15 x namen geïnspireerd op water

Namen water
29 juli 2021

Niets zo mooi als babynamen met een bijzondere betekenis. Maar waar ga je die vinden? In de natuur! En in dit artikel focussen we ons op babynamen geïnspireerd op water. Speciaal voor eilandbaby’s, kindjes die geboren worden aan de kust of ouders die gek zijn op de zee. We sprongen in het diepe en verzamelden voor jou de allermooiste namen die met water te maken hebben.

3 redenen om te kiezen voor namen geïnspireerd op water

Wanneer je de namen uit ons lijstje ziet zul je zien dat namen die met water te maken hebben echt prachtig zijn. Maar naast de schoonheid van de namen zelf, zijn er nog drie leuke redenen om te kiezen voor waternamen. 

Betekenissen
Babynamen gebaseerd op water hebben hele mooie betekenissen. Vaak is dit niet een letterlijk ‘water’, maar mooie betekenissen als ‘parel van de zee’. Prachtig! 

Afkomst
De plek waar je wordt geboren en je eerste levensjaren doorbrengt heeft veel invloed op hoe je in het leven staat. Wonen jullie aan de kust, op een eiland of dichtbij het strand? Dan is het mooi om deze plek te eren door te kiezen voor babynamen geïnspireerd op water. 

Karaktereigenschappen
Water is eigenzinnig, krachtig en bijzonder mooi. Allemaal mooie eigenschappen voor jullie toekomstige zoon of dochter. Hoe leuk is het om later te vertellen waarop jullie zijn of haar naam hebben gebaseerd. 
 
🌊 Wordt jullie kindje volgens je uitgerekende datum een water sterrenbeeld? We hebben de mooiste babynamen bij de sterrenbeelden vissen, kreeft en schorpioen voor je verzameld.

Namen die water betekenen

Dan is het nu tijd voor het allerleukste lijstje babynamen geïnspireerd op water. Het was nog moeilijk om babynamen voor dit lijstje te kiezen, want wat zijn deze namen allemaal mooi.

Meisjesnamen geïnspireerd op water

Moree
De bijzondere naam Moree is van Engelse afkomst en betekent ‘waterbron’. En ondanks dat de naam supermooi is, wordt hij in Nederland eigenlijk nooit gegeven. De afgelopen 10 jaar zijn in ieder geval geen meisjes met de naam Moree geboren. Weinig tot geen kans op naamgenootjes dus.

Alara
Sommige namen die met water te maken hebben zijn een tikkeltje mysterieus. Zo ook het prachtige Alara. En dat is niet zo gek. Want deze Turkse meisjesnaam betekent ‘waterfee’. 

Lynne
Het mooie Lynne is afgeleid van de Engelse naam Lynn. Beide varianten betekenen ‘meer’ en ‘waterval’. Een echte baby waternaam dus. De naam anagram van Lynne is Elynn, ook zo mooi. 

👶🏼 Tip: lees ook ons blog over naam anagrammen voor meer inspiratie. 

Namen geïnspireerd op water voor jongens

Rayan
Arabische babynamen zijn supermooi. Helemaal wanneer ze ook nog een link hebben met water. En deze gouden combi heeft Rayan, een jongensnaam die ‘van water voorzien’ betekent. Een hele bijzondere betekenis.

Taki
Sommige namen geïnspireerd op water heb je vast vaker gehoord. Maar er zijn ook hele unieke opties om uit te kiezen. Zo ook Taki. Deze korte jongensnaam is van Japanse komaf en betekent ‘waterval’. 

Kenny
Namen die eindigen op Y hebben iets stoers, maar Kenny is toch ook wel heel cute. Wij zien meteen een klein boefje voor ons. Kenny is een Ierse babynaam en betekent ‘helder water’.

Namen met betekenis ‘zee’

Als we denken aan water, denken we natuurlijk aan de zee. Lange stranddagen, pootjebaden en genieten van de golven. En naast een bron van plezier is de zee ook nog eens een inspiratiebron voor mooie babynamen geïnspireerd op water. 

