20 fleurige bloemen namen voor baby’s

Bloemen namen
25 november 2019

Wil jij jullie kindje een babynaam uit de natuur geven? Denk dan eens aan een van deze prachtige bloemen namen voor jullie kleintje. Of je nu een jongetje of meisje krijgt, je wordt vast en zeker geïnspireerd door dit lijstje namen die ‘bloem’ betekenen.

Bloemen namen voor meiden

Laten we beginnen met bloem babynamen voor meisjes. Zoals je misschien al had verwacht zijn er meer dan genoeg meisjesnamen gebaseerd op bloemen. Maar wij hebben alleen de allerleukste voor jou op een rijtje gezet.

1. Roos

Misschien niet de meest exotische naam uit het rijtje, maar het prachtige Roos kon natuurlijk niet ontbreken. Vernoem jij jullie meisje naar de bloem van de liefde?

2. Lily

Bloem namen in het Engels doen het ook altijd goed. Het prachtige Lily is namelijk Engels voor lelie. Wanneer je van langere babynamen met drie lettergrepen houdt, is Lilian ook heel mooi.

3. Jasmijn

De naam van deze schattige, witte bloemetjes past perfect bij lieve babymeisjes. Jasmijn is ook een bloemen babynaam waar je eindeloos mee kunt variëren. Maak de schrijfwijze bijvoorbeeld een beetje funky met Yazmin of vernoem je mini naar Disney’s prinses Jasmine.

4. Blossom

Ben jij uitgerekend in de lente? Dan is deze babynaam gebaseerd op bloemen perfect. Blossom is namelijk Engels voor bloesem. Daar krijgt iedereen direct een vrolijk lentegevoel van.

5. Poppy

Met maar 7 naamgenootjes in 2018 is de babynaam Poppy nog vrij uniek in Nederland. De naam betekent ‘klaproos’. Voor een extra fleurige naam ga je voor een dubbele voornaam met bloemen zoals Poppy-Rose of Poppy-Fleur.

6. Iris

De babynaam voor meisjes Iris is misschien iets gangbaarder dan de rest uit dit lijstje, maar daarom niet minder mooi. Wist je dat ouders vooral in 1994 fan waren van deze naam? Dat jaar zijn maar liefst 1.000 kleine Irisjes geboren in Nederland.

7. Lotus

Lotus is van origine een Engelse babynaam, maar wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes. En we zijn zelfs zo gek op deze bloemennaam dat 1 op de 93 Lotussen een jongetje is. Heel cool!

8. Delphine

Overweeg jij een klassieke babynaam? Het prachtige Delphine is afgeleid van Delphinium, wat ‘ridderspoor’ betekent. Wanneer je liever een iets kortere roepnaam wilt kun je dit ook heel leuk afkorten naar Fien.

9. Amar

Amar is een afkorting van Amaryllis, wat ‘frisse en sprankelende bloem’ betekent. Hoewel de naam Amar voornamelijk aan meisjes wordt gegeven, is hij ook heel leuk voor jongens. Heb jij al eens aan een unisex babynaam gedacht?

10. Madelief

Wanneer je kinderen vraagt een bloem te tekenen, is de kans groot dat dit een madeliefje wordt. Het onschuldige Madelief is dus een prachtige bloemen naam voor meisjes. Wil je liever een internationale babynaam? Ga dan voor Daisy, wat ons betreft net zo schattig.

Bloem babynamen voor jongens

Babynamen geïnspireerd op bloemen worden vaak gelinkt aan meisjes. Maar er zijn ook zeker een paar prachtige bloemen namen voor jongens. Wat vind jij van deze jongensnamen met betekenis?

11. Jared

We begonnen het lijstje voor meisjes met de naam Roos. Dat doen we hier ook, maar net even anders. Jared betekent namelijk ‘roos’ in het Hebreeuws. Een stoere jongensnaam met een fleurige betekenis.

12. Camiel

De jongensnaam Camiel is een vervoeging van ‘kamille’. Is jouw jongetje ontzettend rustig in de buik? Dan kan de naam, gebaseerd op het ontspannende kruid, zomaar eens de perfecte babynaam voor hem zijn.

13. Phlox

Maar wanneer jullie mini zich nu al regelmatig laat gelden is de stoere jongensnaam Phlox misschien een betere optie. Phlox betekent namelijk ‘vlambloem’. Een hele toffe naam voor jongetjes met een vurig karakter.

14. Aster

Misschien wel een van de mooiste bloemen uit dit rijtje is de aster. En de zachtblauwe/paarse bloem ruikt heerlijk. Aster is niet alleen een bloemen naam, want het is officieel afkomstig uit het Oudgrieks en betekent ‘ster’.

15. Senna

De senna plant heeft prachtige gele bloemen, die ‘helderheid’ symboliseren. De babynaam kan zowel aan jongens als meisjes gegeven worden. Senna is dus echt een toffe unisex babynaam.

Namen die bloem betekenen

We hebben je nu laten zien dat je zowel jongetjes als meisjes kunt vernoemen naar de mooiste bloemen. Maar we hebben nog iets extra’s voor je in petto. De volgende vijf namen betekenen namelijk letterlijk ‘bloem’:

16. Fleur

Fleur is een Franse bloem naam en betekent naast ‘bloem’ ook nog eens ‘bloeiend’. Een prachtige Franse babynaam met een dubbele bloem-gerelateerde betekenis.

17. Trevor

Vind jij een internationale babynaam voor jongens tof? Overweeg dan de naam Trevor eens. Trevor is afgeleid van Shatrevor, het Perzische woord voor ‘bloem’.

18. Posy

De naam Posy is onwijs populair, maar weinig mensen weten wat de echte betekenis van deze naam is. Mensen spraken tijdens het Victoriaanse tijdperk ‘de taal van bloemen’. Een posy was een klein boeket dat werd gegeven om een bepaalde boodschap over te brengen.

19. Tony

Tony is een vlotte afkorting van Antonius, wat ‘bloem’ betekent. Wist je dat veel jongensnamen zijn afgeleid van Antonius? Anthony, Theus en Anton zijn dus ook allemaal namen die ‘bloem’ betekenen.

20. Leila

Leilani betekent ‘hemelse bloem’ in het Hawaiiaans, prachtig! Een babynaam voor meisjes die hiervan afgeleid is, is Leila. Deze verkorte versie horen we in Nederland iets vaker.

Babynamen uit de natuur

Bloemen namen zijn natuurlijk prachtig, maar je kunt nog veel meer mooie babynamen uit de natuur halen. Zo kun je jullie mini vernoemen naar vogels en dieren, zoals Lev (leeuw) of Nadine (beer). Maar ook seizoenen, weersverschijnselen en edelstenen zijn fantastische inspiratie voor een babynaam met betekenis.

Gerelateerde blogs

Vogelnamen
Tsjilp! Tsjilp! 35 vogelnamen voor baby’s
babynamen-geinspireerd-op-het-voorjaar
Babynamen geïnspireerd op het voorjaar
Zonnige namen
40 zonnige, vrolijke namen voor zonnestraaltjes