandig kind te krijgen.

• Ivory (ivoor) is een trendy kleur. De naam Ivory, die ook verwijst naar de Ierse heilige Saint Ivory, kan weleens de opvolger gaan worden van Ivy, een vooral bij meisjes populaire naam.

• Holland is een naam die steeds vaker gekozen wordt in de Verenigde Staten. In Nederland kwamen de namen Holland en Hollandine al enkele eeuwen geleden voor.

Hipster namen voor als je een originele naam zoekt

Ben je op zoek naar een bijzondere naam voor je kindje, dan zijn hipster namen zeker een bron van inspiratie. Wanneer je creatief en eigenzinnig bent, ontdek je vanzelf die bijzonder naam voor jouw kind.

Gerelateerde blogs

Hoe vaak komt mijn naam voor
Hoe vaak komt mijn naam voor?
Populairste babynamen ter wereld
Dit zijn de populairste babynamen ter wereld!
Populairste namen
De populairste namen van 2023 en hun betekenis!