Genderneutrale namen voor baby’s: dit zijn de 25 leukste

Genderneutrale namen
22 januari 2020

Unisex namen voor je kindje leken een paar jaar geleden nog een hype. Maar het is inmiddels 2020 en genderneutrale namen zijn eerder regel dan uitzondering. And we’re here for it! Waarom? Omdat genderneutrale babynamen vaak gewoon het allerleukst zijn. Wij zetten onze 25 favoriete namen voor je op een rijtje.

Meest genderneutrale namen

Ook dit lijstje heeft weer een absolute top. Onderstaande vijf namen zijn de crème de la crème van de genderneutrale babynamen. Deze namen zijn het populairst of meest gangbaar.

Bobby
De meest bekende naam voor jongens en meisjes is Bobby. Het is een Engelse babynaam met meerdere schrijfwijzen. Je kunt bijvoorbeeld ook voor Bobbie of Bobbi kiezen.

Noa
Genderneutrale namen hebben vaak ook een mooie betekenis. Zo betekent Noa ‘rust’ en ‘comfort’.

Daan
Een unisex babynaam van Nederlandse bodem is Daan. Je maakt de naam nog schattiger voor meisjes door het te verkleinen naar Daantje.

Alex
De naam Alex betekent ‘beschermer van het volk’. Een prachtige betekenis voor een jongensnaam. Maar het maakt Alex ook een hele stoere meiden naam.

Jessie
Wist je dat Jessie in het Deens een koosnaampje van zowel Johan als Johanna is? De Denen waren er dus al lang over uit dat Jessie een toffe, genderneutrale naam is.

Unisex namen uit het Engels

Eerlijk is eerlijk, als het gaat om namen die leuk zijn voor zowel jongens als meisjes spannen Engelsen en Amerikanen de kroon. Wij waren direct smoorverliefd op deze Engelse genderneutrale namen.

Harley
Krachtige babynamen doen het altijd goed voor beide geslachten. Harley klinkt ontzettend stoer. Zou dat komen door de verwijzing naar het bekende motormerk?

Jazz
Inspiratie voor mooie genderneutrale namen vind je overal. Zo ook in de muziek! Jazz is natuurlijk een muziekstroom en daarmee de perfecte naam voor baby’s van muzikale ouders.

Bailey
Sommige ouders geloven dat zij met de babynaam een succesvolle toekomst van hun mini kunnen voorspellen. Bailey is zo’n naam, want het betekent ‘gouverneur’.

Skye
Kun jij uren wegdromen bij het heelal en de sterren? Dan is Skye de perfecte genderneutrale babynaam voor jullie!

Quinn
Voel jij aan de onrust in je buik al dat jullie kindje waarschijnlijk heel sportief wordt? Dan is Quinn een leuke Engelse babynaam. De naam betekent ‘atletisch’ en werd in 2018 maar liefst 200 keer gegeven.

Elvis
Deze Engelse genderneutrale babynaam heeft weinig toelichting nodig. Elvis is een geweldige, krachtige naam voor een echte king of queen in spe.

Jackie
De betekenis van de naam Jackie is niet zo gezellig. Het betekent namelijk ‘bedrieger’. Maar wie zegt dat je de betekenis van een naam mee moet nemen in je overweging? Jackie is gewoon een hele toffe naam.

River
Wij vinden River een van de allermooiste Engelse babynamen. De naam is stoer en vlot, maar heeft ook iets liefs door de verwijzing naar water.

Jones
Wanneer een unieke babynaam jouw voorkeur heeft, is Jones het overwegen waard. In Nederland is deze genderneutrale naam nog niet zo bekend. Maar wij vinden hem super stoer en een beetje eigenwijs.

Charlie
Een bekende unisex naam uit het Engels, is Charlie. Het leuke van deze babynaam is dat je hem nog net iets meer funky kunt maken door de schrijfwijze aan te passen. Wat vind jij leuker, Charlie of Charly?

Genderneutrale namen; Nederlands trots!

Ook in ons eigen koude kikkerlandje zijn we fan van unisex babynamen. Deze vijf pareltjes van genderneutrale namen zijn van Nederlandse bodem.

Jip
Wie kent ze niet; het olijke duo Jip en Janneke. Hoewel Jip in de verhaaltjes een jongetje is, is deze babynaam hartstikke uniseks. Zo kreeg de bekende mommy-vlogger Jipp Heldoorn ook deze toffe naam + een extra P.

Anne
Anne is van origine een Bijbelse babynaam. Maar opvallend is dat deze genderneutrale babynaam vooral in Friesland heel populair is. In Friesland vind je namelijk verrassend veel mannelijke Annes, terwijl dit in de rest van Nederland veelal als meisjesnaam wordt beschouwd.

Ollie
Van de babynaam Ollie smelt ons hart. Wij zien meteen een klein hummeltje in tuinbroek door de kamer banjeren. Zie jij het ook al voor je?

Sam
De genderneutrale babynaam Sam is al jaren razend populair. De naam heeft een Bijbelse oorsprong en betekent ‘van God gebeden’. Een prachtige optie als jullie een Bijbelse babynaam overwegen.

Guus
Dat Guus een naam van Nederlandse komaf is zal je vast niet verbazen. Met Hollands icoon Guus Meeuwis als naamgenoot scoor je sowieso punten.

Oui! We verzamelden ook Franse genderneutrale namen

Vind jij Franse babynamen ook zo lief dankzij de zachte klank? Dan is een Franse unisex babynaam misschien wel iets voor jullie kindje.

Renée
Bij deze genderneutrale naam kun je helemaal los met leestekens. Zo kun je Renée ook schrijven als Renee, Rene, Reneé of Renéé.

Beau
Er is eigenlijk geen naam met een mooiere betekenis dan Beau. Deze genderneutrale babynaam betekent namelijk letterlijk ‘mooi’.

Lou
Babynamen met drie letters zijn vaak heel geschikt als uniseks babynaam. Ze zijn kort, krachtig en een beetje funky. Wij zijn vooral fan van de naam Lou.

Jules
De Franse babynaam Jules betekent ‘de jeugdige’. Dit past natuurlijk perfect bij jullie kleine rouwdouwer.

Dominique
Genderneutrale babynamen zijn vaak wat korter. Maar babynaam Dominique laat zien dat ook langere unisex namen prachtig zijn. Afkorten naar Do kan altijd nog 😉

Waarom je een unisex naam zou kunnen overwegen

Een van de meest praktische redenen om voor een genderneutrale naam te kiezen, is dat je tijdens je zwangerschap maar 1 naam hoeft te bedenken. Vooral als jullie het geslacht niet op voorhand willen weten kan dit heel handig zijn.

Daarnaast is het ook een mooie gedachte om je kindje niet bewust een mannelijke of vrouwelijke naam te geven. Op die manier geef je jullie mini de kans om zelf te ontdekken hoe hij of zij zich voelt op het gebied van gender. Meer weten? Lees dan ons artikel over uniseks babynamen.

Gerelateerde blogs

Unisex namen
Uniseks namen: de tofste voor jou verzameld