De leukste zomerse babynamen voor zomerkindjes

Zomerse babynamen
29 juli 2020

Ben jij in verwachting en uitgerekend in juni, juli of augustus? Dan verwachten jullie een echte zomerbaby. Dit heerlijke seizoen zit boordevol mooie momenten, zonovergoten dagen en.. babynameninspiratie! That’s right, babynamen gebaseerd op de zomer zijn hartstikke leuk. Lees snel verder en dompel je onder in de wereld van zomerse babynamen.

Zonnige zomerse babynamen

De zomer doet iets bijzonders met mensen. De wereld lijkt gewoon een stukje mooier. Zon, zee en strand geven inspiratie voor beachy babynamen. Maar tropische vakantiebestemmingen doen het ook goed als voornaam. Wij zetten de allerleukste babynamen voor je op een rijtje.

Zomerse babynamen voor meisjes

Daisy
In de zomer groeit en bloeit alles volop. Daarom zijn babynamen gebaseerd op bloemen ook heel geschikt als zomerse naam. Daisy betekent ‘madeliefje’. Fun fact: als je kleine kinderen vraagt een bloemetje te tekenen, tekenen ze vaak een madeliefje. Schattig!

Coco
Bij het horen van de meisjesnaam Coco waan je je direct op een tropische bestemming. Het is een afkorting van het woord coconut, wat Engels is voor kokosnoot. Maar Coco heeft meerdere betekenissen. Zo is Coco van origine een Spaanse naam en betekent het daar ‘zoet’, ‘nacht’ en ‘ooievaar’. 

Mare
Spaanse namen zijn vaak temperamentvol. Maar het prachtige Mare laat zien dat ze ook heel lief en zacht kunnen zijn. En Mare past perfect in het lijstje zomerse babynamen, want het betekent ‘zee’. En met de tropische zomertemperaturen is er niets lekkerder dan een verkoelende duik in zee. 

June
Na een fijne lente begint in juni de zomer in Nederland. Wanneer je in deze maand bent uitgerekend is het dus heel leuk om jullie dochter June te noemen. Dit is het Engelse woord voor juni. Het is natuurlijk ook een prachtige naam voor kindjes met een andere geboortemaand. En als je eind mei of begin juli uitgerekend bent, kun je June altijd als back up naam gebruiken. 

Sinne
Er zijn nog veel meer mooie zomerse babynamen die ‘zon’ betekenen. Zo ook Sinne, een van de leukste Friese babynamen. En het is niet alleen de betekenis, maar echt het Friese woord voor zon. Veel mensen weten dit niet, waardoor de naam iets mysterieus heeft.

Zomerse jongensnamen

Kai 
Qua schattige zomer babynamen staat Kai absoluut op nummer 1. Deze jongensnaam is Hawaiiaans voor ‘zee’. De grappige mommy-vlogger Jamie Li noemde haar jongste telg ook Kai. Zijn grote broer heet Lenny, ook heel cute. 

Elio
Namen van Griekse goden zijn vaak de basis van een hoop namen die we vandaag de dag kennen. Zo ook Elio. Deze naam stamt af van de Griekse zonnegod Helios. De jongensnaam Elio betekent dan ook ‘zon’ en ‘licht’. Wat vind jij van babynamen uit de Griekse mythologie?

Sol 
We pakken meteen door met een andere naam die ‘zon’ betekent. Het stoere, korte Sol is een afkorting van soleil. Dit is dan weer het Franse woord voor zon. En laat Frankrijk nou ook nog eens een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders zijn. Zo is het zomerse babynamen cirkeltje weer rond! 

August
De naam August is heel tof voor baby’s die worden geboren in de maand augustus. Maar als jullie kleine rebel iets te vroeg of te laat is, is August ook prachtig. Augustus, waar de naam van is afgeleid, is namelijk niet alleen een maand. Het betekent ook ‘eerwaardig’ in het Latijn. 

