namen-met-liefde-in-de-betekenis

De mooiste namen met liefde in de betekenis

13 februari 2020

Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan dat jullie spruit later ook zijn of haar grote liefde vindt. Maar wist je dat je daar zelf ook een bijdrage aan kunt leveren? Er wordt wel eens gezegd dat bepaalde babynamen een liefdevolle toekomst beloven. Daarom zochten wij naar de allermooiste namen met liefde in de betekenis.

De mooiste babynamen met betekenis liefde

Wij zijn dol op lijstjes. Daarom hebben we, zoals je van ons gewend bent, een mooi lijstje gemaakt. Dit zijn de 10 allermooiste namen die liefde betekenen.

Mandy
De meisjesnaam Mandy betekent ‘de liefde waardig’. Deze naam met liefdevolle betekenis wordt het meest gegeven aan Nederlandse meisjes. Je kunt het ook schrijven als Mendy of Mandi.

Valentijn
Ben jij heel toevallig rond Valentijnsdag uitgerekend? Dan is Valentijn de allerleukste jongensnaam voor jullie kindje. Wanneer je voorkeur hebt voor een korte, bondige naam is Tijn een toffe optie.

Essie
Deze onwijs schattige babynaam betekent ook ‘liefde’. Je kunt Essie ook gebruiken als roepnaam bij de voornamen Esther of Esmee.

David
De stoere babynaam David betekent ‘vriend’ ‘geliefde’ en ‘lieveling’. Vooral deze laatste betekenis zorgt dat David in ons lijstje favoriete namen die liefde betekenen staat. Namen die hierop lijken zijn Davide en Daaf.

Lieve
Passender bij dit thema kan haast niet. Met Lieve is uitleg over de betekenis van de naam overbodig. Zou jij deze naam met liefde in de betekenis overwegen?

Romeo
“Waar zijt gij, mijn Romeo?” Als jij fan bent van klassieke babynamen is dit echt een naam voor jullie. Romeo is de hoofdpersoon in het prachtige liefdesverhaal van Romeo & Julia.

Beau
We weten natuurlijk dat Beau Frans is voor ‘mooi’. Maar wist je dat deze genderneutrale babynaam ook ‘lief’ betekent?

Amara
Onze persoonlijke favoriet uit dit rijtje is Amara. Dit is namelijk een samenvoeging van Amor (liefde) en Mara (voor altijd). Meisjesnamen die eindigen op -a klinken vaak zacht en lief. Maar met een betekenis als ‘liefde voor altijd’ kan het feest niet op.

Dawson
Verwachten jullie een zoontje? Dan is de naam Dawson echt perfect voor jullie. Deze jongensnaam betekent namelijk ‘geliefde zoon’. Toepasselijk!

Amy
Namen die liefde betekenen komen uit alle landen. Amy is een Engelse babynaam, maar is afgeleid van het Franse ‘aimer’ dat ‘liefde’ betekent.

Namen met liefde in de betekenis; muurbloempje of femme fatale?

Zo’n top 10 is natuurlijk heel tof. Maar er waren een paar namen die liefde betekenen die we iets meer aandacht wilden geven. Deze liefdevolle namen voor meisjes hebben namelijk iets bijzonders.

Kleine liefde

Een van de meest populaire meisjesnamen in Japan is Aiko. Deze schattige naam betekent ‘kleine liefde’. Wij zien direct een verlegen meisje met een zelfgeknutseld valentijnskaartje voor ons. SMELT!

Liefde in ‘t Frysk

Amarens is een prachtige Friese naam voor meisjes. Wat veel mensen niet weten is dat deze naam ‘onsterfelijke liefde’ betekent. Femme fatale meets Hollands glorie dus.

Tot de maan en weer terug

Liefde en mysterie gaan hand in hand. Daarom vinden wij de meisjesnaam Aster ook zo tof. Aster betekent namelijk zowel ‘liefde’ als ‘ster’. Wat vind jij van babynamen uit het heelal?

Namen liefde voor jongens; toekomstige casanova’s!

Bij lieve, romantische namen denken we vaak onbewust aan meisjes. Maar ook voor jongens zijn er hele mooie namen die liefde betekenen.

Griekse god van de liefde

Wij zijn fan van de naam Eros. Deze babynaam uit de Griekse mythologie is stoer en liefdevol tegelijk. Eros was namelijk de god van de liefde.

Liever, liefst, geliefd

De Arabische jongensnaam Habib betekent ‘geliefd’. Als dat geen toepasselijke naam voor jullie wolk van een baby is, weten wij het ook niet meer. De kleine Habib kan zijn geluk vast niet op met al die liefde van zijn ouders.

Driedubbel zoveel liefde

Wist je dat de babynaam Kevin niet 1, maar 3 liefde-gerelateerde betekenissen heeft? Kevin betekent namelijk ‘knap’, ‘aardig’ en ‘geliefde’. Een ware romanticus in spe dus. 1992 was trouwens een liefdevol jaar in Nederland. Dit jaar werden maar liefst 1357 Kevins geboren. Wow!

Zorgen namen met liefde in de betekenis echt voor een romantische toekomst?

Nee, natuurlijk niet! Maar dat neemt niet weg dat het heel bijzonder is om te kiezen voor een babynaam met liefde als betekenis. Zo geef je de naam van jullie kindje net dat beetje extra. En mocht je mini later gaan daten heeft hij of zij altijd een leuk verhaal als ijsbreker.

Wij zijn in ieder geval enthousiast over namen die liefde betekenen. Zat jullie ultieme babynaam hier niet tussen en kun je nog wel een flinke dosis inspiratie gebruiken? Check dan vooral eens ons artikel over babynamen met geluk als betekenis.