Babynamen met 2 lettergrepen, laat je inspireren!

Babynamen met twee lettergrepen
16 september 2019

Een naam voor je kindje verzinnen is lastiger dan het lijkt. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar wij helpen je graag een handje in de zoektocht naar de perfecte naam. Hieronder vind je het allerleukste lijstje babynamen met 2 lettergrepen. Duik snel in onze toffe selectie.

1. Mikky

Een stoere naam die is afgeleid van de jongensnamen Michael en Mike. Mikky is inmiddels een unisex naam die vooral in de randstad wordt gegeven. Populair bij stadse kids dus! Meisjesnamen met 2 lettergrepen en dezelfde klank zijn Millie, Iggi en Izzy.

2. Dio

Een babynaam met drie letters en toch twee lettergrepen? De naam Dio heeft het allemaal! De naam is afgeleid van Dionysius, de Griekse god. Een unieke naam met betekenis dus. In Nederland wordt de naam voornamelijk aan jongens gegeven.

3. Andy

Officieel is Andy een jongensnaam en afgeleid van het Engelse Andreas. Maar wij vinden de korte babynaam ook onwijs leuk voor meisjes. De naam Andy wordt ook veel gegeven in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Variaties op de naam met twee lettergrepen zijn Randy, Sandy en Mandy.

4. Lola

Een krachtige meisjesnaam van Spaanse oorsprong. Maar ook in Nederland wordt de babynaam regelmatig gegeven. Lola was het meest populair in 2014. In dit jaar gaven maar liefst 206 ouders hun baby deze naam. Namen met 2 lettergrepen die hierop lijken zijn Nola, Lily en Lilou.

5. Lasse

Is de papa of mama to be een echte voetbalfanaat? Dan is Lasse een hele toffe jongensnaam. Je kunt de kleine namelijk vernoemen naar voetballer Lasse Schöne. De naam met Latijnse oorsprong werd in 2018 maar liefst 68 keer gegeven.

6. Esmee

Esmee is een meisjesnaam met 2 lettergrepen waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt het namelijk ook schrijven als Esmay en Esme, of spelen met leestekens zoals bij Esmée. In 2010 werd de babynaam bijna 600 keer gegeven. In 2018 was dit nog geen 100 keer. Jouw mini valt dus zeker op met deze prachtige naam voor meisjes.

7. Alex

Een stoere naam met koninklijke allure. Alex is namelijk afgeleid van Alexander, en zo heet natuurlijk ook onze eigen koning Willem-Alexander. Koninklijke babynamen zijn razend populair. Wil je een soortgelijke naam met een extra dosis schattigheid? Ga dan voor de babynaam Lexie.

8. Milan

Milan is een van de meest populaire babynamen van 2021. Als nummer 10 op de lijst werd de naam 610 keer gegeven. Wij snappen wel waarom het zo’n gewilde kindernaam is. Milan is lief, maar toch ook stoer en daarom geschikt voor zowel jongens als meisjes.

9. Teddy

Veruit onze favoriet in dit lijstje is Teddy. Hoewel de naam iets vaker aan meisjes wordt gegeven is het zeker een unisex babynaam. Bij Teddy leg je al snel de link met schattige beertjes, wat de naam een hoog knuffelgehalte geeft. Maar de daadwerkelijke betekenis is ‘geschenk van god’. Bijzonder, toch?

10. Famke

Een prachtige Friese naam die ‘meisje’ betekent. Maar geheel tegen de verwachtingen in is Famke niet het meest populair in Friesland. Door heel Nederland geven ouders hun dochter deze bijzondere meisjesnaam. Een andere babynaam met dezelfde betekenis is Femme.

Dubbele namen met twee lettergrepen

Ben je net zo enthousiast over babynamen met 2 lettergrepen als wij? Overweeg dan zeker jullie kindje een dubbele naam met 2 lettergrepen te geven. Presentatrice Nicolette van Dam gaf haar dochters bijvoorbeeld de prachtige namen Lola Lily en Kiki Kate. Maar je kunt ook denken aan twee dubbele namen met 1 lettergreep. Voorbeelden hiervan zijn Jay Jay en Lou Lou.

Gerelateerde blogs

Namen met Z
Dit zijn de allerleukste namen met een Z!
babynamen-met-een-lettergreep
Kort en bondig: babynamen met één lettergreep
Hoe vaak komt mijn naam voor
Hoe vaak komt mijn naam voor?