25 dieren namen voor baby’s: beestachtig leuk!

Dieren namen
9 december 2019

Zijn jij en je partner echte natuurliefhebbers en op zoek naar een babynaam met betekenis? Dan zijn deze namen uit het dierenrijk echt iets voor jou. Wij gingen op naamsafari en zochten voor je uit welke dieren namen het allerleukst zijn voor jouw kindje.

Jongensnamen uit het dierenrijk

Lev
We kunnen natuurlijk niet anders dan dit lijstje beginnen met de koning van de jungle. De stoere jongensnaam Lev betekent namelijk ‘leeuw’. Lev is een populaire naam, want in 2018 kregen 140 jongetjes deze naam.

Lionel
Nog zo’n prachtige naam die ‘leeuw’ betekent. Deze Franse variant is wel extra schattig want Lionel betekent ‘leeuwtje’. Perfect voor jullie kleine jongetje dus.

Mees
Mees (naar de vogel) is al jaren een van de populairste babynamen van Nederland. Wist je dat Mees, net als Bart, een afkorting is van het chique Bartholomeus?

Lees ook ons artikel over de leukste namen geïnspireerd op vogels.

Kaleb
Loyaliteit en vriendschap zijn twee prachtige karaktereigenschappen. Wanneer je jullie mini Kaleb noemt moet dat helemaal goedkomen. Kaleb is namelijk Hebreeuws voor ‘hond’.

Joey
Smelt jij ook bij het zien van babydieren in de buidel van hun moeder? Joey is het Engelse woord voor deze pluizige mini’s. En laat dit nu ook nog eens een hele toffe baby jongensnaam zijn. Wist je trouwens dat koalajoey’s bij de geboorte net zo groot zijn als een jellybean?

Wolf
Ben jij op zoek naar een stoere naam voor jongens? Dan is Wolf heel tof! Kort, krachtig en een tikkeltje mysterieus. Wij zijn sowieso fan van babynamen met één lettergreep.

Björn
Scandinavische babynamen zijn super trendy. Björn is dan ook een naam die we regelmatig voorbij zien komen. Maar weinig mensen weten dat Björn het Zweedse woord voor ‘beer’ is.

Castor
Op een of andere manier hebben Griekse namen altijd iets krachtigs. Castor is het Griekse woord voor ‘bever’, en wat ons betreft de stoerste naam uit dit rijtje.

Raaf
Deze naam heeft weinig uitleg nodig, want Raaf komt natuurlijk van de mysterieuze zwarte vogel. Wil je liever een naam die wat minder Hollands is? Kies dan voor Ravi. Net zo leuk!

Jona
Vooruit, nog één vogel om dit rijtje mee af te sluiten. De prachtige naam Jona betekent namelijk ‘duif’. Jona is ook heel mooi als je jullie kindje graag een Bijbelse babynaam wilt geven.

Dieren namen voor meisjes

Vlinder
Vind je de naam Vlinder wel mooi, maar iets te specifiek als enkele voornaam? Ga dan voor een dubbele voornaam met Vlinder, waarbij je de eerste naam als roepnaam gebruikt. Een bijzonder mooi voorbeeld hiervan is Nola Vlinder.

Hinde
Wanneer je jullie meisje graag een aparte babynaam wilt geven is Hinde perfect. De naam werd de afgelopen tien jaar maar twintig keer gegeven. Heel uniek dus. De link met het dierenrijk is de betekenis ‘groep herten’.

Phoenix
Oké, dit is misschien geen echt dier. Maar de naam Phoenix is te tof om niet in dit lijstje mee te nemen. Volgens de Griekse mythologie is een Phoenix een vogel die blijft herrijzen uit zijn eigen as. Echt een babynaam met een bijzondere betekenis.

Catharina
We horen je denken: “Wat doet deze naam in dit rijtje?” Maar wanneer je Catharina afkort naar Cat, is dat het Engelse woord voor ‘kat’. Een leuke indirecte verwijzing naar het dierenrijk.

Kitty
We blijven nog even bij de katachtigen, want de naam Kitty is ook onwijs leuk. Nog een leuk feitje over katten: Wist je dat een kattennestje tot 20 kittens kan bevatten? Gelukkig hoeft mamapoes geen babynamen te verzinnen.

Leona
Als je nu al weet dat jullie meisje een pittige tante wordt is een krachtige babynaam misschien wel passend. Leona betekent ‘leeuwin’ en is daarom een geweldige naam voor stoere meisjes.

Veau
We kennen allemaal de naam Beau, maar wanneer je een alternatieve babynaam wilt is Veau ook heel bijzonder. En de naam heeft ook nog eens een schattige betekenis, want Veau betekent namelijk ‘kalf’ in het Frans.

Nahla
Wil jij graag een Arabische naam voor jullie kindje? Misschien is Nahla wel een van de baby dieren namen die bij jullie past. Het betekent namelijk ‘bij’. Een zzzzuper leuke naam!

Merel
Merel is een van de meest bekende dieren namen voor meisjes. En dat snappen wij best, want het is een prachtige babynaam. Wat ook prachtig is, is het geluid dat dit beestje maakt. Het gezang van een merel wordt beschouwd als een van de allermooiste natuurgeluiden.

Dinde
Een speciale meisjesnaam met misschien een iets minder mooi dier als betekenis. Dinde betekent namelijk ‘kalkoen’ in het Frans. Maar dat hoef je er niet per se bij te vertellen, toch?

Unisex namen die naar een dier verwijzen

Robin
Vind jij lieve unisex babynamen leuk? Dan past de naam Robin waarschijnlijk perfect bij jullie. Het betekent ‘roodborstje’, wat de naam direct tien keer zo schattig maakt.

Fox
Korte Engelse namen zijn vaak heel geschikt als unisex babynaam. Fox is het Engelse woord voor ‘vos’, en de letter x aan het einde maakt de naam direct een beetje funky.

Billy
De naam Billy betekent ‘geitenbok’. Billy is een unisex babynaam, maar toch zien we vaak onderscheid in de schrijfwijze bij jongens en meisjes. Zo heten meisjes vaker Billie, ook hartstikke leuk.

Roan
Friese babynamen zijn heus niet alleen leuk voor baby’s uit Friesland. De naam Roan is Fries voor ‘raaf’ en een ontzettend stoere naam voor kids uit alle provincies.

Safan
Een klipdas is waarschijnlijk niet het eerste dier waar je aan denkt bij toffe dieren namen voor baby’s. Maar het Hebreeuwse woord voor ‘klipdas’ is Safan, en laat dat nou eens een geweldige unisex babynaam zijn!

Andere babynamen uit de natuur

Vond jij al deze baby dieren namen leuk, maar zat jullie ultieme babynaam er toch niet tussen? Niet getreurd! Je kunt namelijk nog veel meer leuke, lieve en mooie babynamen uit de natuur halen. Denk bijvoorbeeld eens aan babynamen gebaseerd op bloemen, zoals: Roos, Lilly of Trevor. Maar ook seizoenen en edelstenen kunnen zorgen voor een flinke dosis naaminspiratie.

Gerelateerde blogs

Natuurnamen baby
50 natuurnamen voor baby boskabouters
Bloemen namen
20 fleurige bloemen namen voor baby’s
Edelsteen namen
Bijzondere edelsteen namen voor jullie kindje