Babynamen met geluk als betekenis

Babynamen-met-geluk-als-betekenis
15 mei 2019

Verwacht je een kindje en ben je op zoek naar namen die geluk betekenen? Er zijn heel veel namen die geluk of iets soortgelijks als betekenis hebben. Of je nu op zoek bent naar meisjesnamen of jongensnamen, er zijn talloze opties! Je hebt vast al gegoogled op ‘babynamen betekenis geluk’, en soms zie je dan door de bomen het bos niet meer, dus wij hebben 10 babynamen met als betekenis ‘geluk’ voor je verzameld.

1. Bliss

De eerste op de lijst van babynamen met geluk als betekenis is de naam Bliss. Deze naam betekent ‘ultiem geluk’ en is over het algemeen een meisjesnaam. De naam heeft een Engelse oorsprong, want mocht je het woord niet kennen, Bliss is eigenlijk gewoon het Engelse woord voor ultiem geluk en gelukzaligheid. Geen twijfel mogelijk over de betekenis dus! Deze naam is nog vrij origineel in Nederland, al is de naam wel populariteit aan het winnen.

2. Joy

Nog een naam die simpelweg ‘geluk, blijdschap, betekent in het Engels is Joy. Er zijn bij deze naam ook andere spellingen mogelijk, bijvoorbeeld Joya, of het unieke, italiaanse Gioia.
Deze naam wordt ook voornamelijk als meisjesnaam gebruikt.

3. Kay

De betekenis van de naam Kay is ‘puur geluk’. Deze naam staat op menig lijstje met jongensnamen, maar wordt ook weleens gegeven aan meisjes in een andere variant, zoals Kae. Met de spelling kan je veel variaties creëren. De uitspraak kan daarnaast ook op verschillende manieren, bijvoorbeeld letterlijk ‘Kaj’, of ‘Keej’.

4. Felix

Felix is een naam afkomstig uit het Latijn en betekent ‘geluk brengend’. De naam komt ook voor in de Bijbel. Het is een stoere, krachtige jongensnaam.

5. Féline

De meisjes variant van de naam Felix is Féline. Féline betekent ook onder andere ‘geluk brengend’. Er zijn verschillende variaties op deze naam, zo zie je Faylinn en Fayline, en nog vele andere variaties op de naam.

6. Nara

Deze naam betekent ‘meisje’ en ‘geluk’. Dit is er dus een voor op het lijstje met meisjesnamen, zeker als je een simpele naam zoekt die je niet zo vaak hoort.

7. Dex

Nog een jongensnaam uit de lijst met namen die geluk betekenen is Dex. Dit is een vrij populaire naam. Je kan hier met de spelling ook Dax of Tex van maken, of de naam uitbreiden naar Dexter.

8. Asher

De naam Asher heeft ‘gelukkig’ als betekenis. Deze naam heeft een Engelse oorsprong, je hoort de naam nog niet veel in Nederland.

9. Jovi

Jovi is een naam die aan zowel jongens als meisjes gegeven kan worden. Deze heeft dezelfde betekenis als de naam Asher, namelijk ‘gelukkig’.

10. Winny

De laatste in het lijstje is Winny, een naam die meestal aan meisjes wordt gegeven. Winny kun je ook schrijven als Winnie, of Winni. De naam vindt zijn oorsprong in het Welsh en wordt in Nederland niet zo vaak gegeven.

Babynamen met ‘geluk’ in de betekenis

Kortom, allemaal korte, maar krachtige namen met dezelfde prachtige betekenis. Er zijn ontelbaar veel variaties te verzinnen, afhankelijk van hoe creatief je wilt zijn met de naam. Er zijn nog veel meer namen met geluk in de betekenis, maar misschien staat de naam voor jouw kindje wel gewoon in dit lijstje!

Gerelateerde blogs

Zondagskind
Zondagskind: betekenis en bijpassende namen
Krachtige namen
Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen
Succesvolle babynamen
Succesvolle namen voor je mini