Babyboom alert! De leukste corona namen

Corona namen
25 november 2020

Net als alle andere moeilijke dingen heeft ook corona een gouden randje. Namelijk, babygeluk! Vanaf december 2020 zullen waarschijnlijk veel meer kindjes geboren worden dan dezelfde periode vorig jaar. Dat komt natuurlijk doordat we aanzienlijk meer tijd met onze partners doorbrengen. Ben jij in verwachting van een echt coronakindje? Laat je dan inspireren door deze mooie corona namen.

Wat zijn corona namen?

Voor we in het lijstje babynamen duiken, vertellen we je graag wat meer over corona namen. Want dit fenomeen komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Coronials

Sinds eind maart 2020 zitten we massaal thuis. En waar we onze partners normaal gesproken alleen zagen vanaf etenstijd, zitten we nu 24/7 op elkaars lip. Dit zorgt in menig huishouden voor een opstootje op z’n tijd. Maar anderzijds hebben we nu ook meer tijd dan ooit voor een fijne vrijpartij.

Het gevolg: Een corona babyboom. En de baby’s die tijdens deze periode verwekt of geboren worden heten ‘coronials’. En nee, dat hebben wij niet zelf verzonnen 😉 Heb jij in je omgeving ook veel koppels die een kleintje verwachten? Lees dan ons blog over baby cadeau ideeën voor wat kraamcadeau inspiratie.

Betekenissen van corona babynamen

Je kunt er uiteraard voor kiezen niets te doen met het feit dat jullie kindje een coronial is. Maar het kan ook heel tof zijn om op een indirecte manier te verwijzen naar deze bijzondere tijd. In dat geval zijn corona namen een leuke optie. Deze babynamen hebben een betekenis die subtiel linkt met de coronaperiode. Benieuwd? Lees dan snel verder.

De 10 leukste corona namen voor baby’s

Yes, het is eindelijk tijd voor een namenlijstje. Deze 10 corona namen zijn absoluut het overwegen waard. 

Vayèn
De prachtige meisjesnaam Vayèn heeft maar liefst 2 betekenissen die passen corona. Namelijk, ‘sterk’ en ‘gezond’. Die positieve benadering kunnen we denk ik allemaal wel gebruiken. De naam Vayèn is afgeleid van Vajèn.

Valentijn
De invloed van klanken op namen is heel belangrijk. Het mooie Valentijn klinkt namelijk, net als Vayèn, zacht en lief. En dat past ook wel bij de gelijknamige feestdag. Maar Valentijn betekent ook ‘gezond’, wat het een toepasselijke corona babynaam is. 

Rona
Veel mensen gebruiken het woord rona als afkorting van corona. Maar wist je dat de Hebreeuwse meisjesnaam Rona ook ‘mijn blijdschap’ betekent? Een prachtige betekenis voor een kindje dat verwekt is in deze moeilijke tijd. Voor jongens wordt de variant Ronald gebruikt.

Noël
De eerste corona baby’s worden geboren in december. De kans bestaat dus dat jullie mini een kerstkindje wordt. Het is natuurlijk onwijs leuk om hier een bijpassende naam bij te kiezen. Het mooie Noël is Frans voor Kerstmis en daarmee een van de vele toffe kerst babynamen.

Didi
Deze schattige meisjesnaam betekent ‘zorgzaam’. En dat is natuurlijk een prachtige verwijzing naar alle mensen in de zorg, die deze periode keihard hebben gewerkt. De naam Didi is van oorsprong Duits. In 2018 kregen maar 6 meisjes deze naam. Een van de meest unieke corona namen dus.

Ezra
Over zorgverleners gesproken, wat vind je van de naam Ezra? Deze bijzondere Bijbelse naam betekent ‘helper’. Hopelijk legt deze betekenis het grondwerk voor een behulpzaam karakter. Want niets is zo mooi als anderen helpen.

Tadgh
Als je houdt van zeldzame babynamen is Tadgh misschien iets voor jullie. Deze Ierse babynaam spreek je uit als ‘taaig’. Dat is an sich natuurlijk al heel bijzonder, maar Tadgh betekent ‘verhalenverteller’. En als coronial heb je altijd een goed verhaal. Je kunt namelijk vertellen dat je bent geboren of verwekt tijdens een pandemie. 

Maia
En we blijven even in de sfeer van babynamen uit het buitenland. Maia is bijvoorbeeld een echte Maori babynaam. Het betekent ‘vol vertrouwen’. Een prachtige, hoopvolle betekenis die goed past bij deze tijd. Want het wordt echt allemaal vanzelf weer beter. In Nederland wordt de soortgelijke naam Maya vaker gegeven. 

Posy
Laten we de positieve vibe in corona namen vasthouden, letterlijk. Want de meisjesnaam Posy kun je afleiden van het woord ‘positief’. De daadwerkelijke betekenis van de naam Posy sluit hier goed bij aan. De Bijbelse naam betekent namelijk ‘God voorziet en maakt beter’. 

Vito
We sluiten het rijtje af met Vito, een Italiaanse babynaam met een mooie betekenis. Deze stoere jongensnaam staat voor ‘leven’. En na een periode van verdriet en het moeten missen van familie en vrienden is het goed om stil te staan bij mooie dingen. Dingen zoals liefde, geluk en nieuw leven.

Pas op voor schaamnamen

Als de namen uit dit lijstje corona namen zijn, zijn wij fan! De babynamen en hun betekenissen zijn prachtig. En de link met corona en coronial baby’s is niet direct duidelijk. Maar pas bij het kiezen van babynamen wel op voor gênante situaties. 

Want waar Corona en Covid vorig jaar nog leuke babynamen waren, vallen ze nu toch wel onder de categorie schaamnamen. Kersverse ouders in India dachten daar anders over. Zij noemden hun tweeling letterlijk Corona en Covid. Ach, die twee hebben in ieder geval altijd een goed verhaal wanneer zij zich voorstellen. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs en leuke babynamen feitjes? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Gerelateerde blogs

Dubbele namen
Dubbele namen: dit zijn de do’s en don’ts
Babynaam valkuilen
Oei! Pas op voor deze babynaam valkuilen
Schaamnamen
Lachen, gieren, brullen: 40 grappige schaamnamen!