Babynamen geïnspireerd op het voorjaar

babynamen-geinspireerd-op-het-voorjaar
26 maart 2020

Hoera, de lente is begonnen! Eindelijk kunnen we weer genieten van de fluitende vogeltjes, het mooie weer en de eerste zonnestraaltjes. Weliswaar met mate, gezien de huidige omstandigheden. Maar daardoor niet minder fijn. In het voorjaar worden ook weer veel baby’s geboren. Ben jij op zoek naar nieuwe en leuke babynamen geïnspireerd op het voorjaar? Wij hebben de leukste lente babynamen voor je op een rijtje gezet. We hopen dat jij hier net zo blij van wordt als wij!

Lente babynamen uit de natuur

River
River, wat ‘rivier’ betekent, is super tof voor zowel jongens als meisjes. Het is dus echt een genderneutrale babynaam. De naam komt niet heel vaak voor in Nederland. 94 meisjes en 175 jongens werden de afgelopen 25 jaar River genoemd.

Floris
Floris is afkomstig van het Latijnse werkwoord florere. De Nederlandse betekenis van florere is bloeien. Floris is een woordspeling op Florere en is een onwijs populaire naam. Een vrolijke en frisse jongensnaam voor jouw oogappeltje.

Madelief
Madelief is een populaire meisjesnaam voor lente- en zomerbaby’s. Deze typische lentebloem symboliseert vrolijkheid en kracht. Fleurige bloemen namen hebben sowieso vaak een bijzondere betekenis. Liever een Engelse babynaam? Dan is Daisy ook prachtig!

Babynamen geïnspireerd op het voorjaar: beestenboel!

Vlinder
De naam vlinder komt steeds meer voor in Nederland. Isa Hoes en Anthonie Kamerling zijn mede verantwoordelijk voor deze naamtrend in ons land. In 2005 waren zij één van de eersten die hun dochter deze naam mee gaven. Vlinder staat voor kracht, vrijheid en ontwikkeling.

Mees
Naast dat het een mooie naam is voor een lente baby, is Mees momenteel ook heel erg hip. Eenlettergrepige namen worden namelijk steeds populairder. Mees is kort maar krachtig. En zeg nou eerlijk, als jij de naam Mees hoort, denk jij toch ook direct aan het voorjaar?

Lees ook ons artikel over de mooiste babynamen geïnspireerd op vogels.

Veau
Wanneer wij aan het voorjaar denken, denken we direct aan alle babydieren. Al die schattige lammetjes en kuikentjes.. smelt! Wanneer jouw hartje ook sneller gaat kloppen van dierenmini’s is Veau een prachtige babynaam. Deze Franse babynaam betekent namelijk ‘kalfje’.

Namen die lente betekenen

Lente
Lente is misschien wel de allermooiste naam voor meisjes die in deze periode geboren worden. Deze naam is niet alleen geïnspireerd op het voorjaar, maar betekent letterlijk voorjaar! En wist je dat de naam Lente het internationaal ook heel goed doet?

Mae
Bij babynamen geïnspireerd op het voorjaar denk je al gauw aan het seizoen als geheel. Maar wist je dat je ook geweldige naaminspiratie kunt halen uit de maanden? Mae is bijvoorbeeld afgeleid van ‘May’. Het Engelse woord voor de maand mei. En wanneer je kindje in mei geboren wordt, is hij of zij een echte voorjaarsbaby.

Lenny
Vind je Lente of Lenthe prachtige namen, maar ben je in verwachting van een jongetje? Dan is Lenny net zo bijzonder! Superschattig als verkleinwoordje van Lente, maar het betekent ook nog eens ‘leeuw’. Dat maakt de naam ook heel stoer!

Zeldzame babynamen geïnspireerd op het voorjaar

Dax
De jongensnaam Dax is kort maar krachtig en staat voor licht en vrolijkheid. Een stoere naam die je op z’n Nederlands kunt uitspreken, maar ook op z’n Engels als ‘Dex’. Wij zijn fan van babynamen met 3 letters, jij ook?

Luna
Luna is een hele hippe en trendy naam die steeds vaker voorkomt. Ook in celebland doet deze naam het goed. Zo hebben John Legend en zijn vrouw Chrissy Teigen hun dochtertje ook Luna genoemd. Deze naam symboliseert de maan en de getijden.

Delilah
Babynamen geïnspireerd op het voorjaar zijn vaak kort en fris. Delilah is daarop misschien wel de allermooiste uitzondering. Deze meisjesnaam betekent ‘hopeloos verliefd’. Dat past natuurlijk perfect bij de lente, want door die lentekriebels kijkt iedereen door een roze bril. Toch liever afkorten? Overweeg dan eens de naam Lila. Deze prachtige kleur paars geeft ook instant lente vibes.

Babynamen geïnspireerd op seizoenen

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er genoeg prachtige manieren om je kindje te vernoemen naar het voorjaar. Vond je dit artikel te gek, maar ben je uitgerekend in een ander seizoen? Geen paniek! Lees vooral eens onze artikelen over winterse babynamen, namen gebaseerd op de herfst en zomernamen voor baby’s!

Gerelateerde blogs

Edelsteen namen
Bijzondere edelsteen namen voor jullie kindje
Namen water
15 x namen geïnspireerd op water
kattennamen
Miauw! Dit zijn de 55 leukste kattennamen mét betekenis