babynamen-van-sterren

Dit zijn de bijzondere babynamen van sterren

27 maart 2019

Denk je dat je een bijzondere babynaam in handen hebt? Think twice! De babynamen van beroemdheden en celebrities zijn zo mogelijk nog unieker. Om hun betekenis, manier van schrijven of omdat de naam erg weinig voorkomt. De volgende 10 babynamen van sterren hoor je niet vaak.

Denim

Zangeres Toni Braxton is vast fan van spijkerbroeken, want ze heeft haar beide zoons ernaar vernoemd. Zo heet haar eerste zoon Denim, de spijkerstof die al sinds de 19e eeuw in het straatbeeld te zien is. Haar tweede zoon gaat door het leven met de naam Diezel, wat natuurlijk afgeleid is van het jeansmerk.

Xess

Een van de originele babynamen van voetballers is de naam Xess! Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder noemden hun zoon Xess; een naam die afgeleid is van verschillende familieleden. De naam is een mix van letters uit de namen Xelly (Yolanthes zusje), Wesley en Sylvia (Wesleys moeder). Xess’ tweede naam is Xava en deze is afgeleid van Yolanthes vader Xavier. Hoe je het geheel uitspreekt? Tjess Tjavá!

Petal Blossom Rainbow

Weet je wat tv-kok Jamie Oliver en het speelgoedmerk My Little Pony gemeen hebben? Ze gaven allebei de naam Petal Blossom Rainbow aan een van hun nakomelingen! Ja inderdaad, de dochter van Jamie Oliver en zijn vrouw Jools heeft dezelfde naam als een My Little Pony figuurtje. Hun andere 4 dochters gaan ook door het leven met bijzondere namen, want zij heten Poppy Honey, Daisy Boo, Buddy Bear en River Rocket.

Muck

Dat de babynamen van sterren niet altijd een even mooie betekenis hebben, bewijst de naam Muck van de zoon van voormalig model Kim Kötter. Muck betekent namelijk ‘mest, vuiligheid’! Hoe ze op de naam kwamen heeft wel een mooie betekenis, want deze werd bedacht door Kims schoonmoeder.

Kamari

Ben je op zoek naar een babynaam uit het heelal, maar zoek je iets anders dan Maan of Sky? Kies dan voor de naam Kamari, die oud-K3’er Josje Huisman aan haar zoon gaf. Kamari betekent ‘als de maan’ en komt minder dan 5 keer voor in Nederland.

Fifi Trixibelle

De Ierse zanger Bob Geldof vond het een goed idee om zijn dochter Fifi Trixibelle te noemen. Toch is het een naam met betekenis, want Fifi (afgeleid van Josephine) betekent ‘God voorziet en maakt beter’. Andere meisjesnamen met deze betekenis zijn Fieke en Josje.

Salvador

De Nederlandse actrice Hadewych Minis noemde haar zoon Salvador. Een naam die je niet zo vaak hoort, maar die toch 100 keer voorkomt in Nederland. De naam betekent ‘redder, helder’, wat ook de betekenis is van de naam Xander. Hadewych heeft ook een dochter, die Catalina heet.

Posy

Een van de andere babynamen van sterren die we graag met je delen is Posy. Posy is de dochter van zanger Jim Bakkum en actrice Bettina Holwerda. Het betekent onder andere ‘boeket’ en, net als de naam Fifi, ‘God voorziet en maakt beter’. Jim en Bettina hebben ook een zoon, Lux, en een dochter, Molly.

Pax

Wist je dat presentatrice Eva Jinek haar zoon Pax heeft genoemd? Pax kennen we natuurlijk als kast van een Zweeds woonwarenhuis, maar het is ook Latijns voor vrede. Pax’ tweede naam is Valentijn, wat afgeleid is van de heilige Valentinus.

Zus

Een van de babynamen van bekende Nederlanders die niet zo vaak voorkomt is Zus. Actrice Angela Schijf noemde haar tweede dochter zo. Haar andere dochters gaan ook door het leven met bijzondere namen, want zij heten Mensje en Bloem.

Aparte babynamen van de sterren

Deze babynamen van sterren zijn misschien wat bijzonder, maar de ouders weten zeker dat hun kind niet de zoveelste Sofie of Sem is in de klas! Je vindt trouwens nog meer ongewone babynamen in ons artikel met bijzondere namen of in ons artikel met zeldzame babynamen.