babynamen-trends-2020

WOW! Dit worden de babynamen trends 2020

4 februari 2020

Na een flinke dosis terugbliklijstjes met babynamen is het extra leuk om vooruit te kijken. Want ‘new year new baby’ en ook in 2020 horen daar weer nieuwe babynamen trends bij. Wij zetten de trends en bijpassende namen voor jou op een rijtje. Lees je mee?

Oscarwaardige babynamen

In 2019 vernoemden kersverse ouders hun kroost massaal naar karakters uit hun favoriete films en series. Vooral Game of Thrones en Peaky Blinders deden het goed. Maar welke kaskrakers en bingewaardige series stelen dit jaar de show?

The Witcher

Ze waren werkelijk o-ve-ral, de recensies van het eerste seizoen van The Witcher. Heel Nederland is in de ban van gemuteerde monsterjager Geralt van Rivia. Monsterlijk mooie babynamen die in deze serie voorbijkomen zijn onder andere Yennefer, Dara, Cahir en Eist.

Black Widow

Yes, yes, yes! Wij zijn groot fan van superheldenfilms met een vrouwelijke hoofdrol. In Black Widow speelt de prachtige Scarlett Johansson dit jaar de sterren van de hemel. Wij voorzien een populariteitspiek voor de naam Scarlett, die ‘rood’ betekent. Wist je dat baby’s vernoemen naar kleuren sowieso heel trendy is?

Wij schreven hier vorig jaar al een artikel over, maar babynamen met een kleur als betekenis zijn hipper dan ooit. Wij vinden deze vijf het allermooiste:

1. Nero

Verwachten jullie een jongetje en dromen jullie van een stoere babynaam? Dan is Nero perfect. Deze Italiaanse naam betekent ‘zwart’ en klinkt een tikkeltje mysterieus.

2. Blanche

De Franse tegenhanger van de vorige naam is Blanche. Met deze lieve en zachte klank is het niet gek dat de betekenis ‘wit’ is.

3. Skye

De ultieme combinatie van inspiratie door natuur en kleuren; Skye! Het ‘hemelsblauw’ van de betekenis is natuurlijk gebaseerd op de lucht. Skye is een toffe genderneutrale naam, maar daarover later meer.

4. Violet

Als jij lekker gaat op babynamen met een mooie betekenis, vind je Violet vast te gek. Deze paarse kleur staat namelijk voor creativiteit en vrouwelijkheid. Perfect voor een meisje dus.

5. Sandy

Wonen jullie aan de kust of op een van de waddeneilanden? Dan is babynaam Sandy het overwegen zeker waard. De naam betekent ‘zandkleur’. Babynamen gebaseerd op de natuur passen ook bij de babynamen trends 2020.

Genderneutrale namen voor baby’s

Steeds minder ouders willen van tevoren weten welk geslacht hun ongeboren kindje heeft. Deels omdat het dan een verrassing blijft, maar ook omdat gender steeds minder belangrijk wordt. Bij deze ontwikkeling hoort de volgende van de babynamen trends 2020; genderneutrale namen.

En die zijn er genoeg! Bijna overal ter wereld vind je prachtige genderneutrale babynamen. Zo kennen we in Nederland onder andere: Jip, Sam en Anne. Maar als je liever buiten de grenzen zoekt zijn Bobby, Ollie en River ook onwijs tof.

We kunnen dit jaar wel wat extra liefde en zachtheid gebruiken. Misschien worden meisjesnamen die eindigen op -a daarom wel zo populair. Wat vind je van deze top 3?

1. Laura

De prachtige naam voor meisjes Laura deed het in 2019 al heel goed. Maar liefst 157 kindjes kregen deze naam. Wij zijn benieuwd hoeveel naamgenootjes deze meisjes in 2020 krijgen.

2. Nova

Vriendschap is een van de mooiste dingen in het leven. Daarom vinden wij de meisjesnaam Nova ook zo mooi. Het betekent namelijk onder andere ‘vriend’.

3. Adinda

Je hoort tegenwoordig veel korte, krachtige babynamen. Maar juist daarom kan een langere babynaam heel mooi zijn. Adinda betekent ’nobel’ en werd in 2018 maar 1 keer gegeven. Heel origineel dus.

Babynamen kiezen is niet makkelijk

Dat beseffen we ons maar al te goed. Natuurlijk helpen we jou daarom graag met onze gezellige lijstjes babynamen. Wist je dat we zelfs een handig stappenplan voor het kiezen van een babynaam hebben gemaakt? Maar de allerbelangrijkste tip die we jou en je partner willen meegeven, is dat je altijd moet gaan voor de naam die je mooi vindt. Of deze nu een gekke betekenis heeft, je jullie kindje daarmee niet vernoemd naar je ouders of de kans op naamgenootjes groot is. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie de naam leuk vinden en het bij jullie kindje past. Daar hebben zelfs de babynamen trends 2020 geen invloed op.