Logo Babynamen.nl

Blog

10 mooie en zeldzame namen met betekenis

10 mooie en zeldzame namen met betekenis

Vind je het belangrijk om je kindje een naam te geven die nog niet vaak gebruikt is? Kies dan een zeldzame babynaam! Het voordeel van zeldzame babynamen is dat je kindje niet de zoveelste Sophie of Levi is in de klas. Bovendien weet iedereen altijd precies over wie het gaat als het over jouw zoon of dochter gaat. Wij hebben daarom 10 mooie en zeldzame namen met hun betekenis voor je verzameld, zodat jij je kindje een unieke kindernaam kunt geven.

Avélie

Een chique zeldzame babynaam is Avélie! Avélie betekent ‘vogel, kracht, leven’ en is perfect als je op zoek bent naar een krachtige meisjesnaam met een zachte toon. Avélie lijkt op Amélie, maar deze laatste heeft een andere betekenis (namelijk ‘ambitieus en sterk’). Namen met dezelfde betekenis als Avélie zijn Afke en Avelijn. In Nederland zijn minder dan 5 vrouwen met deze mooie en zeldzame naam.

Filemon

Ben je op zoek naar een stoere en zeldzame jongensnaam met een mooie betekenis? Ga dan voor Filemon. Deze naam betekent ‘genegenheid betonen’ en is afkomstig uit de Griekse mythologie. Filemon is trouwens ook een Bijbelse naam en is aan 20 andere jongens gegeven in Nederland.

Yildou

Een prachtige en zeldzame kindernaam voor een meisje is Yildou! Deze bijzondere naam werd maar 8 keer eerder als voornaam gegeven in Nederland. Yildou betekent ‘betaling, offer, waarde’. Yildou lijkt erg op de naam Jildou, die in Nederland zo’n 8 keer vaker gegeven werd als naam.

Zale

Zale is een stoere meisjesnaam, die ‘kracht van de zee’ betekent! Het is ook een zeldzame naam, want Zale werd minder dan 5 keer als naam gegeven in Nederland. Zale is dan wel een meisjesnaam, maar wij vinden dat het ook prima als jongensnaam gegeven kan worden.

Lees ook:  25 Griekse namen uit de mythologie

Korben

Ben je op zoek naar zeldzame namen die met de natuur te maken hebben? Denk dan eens aan Korben! Korben betekent ‘raaf’ en deze naam is minder dan 5 keer gegeven in Nederland. Andere leuke namen met ‘raaf’ als betekenis zijn Remco en Bertrand. Korben kun je trouwens ook schrijven als Corben, Corbin of Corban.

Wolfke

Een zeldzame babynaam die ook bij de categorie dieren hoort is Wolfke! Dit is een krachtige meisjesnaam met een duidelijke betekenis: wolf! Wolfke klinkt stoer en heeft daarnaast toch een meisjesachtige twist. Met de naam Wolfke geef je een heel unieke naam aan je kindje, want deze is minder dan 5 keer gegeven.

Fidde

Een jongensnaam die ook maar weinig voorkomt in Nederland is Fidde. Het is niet duidelijk wat de oorsprong en betekenis van Fidde is. Wel lijkt deze leuke naam op Fidda voor meisjes, wat ‘zilver’ betekent, en Fido voor jongens, wat ‘trouw’ betekent’. Andere jongensnamen met dezelfde klank zijn Hidde en Jidde.

Zody

Met de naam Zody geef je je dochter een heel unieke en zeldzame kindernaam! Zody betekent ‘leven’ en past dus perfect bij het feit dat je een nieuwe mensje leven hebt gegeven. Andere, minder zeldzame namen met een zelfde soort betekenis zijn Eva (‘adem van leven’) en Vivienne (‘levendig’).

Lorence

Een Franse zeldzame kindernaam is Lorence! Lorence betekent ‘laurierblad, bescherming’ en minder dan 5 mensen in Nederland gaan door het leven met deze naam. Lorence kan je trouwens ook schrijven als Laurence. Deze naam is iets vaker gegeven als voornaam.

Lees ook:  25 Dieren namen voor baby’s; beestachtig leuk!

Sevijn

Als laatste is de naam Sevijn ook nog maar weinig gegeven in Nederland. Sevijn is afgeleid van Silvijn, wat ‘van het bos’ betekent. Het is dus een leuke naam als je je kindje naar de natuur wilt vernoemen! De namen Silas en Guido hebben dezelfde betekenis als Sevijn.

Unieke en zeldzame namen

Met een van deze 10 zeldzame meisjesnamen en jongensnamen weet je zeker dat je kindje met een unieke voornaam door het leven gaat. Ben je op zoek naar een bijzondere kindernaam? Lees dan ook eens ons artikel met 10 bijzondere kindernamen en hun betekenis!