Deze babynamen met 3 letters zijn heel leuk!

babynamen-met-3-letters
13 augustus 2019

Sommige aanstaande ouders weten al heel lang welke naam ze hun baby willen geven. Andere stellen vinden een babynaam uitkiezen juist behoorlijk lastig. Gelukkig heb je even de tijd om de perfecte naam te bedenken. Heb je een voorkeur voor een korte naam? Kijk dan eens naar mooie babynamen met 3 letters. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij geven een overzicht van 10 kanshebbers!

Fay

Een korte meisjesnaam die sprookjesachtig aandoet is Fay, ook wel geschreven als Fee. Fay is afkomstig van het Engelse woord ‘faith’ en betekent dan ook ‘geloof’ en ‘vertrouwen’. Fay is een van de Engelse namen met 3 letters die tegenwoordig ook in Nederland steeds vaker wordt gekozen als babynaam.

Isa

Een van de populairste meisjesnamen met 3 letters is Isa, ook wel geschreven als Iza. Isa is een afkorting van Isabella, een naam die weer is afgeleid van Elisabeth (betekenis: ‘God heeft gezworen’). Kies je graag uit Engelse namen met 3 letters, dan is de korte meisjesnaam Liz (ook afkomstig van Elizabeth) een interessante optie.

Jip

De naam Jip is een goede keuze als je op zoek bent naar uniseks namen met 3 letters. De hippe naam wordt aan iets meer jongens dan meisjes gegeven en betekent ‘geven’ of ‘gastvrij zijn’.

Lex

Wil je een stoere naam voor je zoon, mét een koninklijk tintje? Kies dan voor Lex, een van de Nederlandse namen van 3 letters die afgeleid is van Alexander. Deze naam betekent ‘de beschermer’ en kan ook als 4-letterige naam worden gegeven in de variant Alex.

Liv

Een leuke internationale meisjesnaam is Liv, officieel een Noorse naam die ‘beschermer’ betekent. Wil je toch liever een langere naam? Kies dan Olivia voor een meisje of Olivier voor een jongen. Beide namen betekenen ‘olijfboom’.

Pim

Heb je een voorkeur voor Nederlandse namen met 3 letters? Dan is Pim zeker het overwegen waard. In 2014 liepen er bijna 9000 mannen in Nederland rond met de naam Pim, waarmee het een van de populaire jongensnamen met 3 letters is. De krachtige naam Pim betekent ‘de wilskrachtige beschermer’.

Pip

Een vrolijke en hippe babynaam is Pip. Pip is een afkorting van de jongensnaam Philip en heeft als betekenis ‘liefhebber van paarden’. Ondanks de oorsprong van de naam wordt Pip in Nederland vooral aan meisjes gegeven.

Sam

Wil je een leuke uniseks naam voor je baby? Dan is Sam wellicht een interessante babynaam. De naam is een afkorting van de Bijbelse naam Samuel en heeft als betekenis ‘de naam is God’.

Seb

De stoere korte naam Seb is een afkorting van Sebastiaan. Een variant op deze 3 letter naam is Sep, die afgeleid is van de Bijbelse naam Jozef. Sep wordt door Nederlandse ouders twee keer zo vaak gekozen als Seb.

Korte namen met 3 letters

De laatste jaren kiezen ouders steeds vaker een korte naam voor hun kind. Een naam met 3 letters is krachtig en helemaal van deze tijd. Voor zowel jongens als meisjes zijn er veel mooie namen die bestaan uit 3 letters. Je kunt babynamen met 3 letters als volwaardige naam kiezen, maar je kunt ook een korte roepnaam met 3 letters bedenken die afgeleid is van een langere naam. Wil je meer inspiratie voor een korte naam? Ontdek dan ook onze babynamen met één lettergreep en onze korte babynamen.

Gerelateerde blogs

Meisjesnamen die eindigen op -y
De leukste meisjesnamen die eindigen op -Y
Stoere babynamen
Lieve of stoere babynamen: dit is de invloed van klanken!
Palindroom namen
15 palindroom namen: achterstevoren net zo leuk!