namen-met-kans-op-succes

Namen met kans op succes, het overwegen waard!

17 december 2018

Als (aanstaande) ouder wil je natuurlijk vooral dat je kind gelukkig en gezond is. Dat is het belangrijkste. Maar daarnaast is het ook leuk meegenomen als hij of zij succesvol wordt. Zijn er namen die zorgen voor een kansrijke toekomst? Wij zochten voor je uit welke namen met kans op succes het overwegen waard zijn!

Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar de namen van succesvolle zakenmensen en hun voornaam. Zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat de mannen met de naam John, Robert, David en Michael bovengemiddeld veel succes hebben. Bij de vrouwen scoren Mary, Suzanne, Karen en Linda goed. Maar: nu niet direct je favoriete naam van je lijstje schrappen en voor een van deze namen met kans op succes gaan. De namen in dit lijstje zijn namelijk ook zeer veel voorkomende namen in Amerika, waar het onderzoek gehouden is. Dus of dat nu echt zo’n goed beeld geeft van de kans op succes?

Opleidingsniveau

Ook in eigen land wordt veel onderzoek gedaan naar namen met kans op succes. RTL4 heeft onderzoek gedaan naar de connectie tussen opleidingsniveau en voornamen. En wat blijkt? Hoogopgeleide ouders noemen hun kind anders dan mensen met een lager opleidingsniveau. Typische meisjesnamen voor hoger opgeleiden zijn Juliette, Josephine, Cato, Amélie en Julie en de favorieten bij lagere opleidingsniveaus zijn Cornelia, Adriana, Johanna, Elif en Ashley.

Jongens van hoogopgeleide ouders vaker Felix, Oscar, Julius, Boris of Olivier, terwijl de top 5 bij lager opgeleide ouders bestaat uit Gerrit, Hendrik, Marinus, Muhammed en Cornelis. Dus als je opleidingsniveau koppelt aan succes, weet je welke naam je moet kiezen. Overigens heette een van de meest succesvolle zakenmannen van Nederland, eigenaar van Van der Valk-hotels, gewoon Gerrit.

Niet uit te spreken

Wat in ieder geval wel vaststaat, is dat een tweede naam de kans op succes verhoogd. Uit onderzoek blijkt dat meerdere initialen gelinkt worden aan een succesvoller bestaan. Toch nog een tweede naam verzinnen dus. Uit Amerikaans onderzoek blijkt bovendien dat mensen met een naam die makkelijk uit te spreken is, succesvoller zijn dan mensen met een echte tongbreker als naam. Die ene unieke naam met veel q’s, x’en en y’s kun je dus beter niet aan je spruit meegeven, als je wilt dat hij of zij later de Quote 500 aanvoert.

Naam met succesgarantie

Niet bewezen, maar wel eenvoudig: vernoem je kind gewoon naar een succesvol persoon! Bill bijvoorbeeld, naar Bill Gates. Of Mark (Zuckerberg), Steve (Jobs) of Barack (Obama). Krijg je een meisje? Wat dacht je van Angela (Merkel), Oprah, Theresa (May) of Anna (Wintour)? Succes niet gegarandeerd, maar je hebt wel een mooi verhaal als iemand je vraagt naar de betekenis van de naam van je kind. Welke namen met kans op succes staan op jouw lijstje?