Dit zijn de 21 mooiste herfst babynamen

Stormnamen
30 september 2020

We mochten dit jaar genieten van een heerlijke nazomer. Maar dat betekent niet dat de herfst op zich laat wachten. En bij dit seizoen vol geurkaarsjes, kastanjes en boswandelingen hoort nog iets heel moois: herfstkindjes! Hoe leuk is het om jullie zoon of dochter een bijpassende naam te geven. Wij gingen voor jou op zoek naar de allermooiste herfst babynamen.

Kenmerken van herfst babynamen

Superleuk natuurlijk, herfst babynamen. Maar wat houdt die term nou precies in? Herfst namen zijn babynamen geïnspireerd op het seizoen. Dit kun je heel letterlijk nemen met babynamen met ‘herfst’ als betekenis. Maar je kunt het ook breder trekken. Bij de herfst horen namelijk bepaalde weersomstandigheden en natuurverschijnselen. En wat dacht je van de typische herfstgeuren en -kleuren? Dit seizoen zit boordevol naaminspiratie. En na het lezen van dit artikel weten we zeker dat ook jij fan bent van herfst babynamen!

Babynamen met ‘herfst’ als betekenis

Het is tijd voor een gezellig rijtje herfst babynamen. En we kunnen eigenlijk niet anders dan beginnen met de ultieme herfst namen. Namelijk, de babynamen die letterlijk ‘herfst’ betekenen. 

Akira 
Japanse babynamen hebben vaak iets mysterieus omdat de betekenis moeilijk te achterhalen is. Zo ook bij Akira, wat ‘herfst’ en ‘helder’ betekent. Het wordt ook wel geschreven als Aakira, en voor jongens wordt het korte Aki gebruikt. Als je van zeldzame babynamen houdt is dit een toppertje.

Autumn
Dit lijkt misschien de meest voor de hand liggende naam, maar niets is minder waar. In Nederland wordt de naam Autumn bijna niet gegeven. De afgelopen tien jaar zijn hier maar 6 kleine Autumns geboren. In Amerika, Engeland, Schotland en Wales zijn ze wel liefhebbers van de herfst naam. 

Arif
Het begint nu wel op te vallen dat al deze herfst babynamen beginnen met een A. Dit is ook het geval bij het mooie Arif. Deze Arabische babynaam is een afkorting van alkharif, wat ‘herfst’ betekent. In Nederland wordt de naam Arif alleen aan jongens gegeven.

Herfst babynamen; het kleurenpalet

Als wij aan de herfst denken zien we alles door een oranje bril. Heel flauw natuurlijk, maar het najaar heeft toch wel een heel specifiek kleurenpalet. En daar kun je geweldige babynamen op baseren! 

Amber 
Wanneer de blaadjes van de bomen vallen hebben ze een prachtige oranjegele kleur. En ‘oranjegeel’ klinkt natuurlijk niet zo lekker. Daar hebben ze wat op bedacht. Deze kleur heet namelijk amber. En Amber is ook een mooie meisjesnaam en edelsteen babynaam.

Flynn
Stoer bruin en temperamentvol rood gecombineerd maakt ‘Flynn’. De betekenis van Flynn is namelijk ‘bruinrood’. Een beetje vaag misschien, maar daardoor niet minder mooi. Je kunt het ook schrijven als Flinn. 

Bruno
De stoere jongensnaam Bruno betekent ‘bruin’. En dat past natuurlijk perfect bij herfst babynamen. De bomen, kastanjes en bosdiertjes hebben allemaal deze kleur. De jongensnaam met O als laatste letter betekent ook ‘beer’. 

Rowan
Over diertjes gesproken, de toffe unisex babynaam Rowan betekent ‘lijsterbes’. Dat past perfect bij herfst babynamen. Dieren babynamen zijn an sich al ontzettend hip. Maar de betekenis ‘rood’ of ‘kleine rode’ maakt het feest helemaal compleet. 

Ruby 
De kleur rood is onlosmakelijk verbonden met het najaar. Daarom is Ruby ook een logische toevoeging aan ons rijtje herfst babynamen. Ruby is namelijk het Engelse woord voor robijn. Een prachtige helderrode edelsteen. 

Scarlet
Als we nog even in het rode thema blijven, kan de naam Scarlet niet ontbreken. Scarlet staat voor een felrode kleur en past dus perfect in dit lijstje. Scarlet wordt als meisjesnaam zowel met één als met twee T’s (Scarlett) geschreven.

Meer weten over kleurnamen? Lees dan ons artikel over babynamen geïnspireerd op kleuren.

Stormachtig mooie herfst babynamen

Herfstweer, je vindt het vreselijk of heerlijk. Maar zelfs als herfst-hater kan een potje stampen in de plassen wonderen doen voor je humeur. Een ding is zeker, de weersomstandigheden in het najaar vormen de basis voor geweldige babynamen. 

