Trend alert: Babynamen geïnspireerd op kleuren!

Babynamen geinspireerd op kleuren
16 december 2019

Je leest het goed; je kunt jullie mini met een gerust hart vernoemen naar een kleur. We hebben het dan natuurlijk niet letterlijk over Geel, Paars en Oranje, maar babynamen die op een of andere manier gebaseerd zijn op een kleur. Wil jij jullie wolk van een baby graag een betekenisvolle naam geven? Dan zijn deze babynamen geïnspireerd op kleuren misschien wel net de dosis inspiratie die jij nodig hebt.

Je baby vernoemen naar een kleur

Het lijkt misschien niet echt voor de hand liggend, maar stiekem zijn heel wat populaire babynamen geïnspireerd op kleuren. Je kent vast wel een Amber, Rose of Berry, en ook dit zijn kleurrijke namen. Maar waarom zou je kiezen voor een babynaam met kleur als betekenis?

Wat wij persoonlijk een mooie reden vinden is het indirect vernoemen naar een dierbare. Wil jij je kindje vernoemen, maar liever niet de letterlijke naam overnemen? Dan kun je ook kiezen voor een kleur die je doet denken aan die persoon of aan zijn of haar lievelingskleur. Maar het is natuurlijk ook he-le-maal oké om te kiezen voor een kleuren-babynaam omdat jij die mooi vindt. Dat is misschien nog wel de allerbeste reden.

Kleurrijke babynamen voor meisjes

Jade
Jade is niet alleen een kleurrijke naam, maar heeft ook nog eens een edelsteen als betekenis. De naam betekent namelijk ‘groene edelsteen’. Je kunt kiezen voor de Engelse uitspraak ‘Djeed’ of de Nederlandse versie ‘Jaaduh’.

Ruby
Om nog even in de edelsteensferen te blijven; Ruby betekent ‘robijn’. De babynaam past perfect in dit rijtje door de verwijzing naar de prachtige dieprode kleur.

Violet
De babynaam Violet is extra speciaal. Violet is namelijk een prachtige paarse tint die staat voor creativiteit en vrouwelijkheid. Een bijzondere meisjesnaam met betekenis dus.

Cerise
Cerise betekent ‘kersenrood’ en is een prachtige Franse babynaam. Liever een naam met een beetje meer funkyness? Ga dan voor Cherry!

Sandy
De naam Sandy komt van ‘zand’ en de neutrale zandkleur die daarbij past. Dit is natuurlijk de ultieme babynaam voor echte beach babies. Ben jij in de zomer uitgerekend? Lees dan ook ons artikel over zomerse babynamen.

Blue
Van alle babynamen geïnspireerd op kleuren is Blue wereldwijd het meest bekend. Zangeres (en godin) Beyoncé noemde haar dochter namelijk Blue Ivy. Blue betekent natuurlijk ‘blauw’ en is een toffe korte meisjesnaam.

Skye
Heb jij zo’n vermoeden dat jullie een stoer meisje krijgen? Dan is Skye een geweldige babynaam om te overwegen. Skye betekent ‘hemelsblauw’ en is wat ons betreft verreweg de stoerste meisjesnaam uit het lijstje.

Olivia
De ruige zeebonk Popeye had al een zwak voor zijn Olijfje. Maar wij geven toch de voorkeur aan Olivia voor een naam die ‘olijfgroen’ betekent. Dit kun je ook nog heel leuk afkorten naar Liv.

Blanche
Ben jij gek op Franse babynamen geïnspireerd op kleuren? Dan is Blanche, wat ‘wit’ betekent, de perfecte babynaam voor jullie mini. Wij zien direct een schattig klein blond meisje voor ons.

Linnea
De babynaam met de meest indirecte kleur-betekenis is Linnea. Het betekent namelijk ‘teer, roze bloempje’ en is dus ook een bloemen babynaam. Linnea is een prachtige naam die je ook kunt afkorten naar Linn of Lynn.

Bijzondere jongens babynamen geïnspireerd op kleuren

Jett
Een korte, krachtige babynaam met een net zo krachtige betekenis. Jett betekent namelijk ‘zwarte edelsteen’. Ook wel een tikkeltje mysterieus, maar dat maakt de naam extra bijzonder.

Sunny
‘Zonnig geel’, dat is de betekenis van de naam Sunny. Met deze babynaam wordt jullie mini zonder twijfel het zonnetje in huis.

Amar
Ook jongensnamen kunnen verwijzingen naar bloemen hebben. Amar komt namelijk van ‘amarant’, een dieprode, eetbare bloem. In Mexico kun je snoepjes kopen van gepofte amarant. Een snoepje van een naam dus!

Teal
Teal is de Engelse benaming voor een blauwgroene kleur. De naam Teal is voor jongens nog redelijk uniek in Nederland. De afgelopen tien jaar kregen maar 40 jongetjes deze naam.

Beryl
De alternatieve babynaam Beryl betekent ‘zeegroen’. Een prachtige kleuren babynaam voor jongetjes die opgroeien aan de kust. Niet te verwarren met de naam Berry, die qua kleur meer richting rood en roze neigt.

Silver
Voor de echte babynaam-durfals; Silver! Met zo’n bijzondere naam maak je direct indruk bij een eerste ontmoeting.

Cyan
Cyan is de allermooiste naam voor blije baby’s. Het is namelijk afgeleid van cyaan, een gele tint. Wist je dat de kleur geel staat voor optimisme en energie? Prachtige karaktereigenschappen voor jullie kleine ventje.

Indigo
Smelt jouw hart al bij de gedachte aan een stoer klein jongetje in een net zo klein spijkerbroekje? Dan past de babynaam Indigo daar perfect bij. Indigo is namelijk het zogenaamde ‘spijkerbroekenblauw’!

Nero
Italiaans babynamen geïnspireerd op kleuren zijn vaak krachtig en bijzonder. Dit geldt ook zeker voor Nero, wat ‘zwart’ betekent.

Jazz
Jazz verwijst naar de kleur van de jasmijnbloem. Maar jazz is natuurlijk ook een populaire muziekstroming. Wist je dat je heel veel inspiratie voor babynamen uit muziek kunt halen?

Geef meerdere voornamen kleur

Een trend die de afgelopen jaren sterk toegenomen is, is het geven van meerdere voornamen. Dit is vooral een fijne oplossing als je niet kunt kiezen tussen bepaalde babynamen. Vind jij bovenstaande babynamen geïnspireerd op kleuren wel mooi, maar had je ook al een andere naam in gedachten? Laat je creativiteit de vrije loop en ga voor een dubbele voornaam!

Gerelateerde blogs

Bekende babys
Bekende baby’s van 2023: dit zijn de leukste namen!
Babykamer ideeen
De leukste babykamer ideeën op een rijtje!
Babynamen 2023
Babynamen 2024: dit zijn de trends!