De mooiste namen in liedjes

Namen in liedjes
7 oktober 2019

Ben jij een echte muziekliefhebber en op zoek naar een bijzondere babynaam? Laat je dan eens inspireren door dit lijstje met namen uit liedjes. Wanneer artiesten namen in liedjes verwerken, hebben deze voor hen vaak een hele speciale betekenis. Op die manier geef je jullie kindje niet alleen een prachtige naam, maar ook direct het interessante verhaal daarachter.

1. Jessie

Het wereldberoemde nummer over een ingewikkelde liefde en een kat genaamd Mozes. ‘Jessie’ van zanger Joshua Kadison was een hit in 1994. De geruchten gaan dat het liedje over Sex and the City actrice Sarah Jessica Parker gaat. Dit is helaas nooit bevestigd. Jessie is een naam van Schotse oorsprong en wordt vaak aan meisjes gegeven.

2. Ben

Het liedje ‘Ben’ werd in 1972 gezongen door Michael Jackson. Hij was toen nog maar 14 jaar oud! Het nummer gaat over een bijzondere vriendschap met een rat genaamd Ben. De naam Ben is afgeleid van Benjamin en wordt vrijwel enkel aan jongens gegeven. In 2017 was de naam het meest populair.

3. Dominique

Dominique is een prachtige naam en tevens de titel van een Nederlandse hit. Zangeres Anouk beschrijft in dit liedje haar relatie met haar vriend Dominique. De Latijnse naam betekent ‘zondagskind’ en wordt zowel aan jongens als meisjes gegeven. Een echte unisex babynaam dus.

4. Rosie

De naam Rosie is nu populair, maar dit is altijd al het geval geweest. Rosie is namelijk een van de meest gebruikte namen in liedjes ooit. Zo hebben onder andere The Kooks, John Mayer en ACDC een nummer over Rosie in hun repertoire. Dit kan dus zomaar de perfecte babynaam zijn voor muzikale kindjes.

5. Aram

Het oudste liedje uit dit lijstje is ‘Aram’ van Ramses Shaffy. Dit prachtige nummer kwam uit in 1966 en gaat, heel toepasselijk, over de geboorte van een kindje. Aram is een Hebreeuwse jongensnaam die ‘verheven zijn’ betekent. Deze aparte babynaam is heel uniek, want hij werd in 2018 maar 13 keer gegeven.

6. Angie

The Rolling Stones brachten in 1973 het nummer ‘Angie’ uit. Jarenlang werd er gespeculeerd over wie de muze voor dit nummer zou zijn. Keith Richards heeft in 2010 in zijn memoires eindelijk toegegeven dat het nummer niet voor een specifieke vrouw zou zijn geschreven. Maar we zullen dit natuurlijk nooit echt zeker weten. Angie is dus een stoere meisjesnaam met een vleugje mysterie.

7. Jack

Iedereen zingt hem mee; ‘Hit the road, Jack’ van Ray Charles! Jack is een jongensnaam met een iets minder gezellige betekenis. Het betekent namelijk ‘hielenlichter, bedrieger’. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het een onwijs-leuke babynaam is. Krijgen jullie en meisje? Denk dan eens aan Jackie.

8. Billie

Een van de meest populaire nummers van Michael Jackson is toch wel ‘Billie Jean’. De naam Billie wordt in Nederland voornamelijk aan meisjes gegeven. Voor jongens wordt vaak de variant Billy gebruikt. Vergelijkbare babynamen met twee lettergrepen zijn Belle, Bilal en Bill.

9. Buddy

De Amerikaanse rockband Weezer bracht in 1994 het nummer ‘Buddy Holly’ uit, op de datum waarop Buddy Holly zelf 58 jaar zou zijn geworden. De van oorsprong Engelse naam betekent ‘vriend’, schattig he! In Nederland is de naam vrij uniek. Wel kennen we acteur Buddy Vedder door zijn rol in GTST.

10. Aïcha

Aïcha is een prachtige Arabische meisjesnaam met een nog mooiere betekenis, namelijk: ‘vol leven’. Het origineel van de Algerijnse zanger Khaled werd in 1996 gepubliceerd. Maar ‘Aïcha’ werd pas een hit toen de Deense rapformatie Outlandish het coverde in 2003. Het lied gaat over een een onbeantwoorde liefde.

Op zoek naar andere muzikale babynamen?

Denk bijvoorbeeld eens aan een babynaam van een artiest, zoals Mick (Jagger), Maan of (Elvis) Presley. Maar een naam op basis van instrumenten is ook heel bijzonder. Mooie voorbeelden hiervan zijn Harper en Bas. Of ga zelf op een muzikale reis en kies namen in liedjes die voor jullie heel speciaal zijn. Zo geef je jullie babynaam echt een mooie betekenis!

Gerelateerde blogs

Toffe namen
Toffe namen uit girl- en boybands!
Namen van beroemdheden
20 flitsende namen van beroemdheden
Iconische personen babynamen
10 mooie namen van iconische personen