Logo Babynamen.nl

Blog

10 babynamen geïnspireerd op het voorjaar

10 babynamen geïnspireerd op het voorjaar

De lente is aangebroken! Eindelijk kunnen we ook in Nederland weer genieten van de fluitende vogeltjes, het mooie weer en de eerste zonnestraaltjes. In het voorjaar worden ook weer veel baby’s geboren. Ben jij op zoek naar nieuwe en leuke babynamen die geïnspireerd zijn op het voorjaar? Namen waar je, zodra je ze hoort, direct vrolijk van wordt? Wij hebben de leukste babynamen voor in het voorjaar voor je op een rijtje gezet, zodat ook jouw baby straks een fijne en vrolijke naam heeft.

Babynamen voor in het voorjaar

Babynamen geïnspireerd op het voorjaar zijn momenteel heel trendy. Babynamen voor in de lente klinken vaak fris en zijn natuurlijk erg populair nu het weer voorjaar is. Vaak wil je je kind toch een bijzondere naam meegeven, een naam die niet al te veel voorkomt en waar de originaliteit van af spat. Een naam geïnspireerd op een seizoen is vaak uniek en heeft direct een mooie betekenis wanneer je baby ook in dit seizoen geboren is.

1. Birdie

Birdie is vooral in De Verenigde Staten en Canada een hele populaire naam. We zien dat deze ook in Europa steeds vaker voor komt. Letterlijk vertaald: Vogeltje. Vrolijk, hip en trendy.

2. Vlinder

De naam vlinder komt steeds meer voor in Nederland. Isa Hoes en Anthonie Kamerling zijn mede verantwoordelijk voor deze naamtrend in Nederland. In 2005 waren zij één van de eerste die hun dochter deze naam mee gaven. Vlinder staat voor kracht, vrijheid en ontwikkeling.

3. Lente

Lente is ook een fantastische naam om te geven aan je baby wanneer ze in de lente is geboren. Het is een unieke naam die het ook internationaal goed doet.

Lees ook:  Bekende baby’s in 2019, zo heten ze!

4. Dax

De jongensnaam Dax is kort maar krachtig en staat voor licht en vrolijkheid. Een stoere naam die je op z’n Nederlands kunt uitspreken, maar ook op z’n Engels als ‘Dex’.

5. Leo

Leo is een afkorting van Leon en Leopold. Deze naam wordt vaak gegeven aan jongetjes die in juli en augustus geboren zijn, omdat hun sterrenbeeld dan leeuw is.

6. Luna

Luna is een hele hippe en trendy naam die steeds vaker voorkomt. Ook in celebland doet deze naam het goed. Onlangs hebben John Legend en zijn vrouw Chrissy Teigen hun dochtertje ook Luna genoemd. Deze naam symboliseert de maan en de getijden.

7. River

River, wat rivier betekent, komt voor bij zowel jongens als meisjes. De naam komt niet heel vaak voor in Nederland. 94 meisjes en 175 jongens werden de afgelopen 25 jaar River genoemd.

8. Floris

Floris is afkomstig van het Latijnse werkwoord florere. De Nederlandse betekenis van florere is bloeien. Floris is een woordspeling op Florere en staat al jaren in de top 10 van meest populaire namen voor jongens.

9. Madelief

Madelief is een populaire meisjesnaam voor lente en zomerbaby’s. Deze typische lentebloem symboliseert vrolijkheid en kracht.

10. Mees

Naast dat het een mooie naam is voor een lente baby, is Mees momenteel ook een hippe naam. Eenlettergrepige namen worden namelijk steeds populairder. Mees is kort maar krachtig. En zeg nou eerlijk, als jij de naam Mees hoort, denk jij toch ook direct aan het voorjaar?