Logo Babynamen.nl

Blog

12 Mooie namen met liefde in de betekenis

12 Mooie namen met liefde in de betekenis

Een van de redenen om te besluiten voor een kindje te gaan, is natuurlijk omdat je heel veel liefde te geven hebt. Een goede reden om je baby een liefdevolle naam te geven! Met deze 12 namen met liefde in de betekenis vind je sowieso een leuke naam.

1. Aimée

Een schitterende Franse babynaam met liefde in de betekenis is Aimée! Deze naam betekent ‘geliefde’ en is afgeleid van ‘aimer’, het Franse werkwoord voor ‘houden van’. Aimée is een naam die ruim 1700 keer voorkomt in Nederland. Een van deze mensen is prinses Aimée, een nicht van koning Willem-Alexander.

2. Aston

Zoek je een stoere naam met de betekenis ‘liefde’? Kies dan voor Aston. Deze naam betekent eveneens ‘liefde’ en komt vooral in Engeland voor. In Nederland kregen minder dan 10 jongens deze naam, wat het ook een zeldzame naam maakt.

3. Lieve

Een zachte naam die met liefde te maken heeft is Lieve. Deze naam komt in Nederland en Vlaanderen veel voor. Lieve betekent ‘Door God geliefd’ en is daarmee tevens een mooie Bijbelse naam. Varianten op deze naam zijn Liv en Lievelot.

4. Eros

Een naam die natuurlijk niet in dit rijtje mag ontbreken is Eros. Eros is de Griekse god van de liefde en de naam kennen we onder andere van de Italiaanse zanger Eros Ramazzotti. 75 mannen in Nederland kregen de naam Eros.

5. Minne

Zoek je namen met liefde in de betekenis en die je zowel aan een jongen of een meisje kunt geven? Ga dan voor Minne. In deze naam zie je een stukje van het woorden ‘beminnen’ terug, dus het is niet gek dat deze naam ‘liefde’ betekent! Minne is een Friese naam die van oorsprong uit het Duits komt.

Lees ook:  10 Lieve babynamen die passen bij jouw kindje

6. Hestia

De naam Hestia hoorde je vast nog niet eerder! Hestia is de Griekse godin van het hart en het huis, dé plekken waar liefde belangrijk is. In Nederland zijn 46 vrouwen die Hestia heten. Een naam die op Hestia lijkt is Hester.

7. Romeo

De naam Romeo betekent niet letterlijk ‘liefde’, maar deze naam speelt natuurlijk wel de hoofdrol in Shakespeares stuk Romeo en Julia! Romeo is een Italiaanse jongensnaam die in Nederland zo’n 500 keer voorkomt en die ‘uit Rome’ betekent. Namen die op Romeo lijken zijn Roman en Remo.

8. Darlene

Een mooie naam die het internationaal ook goed doet is Darlene. Deze naam betekent ‘kleine lieveling’ en komt vooral in de Verenigde Staten veel voor. Dit kun je eigenlijk wel zien aan het eerste deel van de naam, dat lijkt op ‘darling’ (lieverd). Zo’n 60 vrouwen in Nederland heten Darlene.

9. Amara

De naam Amara is een schitterende naam voor een meisje. De naam betekent ‘eeuwig’, wat niet letterlijk met liefde te maken heeft, maar wat natuurlijk wel voor liefde kan staan! De naam lijkt daarnaast op de namen Amora (liefde) en Mara (voor altijd). Amara is Latijns en komt zo’n 150 keer voor in Nederland.

10. Valentijn

Zoek je een liefdevolle naam en ben je rond Valentijnsdag uitgerekend? Dan kan de naam Valentijn zomaar een leuke optie voor je zijn, want Valentijnsdag is natuurlijk dé dag om de liefde te vieren. Voor een meisje is de naam Valentina erg leuk.

11. Davide

In Italië is de jongensnaam Davide erg populair, die ‘geliefd’ betekent. De naam staat zelfs op plek 12 in de top 50 populairste Italiaanse namen! Davide spreek je uit als ‘Dáviedee’ en kun je natuurlijk ook voor een meisje kiezen. Namen die hierop lijken zijn Davida, David en Daaf.

Lees ook:  10 babynamen geïnspireerd op het voorjaar

12. Bo

Een naam die zowel ‘knap’ als ‘lief’ betekent is Bo! Bo kun je ook schrijven als het Franse Beau, waarbij de eerste variant vaker aan meisjes wordt gegeven. Bo/Beau is een zeer populaire naam, wat wij niet zo gek vinden. Het is volgens ons namelijk een erg lieve naam.

Welke namen betekenen liefde?

Met een van deze namen met liefde in de betekenis weet je zeker dat jij je kindje een liefdevolle naam geeft. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor een mooie naam? Bekijk dan ook eens onze namen die geluk betekenen of kies een van de bijzondere babynamen!