bekende-babys-in-2020

Namen van bekende baby’s in 2020

31 december 2020

In 2019 werden veel zwangerschappen van bekende mensen aangekondigd. Het kon dus niet anders dan dat 2020 boordevol beroemd babynieuws zou zitten. En niets minder waar. Want er zijn onwijs veel kindjes van celebs geboren. En deze kids kregen weer hele bijzondere babynamen. We stellen je graag voor aan een aantal bekende baby’s in 2020. Natuurlijk duiken we ook even in de betekenis van de namen van deze mini’s.

Bekende baby’s in 2020 van Nederlandse BN’ers

Laten we beginnen met babynieuws van Hollandse bodem. We kunnen alvast verklappen dat de bekende Nederlanders dit jaar creatief waren met hun babynamen. Lees je mee?

Julius
De eerste bekende baby is de zoon van de actrice uit onder andere Penoza, Celblok H en Dunya & Desie. Eva van de Wijdeven en Steven ten Bruggencate hebben hun eerst kindje Julius genoemd. Een naam die vooral in 2011 vaker aan baby’s werd gegeven. Het is een Latijnse naam met de betekenis: ‘de jeugdige’. Julie of Juliette is meestal de vrouwelijke variant voor deze naam.

Meggy
Een van de andere bekende baby’s in 2020 is de dochter van Lauren Verster. Haar zwangerschap was een verrassing, de eerste testen waren namelijk negatief. Maar uiteindelijk bleek ze toch zwanger te zijn en is ze inmiddels bevallen van haar tweede dochter, genaamd Meggy. De naam Meggy was vooral in 1998 populair, tegenwoordig hoor je hem niet zo veel meer. Het mooie Meggy betekent ‘parel’.

Foss
Presentatrice Airen Mylene beviel in januari van haar tweede zoon, genaamd Foss. Ook een naam die je niet zoveel hoort, hoewel er in 2016 toch 16 kinderen waren die deze naam kregen. Foss is een echte Friese babynaam en de betekenis van de naam is: ‘volk, strijders’. Deze Friese invloed komt vast van papa Taeke Taekama.

Dubbele namen voor bekende baby’s in 2020

Georgie Anne Marie
Kelly Weekers is de partner van John Ewbank en afgelopen zomer beviel Kelly van hun tweede kindje, genaamd: Georgie Anne Marie. Georgie is een naam die zowel voor jongens als voor meisjes wordt gebruikt en betekent ‘uitloper van de bodem’. Het is een Engelse naam en afgeleid van George. Anne Marie daarentegen is een echte Hollandse naam met de betekenis: ‘God is verzoenend`. In 1968 hebben baby’s het vaakst de naam Anne Marie gekregen.

Coco Loulou
Ook Katja Schuurman is bevallen in 2020. Samen met Freek van Noortwijk kreeg ze dochter Coco Loulou. Bij Coco denken we natuurlijk gelijk aan de bekende Franse ontwerpster. In 2014 was deze naam erg populair, maar eigenlijk doet de naam het al goed sinds 1987. Ook Loulou is sinds die tijd al een favoriet, met een uitschieter in 2010. Coco is tevens in Spanje een veel voorkomende naam, daar betekent de naam ‘hulp’. Loulou is Frans en staat voor ‘roemvolle krijgsheld’. Een echte stoere meiden naam dus.

Juniper Ruby
Romy en Arie Boomsma kregen ook een baby in 2020, een dochter. Juniper Ruby is hun derde kindje. Het mooie Juniper is een bijzondere naam die in Nederland zowel aan jongetjes als aan meisjes wordt gegeven, maar niet in grote aantallen. Een juniper is een jeneverstruik, maar daar zullen ze de naam vast niet op gekozen hebben. Ruby staat voor ‘robijn’ en is eigenlijk als sinds 1990 een populaire naam, met een uitschieter in 1995.

Baby’s van beroemdheden uit het buitenland

Ook de celebrities buiten de Nederlandse grenzen hebben niet stilgezeten. Internationale sporters, muzikanten en filmtalenten maakten ons blij met babynieuws. Dit zijn de leukste namen van bekende baby’s in 2020 uit het buitenland.

Isaac Menelik Giovanni
Ook in Amerika zijn ze dol op meerdere voornamen. Bijvoorbeeld de zoon van het plussize model Ashley Graham en haar man Justin Ervin. De baby kreeg de namen Isaac Menelik Giovanni. Vader Ervin wilde al sinds de basisschool een zoon die hij Isaac kon noemen. Ook Ashley vond deze naam mooi, dus die naam was snel beklonken. De tweede naam is Menelik, wat ‘zoon van de wijzen’ betekent. Het mooie Giovanni heeft Italiaanse roots, net zoals vader Justin. Giovanni staat voor: ‘God is genadig’.

