winter-baby-namen

20 bijzondere winter baby namen

28 oktober 2019

Winter is coming! Verwachten jullie tijdens deze koude wintermaanden een kleintje? Denk dan eens aan een babynaam die bij dit seizoen past. Zo geef je de naam van jullie mini direct een unieke betekenis. Wij zetten de allermooiste winter baby namen voor jou op een rijtje.

Babynamen met de betekenis ‘sneeuw’

Wanneer je denkt aan winter, denk je automatisch aan koude dagen met een dik pak sneeuw. Nu komen die tegenwoordig niet heel veel meer voor, maar des te leuker is het om jullie kindje een naam te geven met ‘sneeuw’ als betekenis.

1. Blaze

De Engelse naam Blaze betekent ‘sneeuwstorm’. Voel jij nu al salto’s en ninja moves in je buik? Dan is deze stoere babynaam waarschijnlijk perfect voor jullie kleintje.

2. Karli

De lieve naam Karli is Turks van origine en betekent ‘bedekt met sneeuw’. De naam wordt in Nederland zowel aan jongens als meisjes gegeven, maar het aantal meisjes voert nog altijd de boventoon.

3. Neva

Deze prachtige meisjesnaam komt uit Spanje. Neva betekent ‘witte sneeuw’. De winter baby naam is niet alleen mooi, maar ook heel bijzonder. De naam Neva werd in 2018 namelijk maar 29 keer gegeven.

4. Lumi

En als we het dan toch hebben over originele babynamen; in 2018 is maar één Lumi geboren. Deze prachtige unisex babynaam is Fins en betekent letterlijk ‘sneeuw’.

5. Eirwen

Ben je op zoek naar een aparte babynaam? Dan is Eirwen misschien wel echt iets voor jullie. Deze jongensnaam betekent ‘zo wit als sneeuw’ en wordt vaak aan jongens gegeven. De meisjesvariant van deze naam is Eira.

Winter baby; namen die passen bij het seizoen

Winter baby namen hoeven natuurlijk niet altijd ‘winter’ als betekenis te hebben. Er zijn zoveel meer mooie en bijzondere namen die passen bij het winterseizoen.

6. Storm

Deze winter baby naam sluit perfect aan bij de weersomstandigheden van het seizoen. Wanneer je aan het gerommel in je buik voelt dat jullie een kleine druktemaker verwachten, kan Storm zomaar de perfecte naam zijn.

7. Reva

Nederlandse winters kennen helaas veel regen. Maar van de naam die hierbij past gaat het zonnetje zeker schijnen. De prachtige babynaam Reva betekent namelijk ‘regen’. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven. In Nederland is 1 op de 28 Reva’s een jongetje.

8. Jack

Vrieskou, ijs, sneeuw en winter in een filmpersonage? Dat moet Jack Frost zijn! Jack is de winter in hoogsteigen persoon. De naam Jack was het meest populair in 2016 en werd dat jaar maar liefst 333 keer gegeven. Meisjes worden vaak Jackie of Jacky genoemd.

9. Demi

De naam Demi is een afkorting van Demeter, de Griekse godin van de winter. Deze baby meisjesnaam past dus perfect bij het seizoen. Vind je de betekenis heel tof maar krijgen jullie een jongetje? Demian is een van de leukste winter baby namen voor jongens.

10. Wolf

Als we een dier moesten koppelen aan de winter zouden wij massaal kiezen voor de wolf. Maar Wolf is ook een ontzettend stoere babynaam. In Nederland wordt de naam vrijwel alleen aan jongens gegeven. Maar des te leuker om jullie stoere meisje zo noemen, toch?

11. Febe

Febe was volgens de Griekse mythologie de godin van de maan. De betekenis ‘helder’ past hier dan ook ontzettend goed bij. Wij denken meteen aan een heldere koude winternacht met volle maan. Als je wilt variëren qua schrijfwijze is Phoebe ook ontzettend mooi.

12. Christian

Kerst is zonder twijfel the most wonderful time of the year. En het kerstverhaal kan jou ook inspireren bij het kiezen van een babynaam. Zo is de prachtige naam Christian afgeleid van Christus. Wanneer je namen met één lettergreep leuk vindt is Chris echt iets voor jou.

13. Winter

De naam Winter kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Over het algemeen wordt de naam vaker aan meisjes gegeven. Winter is vooral in Amerika populair. Hier wordt de naam 20 keer vaker gegeven dan in Nederland!

14. Silvester

Ben je uitgerekend rond oudjaarsdag? Dan is Silvester zeker een babynaam voor op jullie lijstje. Het betekent namelijk ‘oudjaarsavond’. Als je korte babynamen leuker vindt kun je natuurlijk kiezen voor Sil; leuk voor zowel jongens als meisjes.

15. Sid

Wij zijn groot fan van babynamen uit films en series. En de film Ice Age sluit ook nog eens feilloos aan bij dit winterse thema. Sid is natuurlijk verreweg het leukste personage uit de films, maar het is ook een stoere babynaam voor jongens.

De mooiste namen voor kerstbaby’s

Met maar drie dagen in het jaar is de kans op een kerstkindje natuurlijk heel klein. Mocht het toch zo zijn is het extra leuk om jullie kerstbaby een passende kerst babynaam te geven. Wat vind je van deze winter baby namen in kerstsfeer?

16. Yule

Yule is een Engelse naam en betekent ‘geboren bij kerstmis’. De perfecte naam voor jullie kerstkindje dus. Yule is een bijzondere, korte naam en super leuk voor zowel jongens als meisjes.

17. Noël

De Franse vertaling van Kerstmis is Noël. Een prachtige naam met de klassieke, romantische klank die zo kenmerkend is voor Franse babynamen. De naam Noël wordt vaak aan jongens gegeven. Krijgen jullie een meisje? Dan is Noëlla ook heel bijzonder.

18. Gabriel

Gabriel is de engel die Maria bezocht in het kerstverhaal. Een hele passende jongensnaam voor kerstkindjes dus. Meisjes worden vaak Gabriella genoemd, maar je kunt dit ook heel leuk afkorten tot Gabby. Dat maakt het meteen een stoere meidennaam!

19. Mirre

Het kleintje dat jullie verwachten voelt vast nu al als een cadeautje. Hoe leuk is het dan om haar te vernoemen naar een geschenk van de drie wijzen? Mirre is een prachtige meisjesnaam, maar ook een bepaald soort gomhars dat vroeger onder andere werd gebruikt voor parfum en medicijnen.

20. Holly

En we blijven nog even in de botanische sferen. Want de meisjesnaam Holly betekent ‘plant met de rode bessen’. Wij kennen het als hulst, een van de mooiste symbolen van Kerstmis. Holly is een naam uit het Oud Engels en staat al jaren in de top 50 meest populaire namen in Schotland.

Waarom een babynaam met winter als betekenis?

Je kunt jullie kleintje elke naam geven die je wilt, want vandaag de dag is geen babynaam te gek. Daarom is het heel mooi om te kiezen voor een babynaam met betekenis. Ook wordt gezegd dat het seizoen waarin je geboren wordt van invloed kan zijn op je karaktereigenschappen. Zo zouden winterbaby’s fantasierijk, gevoelig en idealistisch zijn. Hoe tof is het als jullie je kindje dan ook nog een van de bijpassende winter baby namen hebben gegeven?