bijzondere-babynamen

10 bijzondere babynamen en hun betekenis

15 februari 2019

Een aparte, bijzondere babynaam, veel ouders zijn ernaar op zoek! Met een bijzondere kindernaam zit je kindje namelijk niet bij een naamgenoot in de klas én weet iedereen precies over wie het gaat. Maar waar vind je deze bijzondere babynamen? Wij zijn op onderzoek gegaan en verzamelden 10 leuke en bijzondere kindernamen.

Waarom bijzondere babynamen kiezen?

Veel ouders vinden het belangrijk dat hun kindje een bijzondere naam krijgt. Met een aparte naam is hij of zij namelijk niet gauw te verwarren met iemand anders. Bijzondere babynamen zijn opvallend en daarom vergeten mensen deze vaak niet meer. Het enige nadeel van een bijzondere babynaam is dat hij niet altijd goed gespeld of uitgesproken wordt, zelfs als het een makkelijke naam is. Feit is wel dat ook de naam Jan ooit moest inburgeren!

Met een van de volgende 10 babynamen heb je een originele naam die weinig voorkomt:

Hazel

De babynaam Hazel is een naam die vooral in Amerika erg populair is. Het is een leuke naam als je een naam zoekt die afgeleid is van de natuur, want het betekent ‘van het land van de hazelaars’. Hazel kun je trouwens op 2 manieren uitspreken; als ‘haazel’ of als ‘heezel’.

Rembrandt

Ben je op zoek naar een bijzondere, Hollandse babynaam? Denk dan eens na over de jongensnaam Rembrandt. Rembrandt betekent ‘zwaard’ en ‘raad’ en kan tevens symbool staan voor de beroemde Hollandse meester. Deze naam valt trouwens ook in de categorie bijzondere babynamen van de sterren, want presentatrice Miljuschka Witzenhausen noemde haar zoontje ook Rembrandt!

Zale

De naam Zale is een Griekse meisjesnaam en betekent ‘kracht van de zee’. Zale is een stoere, bijzondere kindernaam, die volgens ons ook heel goed als jongensnaam gegeven kan worden. Als je je zoon of dochter Zale noemt, is hij of zij een van de weinigen met deze naam. Tot 2016 waren er in Nederland namelijk minder dan 5 mensen met deze voornaam.

Philippa

Philippa is een erg bekende Engelse babynaam, maar in Nederland komt deze bijzondere babynaam nog maar weinig voor. Het is een krachtige meisjesnaam, die je misschien wel kent van het kledingmerk Filippa K. Philippa betekent ‘vriend van paarden’, wat leuk is als je van paarden houdt! Philippa zou je ook kunnen spellen als ‘Felipa’, de Portugese vorm.

Daaf

Ben je op zoek naar korte, bijzondere jongensnaam? Ga dan voor Daaf! Daaf betekent ‘dierbare’ en is afgeleid van David. Deze naam is trouwens niet alleen uniek, maar natuurlijk ook makkelijk te spellen.

Pieke

Een van de mooiste bijzondere babynamen, met Hollandse glorie, is Pieke! Pieke is een lieve naam voor een meisje, die ‘steen’ en ‘betrouwbare’ betekent. Pieke is afgeleid van de naam Pieter en werd in Friesland en Groningen ook wel als koosnaampje voor deze naam gebruikt.

Dante

Vind je Rembrandt geen mooie naam, maar lijkt het je wel leuk om je kindje een kunstzinnige voornaam te geven? Ga dan voor de Italiaanse jongensnaam Dante. Dante kennen we natuurlijk van de Italiaanse schrijver Dante Alighieri. Het is ook een krachtige naam, want Dante betekent ‘uithoudend’. Een voordeel van deze naam is dat het makkelijk te schrijven en uit te spreken is.

Lou

Een bijzondere korte babynaam is Lou. Het is een Engelse naam, die ‘beroemde krijger’ betekent. Lou is trouwens een unisex naam, want zowel voor jongens als meisjes is dit een leuke naam. Deze naam kun je trouwens op 2 manieren uitspreken, namelijk op z’n Engels als ‘Loe’ of gewoon als ‘Lou’.

Seff

Als je een stoere naam voor een jongen zoekt, dan is Seff misschien wel dé naam voor je kindje. Seff betekent ‘wolf’ en de naam ken je misschien wel van rapper Sef (met één F). Vind je dit ook een leuke naam voor een meisje? Denk dan eens aan Sev met een V op het einde. Dit kleine verschil maakt deze stoere naam net iets zachter.

Delphine

Een babynaam die nog niet vaak gegeven werd in Nederland is Delphine. Delphine betekent ‘uit Delphi (Griekenland)’ en ‘dolfijn’ en is perfect als je een bijzondere Franse babynaam zoekt. Delphine is daarbij net als veel andere Franse namen een erg elegante voornaam.

Bijzondere babynamen; niet te gek!

Met een van deze 10 bijzondere babynamen weet je zeker dat jouw kindje een unieke naam krijgt. Wist je trouwens dat je kindernaam niet té uniek mag zijn? In ons artikel Verboden babynamen: wat mag wel en wat mag niet? lees je er alles over!