Luca
Een van de leukste dingen van de zomer is dat de dagen zo heerlijk lang duren. Deze extra uurtjes licht zorgen ervoor dat we extra lang kunnen genieten. De naam Luca past hier perfect bij. Deze zomerse babynaam betekent namelijk letterlijk ‘licht’. Een andere toffe naam met dezelfde betekenis is Lux

Unisex namen gebaseerd op de zomer

Marijn
Let’s go to the beach! De unisex naam Marijn betekent ‘van de zee’. Extra leuk voor kindjes uit kustplaatsen of van de Waddeneilanden. Andere zomerse babynamen die hierop lijken zijn Mare, Marine en Mart

Skye
We genieten pas echt van het zonnetje als hij straalt vanaf een strakblauwe hemel. De genderneutrale babynaam die hierbij past is Skye. Dit is afgeleid van sky, het Engelse woord voor lucht. De zomerse naam Sky is stoer, maar toch ook lief. Dit maakt hem heel geschikt voor zowel jongens als meisjes. 

Reza
Ben jij in de zomer ook altijd extra goed gehumeurd? Dan vind jij vast ook dat Reza een toffe babynaam voor zomerkindjes is. De unisex naam Reza betekent namelijk ‘optimistisch’. Een geweldige eigenschap voor kleine jongetjes en meisjes. 

Namen met betekenis zomer

Tot nu toe hebben we het gehad over namen die geïnspireerd zijn op de zomer. Maar je kunt natuurlijk altijd nog iets verder gaan. Wanneer je jouw baby vernoemen naar seizoenen heel serieus neemt, kies je voor een letterlijke betekenis. Deze 3 toffe namen betekenen ‘zomer’.

Summer 
Niet heel verrassend, maar daarom niet minder leuk is Summer. Het Engelse woord voor zomer doet het ook ontzettend goed als meisjesnaam. De naam is vooral in Amerika en Engeland populair, maar in Nederland werden in 2018 ook nog 15 Summers geboren.

Suvi
Zie jij ook direct een schattig klein minimensje voor je? Wij wel! De bijzondere naam Suvi is Fins. En net als veel andere Scandinavische babynamen heeft Suvi iets schattigs en mysterieus. De naam is ook heel zeldzaam in Nederland. De afgelopen 10 jaar kregen maar 5 meisjes en geen enkel jongetje deze naam.

Theresia
Eerlijk is eerlijk, Theresia is misschien niet de meest vlotte naam uit dit lijstje. Maar we konden je deze zomerse babynaam toch niet onthouden. Theresia is namelijk de basis voor een heleboel leuke namen. Zo zijn onder andere Terry, Reza, Sya en Terza zomerse babynamen die zijn afgeleid van Theresia.

Amarr
Als je op zoek bent naar een stoere jongensnaam is Amarr perfect. De dubbele R geeft de naam een bijzondere twist. De naam Amarr is het Armeense woord voor zomer. In het Hindoestaans heeft deze naam de betekenis ‘voor altijd’. Ook heel mooi! 

Zomerse babynamen; net even anders

Bovenstaande zomerse babynamen zijn hartstikke vrolijk en tof. Maar wanneer je bent uitgerekend in een ander seizoen, zoek je misschien namen die daar beter bij passen. Neem in dat geval zeker een kijkje bij een van deze artikelen.

Maar je kunt nog veel meer leuke onderwerpen vinden die gelinkt zijn aan een geboortemaand. Wat dacht je bijvoorbeeld van geboortestenen? Meer informatie hierover vind je in ons artikel over babynamen gebaseerd op edelstenen. Of laat je inspireren door babynamen die passen bij het sterrenbeeld van je kindje. Maar wees gewaarschuwd, want door al deze superleuke babynamen wordt het kiezen alleen maar lastiger! 

Zomerse babynamen met betekenis

Met al deze babynamen voor de zomer zijn wij ervan overtuigd dat er een zonnige en zomerse naam voor je tussen zit. Welke zomerse babynamen vind jij het leukst?

Gerelateerde blogs

Edelsteen namen
Bijzondere edelsteen namen voor jullie kindje
Dieren namen
25 dieren namen voor baby’s: beestachtig leuk!
babynamen geboortemaand
30 x geboortemaand als naaminspiratie