dieren-namen-voor-babys

25 dieren namen voor baby’s; beestachtig leuk!

9 december 2019

Zijn jij en je partner echte natuurliefhebbers en op zoek naar een babynaam met betekenis? Dan zijn deze namen uit het dierenrijk echt iets voor jou. Wij gingen op naamsafari en zochten voor je uit welke dieren namen het allerleukst zijn voor jouw kindje.

Jongensnamen uit het dierenrijk

1. Lev

We kunnen natuurlijk niet anders dan dit lijstje beginnen met de koning van de jungle. De stoere jongensnaam Lev betekent namelijk ‘leeuw’. Lev is een populaire naam, want in 2018 kregen 140 jongetjes deze naam.

2. Lionel

Nog zo’n prachtige naam die ‘leeuw’ betekent. Deze Franse variant is wel extra schattig want Lionel betekent ‘leeuwtje’. Perfect voor jullie kleine jongetje dus.

3. Mees

Mees (naar de vogel) is al jaren een van de populairste babynamen van Nederland. Wist je dat Mees, net als Bart, een afkorting is van het chique Bartholomeus?

4. Kaleb

Loyaliteit en vriendschap zijn twee prachtige karaktereigenschappen. Wanneer je jullie mini Kaleb noemt moet dat helemaal goedkomen. Kaleb is namelijk Hebreeuws voor ‘hond’.

5. Joey

Smelt jij ook bij het zien van babydieren in de buidel van hun moeder? Joey is het engelse woord voor deze pluizige mini’s. En laat dit nu ook nog eens een hele toffe baby jongensnaam zijn. Wist je trouwens dat koalajoey’s bij de geboorte net zo groot zijn als een jellybean?

6. Wolf

Ben jij op zoek naar een stoere naam voor jongens? Dan is Wolf heel tof! Kort, krachtig en een tikkeltje mysterieus. Wij zijn sowieso fan van babynamen met één lettergreep.

7. Björn

Scandinavische babynamen zijn super trendy. Björn is dan ook een naam die we regelmatig voorbij zien komen. Maar weinig mensen weten dat Björn het Zweedse woord voor ‘beer’ is.

8. Castor

Op een of andere manier hebben Griekse namen altijd iets krachtigs. Castor is het Griekse woord voor ‘bever’, en wat ons betreft de stoerste naam uit dit rijtje.

9. Raaf

Deze naam heeft weinig uitleg nodig, want Raaf komt natuurlijk van de mysterieuze zwarte vogel. Wil je liever een naam die wat minder Hollands is? Kies dan voor Ravi. Net zo leuk!

10. Jona

Vooruit, nog één vogel om dit rijtje mee af te sluiten. De prachtige naam Jona betekent namelijk ‘duif’. Jona is ook heel mooi als je jullie kindje graag een Bijbelse babynaam wilt geven.

Dieren namen voor meisjes

1. Vlinder

Vind je de naam Vlinder wel mooi, maar iets te specifiek als enkele voornaam? Ga dan voor een dubbele voornaam met Vlinder, waarbij je de eerste naam als roepnaam gebruikt. Een bijzonder mooi voorbeeld hiervan is Nola Vlinder.

2. Hinde

Wanneer je jullie meisje graag een aparte babynaam wilt geven is Hinde perfect. De naam werd de afgelopen tien jaar maar twintig keer gegeven. Heel uniek dus. De link met het dierenrijk is de betekenis ‘groep herten’.

3. Phoenix

Oké, dit is misschien geen echt dier. Maar de naam Phoenix is te tof om niet in dit lijstje mee te nemen. Volgens de Griekse mythologie is een Phoenix een vogel die blijft herrijzen uit zijn eigen as. Echt een babynaam met een bijzondere betekenis.

4. Catharina

We horen je denken: “Wat doet deze naam in dit rijtje?” Maar wanneer je Catharina afkort naar Cat, is dat het Engelse woord voor ‘kat’. Een leuke indirecte verwijzing naar het dierenrijk.

5. Kitty

We blijven nog even bij de katachtigen, want de naam Kitty is ook onwijs leuk. Nog een leuk feitje over katten: Wist je dat een kattennestje tot 20 kittens kan bevatten? Gelukkig hoeft mamapoes geen babynamen te verzinnen.

6. Leona

Als je nu al weet dat jullie meisje een pittige tante wordt is een krachtige babynaam misschien wel passend. Leona betekent ‘leeuwin’ en is daarom een geweldige naam voor stoere meisjes.

7. Veau

We kennen allemaal de naam Beau, maar wanneer je een alternatieve babynaam wilt is Veau ook heel bijzonder. En de naam heeft ook nog eens een schattige betekenis, want Veau betekent namelijk ‘kalf’ in het Frans.

8. Nahla

Wil jij graag een Arabische naam voor jullie kindje? Misschien is Nahla wel een van de baby dieren namen die bij jullie past. Het betekent namelijk ‘bij’. Een zzzzuper leuke naam!

9. Merel

Merel is een van de meest bekende dieren namen voor meisjes. En dat snappen wij best, want het is een prachtige babynaam. Wat ook prachtig is, is het geluid dat dit beestje maakt. Het gezang van een merel wordt beschouwd als een van de allermooiste natuurgeluiden.

10. Dinde

Een speciale meisjesnaam met misschien een iets minder mooi dier als betekenis. Dinde betekent namelijk ‘kalkoen’ in het Frans. Maar dat hoef je er niet per se bij te vertellen, toch?

Unisex namen die naar een dier verwijzen

1. Robin

Vind jij lieve unisex babynamen leuk? Dan past de naam Robin waarschijnlijk perfect bij jullie. Het betekent ‘roodborstje’, wat de naam direct tien keer zo schattig maakt.

2. Fox

Korte Engelse namen zijn vaak heel geschikt als unisex babynaam. Fox is het Engelse woord voor ‘vos’, en de letter x aan het einde maakt de naam direct een beetje funky.

3. Billy

De naam Billy betekent ‘geitenbok’. Billy is een unisex babynaam, maar toch zien we vaak onderscheid in de schrijfwijze bij jongens en meisjes. Zo heten meisjes vaker Billie, ook hartstikke leuk.

4. Roan

Friese babynamen zijn heus niet alleen leuk voor baby’s uit Friesland. De naam Roan is Fries voor ‘raaf’ en een ontzettend stoere naam voor kids uit alle provincies.

5. Safan

Een klipdas is waarschijnlijk niet het eerste dier waar je aan denkt bij toffe dieren namen voor baby’s. Maar het Hebreeuwse woord voor ‘klipdas’ is Safan, en laat dat nou eens een geweldige unisex babynaam zijn!

Andere babynamen uit de natuur

Vond jij al deze baby dieren namen leuk, maar zat jullie ultieme babynaam er toch niet tussen? Niet getreurd! Je kunt namelijk nog veel meer leuke, lieve en mooie babynamen uit de natuur halen. Denk bijvoorbeeld eens aan babynamen gebaseerd op bloemen, zoals: Roos, Lilly of Trevor. Maar ook seizoenen en edelstenen kunnen zorgen voor een flinke dosis naaminspiratie.