De mooiste herfst babynamen verzameld

23 september 2019

Een baby krijgen is in elk jaargetijde bijzonder, maar de herfst brengt altijd iets magisch met zich mee. Heb jij er weleens aan gedacht om een babynaam te kiezen die perfect past bij jouw herfstkindje? Wellicht is een van onderstaande herfst babynamen wel dé naam voor jouw baby!

Autumn

Er is geen betere naam die zo goed aansluit bij de herfst als de naam Autumn. Deze mooie naam wordt in Nederland nog niet vaak aan kinderen gegeven, dus het is een goede keuze als je een zeldzame babynaam wilt!

Beer

Als je aan de herfst denkt, past het bos met zijn dieren daar uitstekend bij. Wat dacht je van de stoere naam Beer? Deze jongensnaam wordt in Nederland minder dan 25 keer per jaar gegeven en staat voor ‘sterk en moedig als een beer’.

Hazel

De blaadjes aan de bomen kleuren in de herfst rood en bruin. Hazel is een van de herfst namen die hier niet mag ontbreken omdat Hazel geassocieerd wordt met de kleur lichtbruin. De meisjesnaam Hazel betekent ‘hazelaar’.

Hunter

Een stoere naam die vooral aan jongens wordt gegeven is Hunter (‘jager’). De herfst is van oudsher een periode waarin gejaagd wordt om een voorraad aan te leggen voordat de winter start. In 2014 waren er in Nederland 32 mannen en 7 vrouwen met deze naam.

Ivy

De naam Ivy is een van de herfst namen die je kunt kiezen voor een meisje. Ivy betekent ‘wijn’ en past goed bij het herfstseizoen omdat de druiven in het najaar worden geoogst. De naam Ivy werd in 2017 aan 216 meisjes in Nederland gegeven.

Rain

Wil je een unieke meisjesnaam? Kies dan voor de mooie naam Rain! De naam heeft naast de letterlijke betekenis (‘regen’) ook de betekenissen van ‘heerser’ én (in Amerika) die van ‘zegeningen van boven’. In Nederland komt de naam nog niet vaak voor, dus een mooie kans om deze naam aan jouw kindje te geven.

River

Een krachtige uniseks naam is River, die goed past in het natuurlijke herfstthema. In Nederland wordt de naam iets vaker aan jongens dan aan meisjes gegeven.

Rowan

De jongensnaam Rowan is afkomstig van het Ierse Ruadhán en heeft als betekenis ‘kleine rode’. Een passende naam voor jouw herfstkindje dat in het seizoen geboren wordt waarin de bladeren van de bomen rood kleuren.

Ruby

De meisjesnaam Ruby betekent in het Engels ‘robijn’. De naam heeft tevens de betekenis ‘rood’ (de kleur van de edelsteen), afkomstig van het Latijnse ‘ruber’. In 2017 werd de naam Ruby aan 60 Nederlandse meisjes gegeven.

Scarlet

Als we nog even in het rode thema blijven, kan de naam Scarlet niet ontbreken. Scarlet staat voor een felrode kleur en past dus perfect in dit rijtje met herfst babynamen. Scarlet wordt als meisjesnaam zowel met één als met twee t’s (Scarlett) geschreven.

Storm

Storm is een van de stoerste babynamen geïnspireerd op de herfst. De naam Storm wordt in Nederland vooral aan jongens gegeven, maar past ook bij meisjes. Met zo’n mooie naam kan iedereen de herfststormen aan!

Wolf

Naast de naam Beer die we al noemden, is Wolf ook een pakkende jongensnaam voor een herfstbaby. De naam wordt jaarlijks minder dan 25 keer gekozen door Nederlandse ouders, dus jouw Wolf krijgt een redelijk unieke naam.

Herfst babynamen die passen bij jouw kindje

Om anderen te laten weten in welk seizoen jouw baby is geboren, kun je een pakkende naam bedenken. Zoals je ziet zijn er heel wat leuke en krachtige babynamen geïnspireerd op de herfst waaruit je kunt kiezen. De mooie rode herfsttinten en de natuur spelen een belangrijke rol in dit jaargetijde en daar sluiten veel namen perfect op aan!