Leo
Een van de andere bekende baby’s in 2020 is Leo, de zoon van de bekende regisseur Quentin Tarantino en zijn vrouw Daniella Pick. De baby is vernoemd naar de grootvader van Daniella. De naam Leo had in Nederland zijn hoogtepunt in 1947 en wordt nog steeds gegeven, al is het dan in mindere mate. Leo staat voor ‘leeuw’ en van deze naam zijn ook een aantal vrouwelijke versies, zoals Leona, Leonarda, Leonie, Leontine of Leoma.

Charlie Elena
De Amerikaanse profvoetbalster Alex Morgan en haar man Servando Carrasco hebben in mei een dochtertje gekregen. Zij gaven haar de mooie naam Charlie Elena. Charlie is een naam die de laatste jaren in populariteit toenam, zowel voor jongens als voor meisjes. ‘Flink’ en ‘vrij’ zijn de woorden die bij deze naam horen. Ook Elena wordt steeds populairder, met een piek in 2016. De naam Elena (of Helena) staat symbool voor ‘fakkel’.

Daisy Dove
Last but not least de baby van Katy Perry en Orlando Bloom. Fans hadden al een vermoeden dat het nieuwe nummer ‘Daisies’ van Katy Perry een hint was naar de naam. Maar de gecombineerde naam Daisy Dove was een echte verrassing. De naam Daisy was in Nederland in 1988 erg populair, maar ook daarna zijn er aardig wat Daisy’s geboren. Daisy is een bloem, een madeliefje. Dove is een naam die in Nederland niet zo bekend is, de Engelse vertaling van Dove is duif.

Wauw, wat een superleuke babynamen kregen deze beroemde spruiten. En wanneer alle namen verzameld worden in een lijstje, zie je soms grappige trends voorbij komen. 

Babynamen gebaseerd op dieren

Zoals dieren namen voor kindjes. We zagen Leo (leeuw) en Dove (duif) voorbij komen in het rijtje bekende baby’s in 2020. Andere toffe namen zijn: 

More = more; meerdere voornamen

Zowel in binnen- als buitenland zijn de sterren fan van meerdere voornamen. Misschien vind jij dit ook heel leuk, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen. We geven je graag wat tips om je een beetje op gang te helpen. 

  1. Bedenk nog voor je op zoek gaat naar namen hoeveel namen je precies wilt geven.

  2. Wil je jullie kindje vernoemen? Dan is deze vernoeming een goede basis om mee te beginnen. Maak het jezelf nog iets makkelijker door alvast te bepalen welke plek je deze naam wilt geven.

  3. Namen met dezelfde klinkers matchen vaak van nature mooi. Denk bijvoorbeeld aan Anne Mare of Eray Ravi.

  4. Meerdere namen rollen vooral lekker van de tong als ze beginnen met dezelfde letter. Nicolette van Dam gaf haar dochters de namen Lola Lily en Kiki Kate.

Zwangerschapsaankondigingen van beroemdheden

Smul jij ook zo van het babynieuws van de sterren? Dan hebben we nog meer leuk nieuws voor je. Want er worden natuurlijk niet alleen bekende baby’s in 2020 geboren. We schreven eerder al een artikel over bekende baby’s in 2019.

Bekende baby’s in de buik al op The Gram

Een aantal celebrities hebben op geheel passende Instagram-wijze dit jaar hun zwangerschap bekend gemaakt. Deze mini’s worden in 2021 geboren. Zo worden zangeressen Meghan Trainor en Joss Stone mama. Maar ook onze eigen Kraantje Pappie wordt volgend jaar voor het eerst echt pappie. Dat belooft nog meer leuk nieuws over baby’s van beroemdheden de komende tijd.

Babynieuws op de rode loper

Maar ook in babyland is het baas boven baas. Want het kindje van Noortje Herlaar en Barry Atsma staat zelfs tijdens de aankondiging zwangerschap al in de schijnwerpers. Noortje vertelde op de rode loper voorafgaand aan de Gouden Kalveren aan de pers dat ze in verwachting is. Dat moet wel een superster worden! 

Vergeet je ons niet te volgen op Facebook en Instagram? Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe blogs en leuke naaminspiratie.