Kai 
Laten we beginnen met Kai. Deze toffe korte jongensnaam komt in heel veel landen voor, en heeft dan ook allerlei verschillende betekenissen. Maar Kai is ook een Maori babynaam en daar heeft hij de betekenis ‘zee’.

Naoufal
En we blijven nog even buiten te grenzen. Want het mooie Naoufal is van Arabische afkomst. De naam heeft niet alleen de betekenis ‘heel gul’, maar hij staat ook voor ‘oceaan’.

Morgan
Sommige namen geïnspireerd op water zijn zo mooi dat ze niet aan een gender te koppelen zijn. De naam Morgan is hier een tof voorbeeld van. De Welshe naam betekent ‘van de zee’ en wordt gezien als uniseks babynaam.

Maria
De naam Maria is natuurlijk ontzettend bekend. Maar wist je ook dat het ‘zee’ betekent? Veel van Maria afgeleide namen zoals Mara, Mare en Marin zijn ook namen gerelateerd aan zee. 

Moana
“See the line where the sky meets the see, it calls meeee!” Kon je dit liedje in je hoofd meezingen? Dan is de naam Moana niet nieuw voor jou. De mooie Hawaiiaanse meisjesnaam betekent ‘oceaan’. Maar wij kennen Moana vooral van de gelijknamige Disneyfilm

Namen geïnspireerd op water: eilandkindjes

Het kan onwijs mooi zijn om je kindje een naam te geven die is gelinkt aan de plek waar hij of zij opgroeit. Deze 4 namen zijn daarom speciaal voor baby’s die geboren worden op een eiland of kindjes van ouders die dol zijn op reizen naar tropische bestemmingen. 

Isla
De eerste naam die bij ons opkwam was Isla. Dit is namelijk het Spaanse woord voor eiland, maar ook een prachtige meisjesnaam. Spaanse babynamen zijn sowieso het overwegen waard.

Lewis
Lewis is een Engelse naam met een krachtige betekenis. Maar Lewis is ook de naam van een eiland in de Schotse eilandengroep. Het eiland ligt vast aan Harris, wat ook weer een hele toffe babynaam kan zijn. 

Skye
En de schotse eilandengroep voorziet ons niet alleen van inspiratie voor jongensnamen. Namen geïnspireerd op water voor meisjes zijn daar ook te vinden. Zo is Skye ook één van de eilanden binnen de groep. Het is natuurlijk ook een Engelse naam die ‘hemel’ betekent. 

Kelvin
De naam Kelvin klinkt ontzettend stoer. Maar de betekenis is misschien wel een van de allerschattigste als het gaat om namen van de zee. Deze jongensnaam staat namelijk voor ‘vriend van de schelpen’ – CUTE! 🐚

Geboortekaartjes kiezen bij jullie babynaam

Als je tussen deze namen geïnspireerd op water jullie ultieme babynaam hebt gevonden is het tijd voor de volgende stap. Je kunt nu een geboortekaartje kiezen! Dit is misschien wel een van de allerleukste taakjes tijdens je zwangerschap. Je zou er haast je zwangerschapskwaaltjes en meezwangerende partner van vergeten.

Het is ontzettend tof om een geboortekaartje te kiezen dat past bij jullie kindje en zijn of haar naam. En in het geval van namen die met water te maken hebben kun je helemaal los met je kaartjes. Ga bijvoorbeeld voor een blauw kaartje, eentje met zeedieren of een kaartje met een tekst over water. Op deze pagina kun je de naam op geboortekaartjes zien en op die manier filteren. Veel plezier!

Gerelateerde blogs

Natuurnamen baby
50 natuurnamen voor baby boskabouters
Storm namen
Deze storm namen met betekenis blazen je omver!
Zomerse babynamen
De leukste zomerse babynamen voor zomerkindjes