Jorah
Nog even over dat stampen in de plassen, daar is regen voor nodig. En dat valt in de herfst meer dan genoeg. Daar hoort ook de prachtige babynaam Jorah bij. Deze Hebreeuwse herfst babynaam betekent ‘eerste herfstregen’. 

Rain
Wil je een unieke meisjesnaam? Kies dan voor het mooie Rain! De naam heeft naast de letterlijke betekenis ‘regen’, ook de betekenis ‘heerser’. In Nederland komt de naam nog niet vaak voor, dus een mooie kans om deze naam aan jouw kindje te geven.

Storm
Dit pareltje konden we natuurlijk niet overslaan als het gaat om herfst babynamen. Het stoere Storm is een echte Hollandse naam. De betekenis spreekt dan ook voor zich. In Nederland worden vooral jongens Storm genoemd. Maar wij vinden de naam ook te gek voor stoere meisjes.

Zepp
En we blijven nog even in de stormachtige namen. De jongensnaam Zepp betekent ‘westenwind’. De schrijfwijze maakt de naam heel speciaal. In Nederland komt de variant Sepp vaker voor, maar die betekenis is anders. 

Elynn
Het fijne van de herfst is dat we in september vaak nog een heerlijke nazomer hebben. De naam Elynn is daarom een leuke toevoeging aan dit lijstje herfst babynamen. Deze Bijbelse meisjesnaam betekent ‘zonnestralen’. In 2019 werden 32 meisjes met de naam Elynn geboren.

Barack
Al die verschillende weersomstandigheden zorgen in de herfst wel eens voor een onweersbui. En je raadt het al, ook daar hebben we een toffe babynaam bij gevonden! Het krachtige Barack betekent ‘bliksem’. Deze Afrikaanse babynaam is natuurlijk bekend van oud president Barack Obama. Zou jij je baby namen van beroemdheden geven?

Andere toffe herfst babynamen voor jongens en meisjes

Bij het opstellen van dit rijtje herfst namen konden we haast niet kiezen. Er is zo ontzettend veel naaminspiratie op te doen in het najaar. Daarom hebben we nog een paar herfst babynamen voor je in petto die te leuk waren om te laten liggen. 

Herfst namen voor meisjes

Ivy
De naam Ivy is een van de herfst namen die je kunt kiezen voor een meisje. Ivy betekent ‘wijn’ en past goed bij het herfstseizoen omdat de druiven in het najaar worden geoogst. De naam Ivy werd in 2019 aan 222 meisjes in Nederland gegeven.

Hazel
De mooie naam Hazel is een van de herfst babynamen die hier niet mag ontbreken. Dit is natuurlijk omdat Hazel ‘hazelaar’ betekent. En van deze boom komen de beukennootjes, die samen met kastanjes en eikeltjes een hele gezellige herfstschaal vormen.

September
Misschien geen alledaagse babynaam, maar daarom niet minder mooi. Je kunt jullie dochter namelijk ook de naam September geven. Extra bijzonder als zij ook in deze maand geboren wordt. Rapper Bizzey deed hetzelfde voor zijn zoontje en gaf hem de naam November. 

Herfst namen voor jongens

Hunter
Een stoere naam die vooral aan jongens wordt gegeven is Hunter. De betekenis van Hunter is ‘jager’. De herfst is van oudsher een periode waarin gejaagd wordt om een voorraad aan te leggen voordat de winter start.

Beer
Als je aan de herfst denkt, past het bos met zijn dieren daar uitstekend bij. Wat dacht je van de stoere naam Beer? Deze jongensnaam wordt in Nederland minder dan 25 keer per jaar gegeven en staat voor ‘sterk en moedig als een beer’.

Wout
Deze heeft een beetje uitleg nodig. De korte naam Wout is afgeleid van woud, met een D op het eind. Woud is natuurlijk een ander woord voor bos en dat maakt het herfstcirkeltje weer compleet. Je kunt Wout ook wat langer maken door jullie zoontje Wouter te noemen. 

Babynamen gebaseerd op seizoenen

Ben jij niet in de herfst uitgerekend, maar vind je het door deze herfst babynamen wel leuk om je kindje te vernoemen naar het seizoen? Don’t worry, we got you. We schreven eerder al leuke blogs over babynamen geïnspireerd op andere seizoenen.

Vond je de namen uit dit blog leuk, maar zat jouw ultieme babynaam er niet tussen? Volg ons dan zeker even op Facebook en Instagram. Op die manier blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en leuke naamfeitjes!

Gerelateerde blogs

Winter namen
❄️ Van deze 31 winter namen smelt je spontaan!
Bloemen namen
20 fleurige bloemen namen voor baby’s
Zomerse babynamen
De leukste zomerse babynamen voor zomerkindjes