zomerse-babynamen

10 zomerse babynamen met betekenis

18 juni 2019

Ben je zwanger en uitgerekend in de zomer? Geef je baby dan een mooie zomerse naam die symbool staat voor het seizoen waarin hij of zij is geboren. Er zijn heel veel mooie seizoensgebonden namen waar je uit kunt kiezen. Wij hebben de leukste zomerse babynamen voor je op een rijtje gezet die zowel hip en trendy als klassiek zijn.

1. Lilly

De zomerse meisjesnaam Lilly is de Engelse vertaling van een prachtige zomerbloem: de lelie. De naam is vrolijk, zomers en krachtig.

2. Florent

Florent is van oorsprong een Franse jongensnaam maar komt ook in Nederland veel voor. De naam betekent ‘bloeiend’ en ‘in aanzien’. Wil je de naam toch liever wat Nederlandser houden, ga dan voor Floris of Florijn.

3. Elio

De zomerse jongensnaam Elio betekent ‘zon’ en is daarom de perfecte babynaam voor zowel lente- als zomerkindjes. De naam creëert volgens ons een instant vrolijke vibe! Andere jongensnamen met zon in de betekenis zijn Ramses en Milad.

4. Reza

De naam Reza is zeer internationaal en heeft een zomers tintje. De naam betekent ‘tevredenheid en optimistisch’ en past perfect bij een zomerse baby.

5. Augustine

Augustine is een woordspeling op de maand augustus, een van de zomermaanden in Nederland. Deze naam is vooral leuk om aan babymeisjes te geven die in augustus geboren zijn! Vind je de naam voor een baby oubollig klinken? Dan kort je het af naar Guus of Guusje.

6. Levi

De naam Levi is een van de oudste namen en is door de jaren heen zijn populariteit niet verloren. De van oorsprong Bijbelse naam staat nog steeds in de top 10 van de meest populaire jongensnamen aller tijden en wij begrijpen wel waarom. De naam is kort, krachtig en vol betekenis. De naam betekent ‘licht en opgewekt’.

7. Summer

Deze naam is niet alleen in Amerika heel erg bekend geworden door de serie The O.C waarin actrice Rachel Bilson deze rol vertolkt, de naam is ook naar Nederland overgewaaid. Deze naam betekent letterlijk ‘zomer’. En wat past er beter bij dit seizoen dan de naam van het seizoen zelf!

8. Coline of Colline

Deze namen kunnen beide voor meisjes en hebben beide een zomerse betekenis. Coline met één L is een Griekse meisjesnaam die vaak aan zomerse baby’s gegeven wordt. De naam betekent ‘puur en licht’. Colline met twee L’en betekent ‘heuvels’ en een vredig, zomers heuvellandschap is iets dat zeker bij de zomer past!

9. Lukas

Lukas is een krachtige jongensnaam. Kort, sterk en vol betekenis. De naam betekent ‘hij die licht brengt’. Wat past er beter bij de zomer dan licht!

10. Floor

Deze naam symboliseert de zomer. Floor is een speling op het woord flora, wat de verzamelnaam is voor alle bloemsoorten. Andere babynamen die met bloemen te maken hebben zijn Iris en Poppy.

Zomerse babynamen met betekenis

Met al deze babynamen voor de zomer zijn wij ervan overtuigd dat er een zonnige en zomerse naam voor je tussen zit. Welke zomerse babynamen vind jij het leukst?