Babynaam die past bij de achternaam

Babynaam bij achternaam
28 mei 2019

Sommige ouders hebben al in het eerste trimester een naam bedacht, terwijl anderen nog tot na de geboorte twijfelen. Veel ouders vinden een naam kiezen dan ook een van de moeilijkste beslissingen, en dan is het ook wel fijn als de naam een beetje goed staat bij de achternaam! In deze blog geven we je tips hoe je een leuke naam kunt verzinnen voor jouw baby. Zelfs een babynaam die past bij de achternaam. Waar houd je rekening mee?

Begrijpelijkheid en uitspraak

Herken je dat weleens? Je stelt je aan iemand voor en vertelt hoe je heet. De ander tegenover je vraagt of je je naam nogmaals kunt herhalen. Heel irritant! Het is fijn als je naam goed uit te spreken en snel te begrijpen is voor een ander. Namen als Tom of Bas zijn heel duidelijk. Het beste zijn vaak namen met één of twee lettergrepen. Hoe langer de lettergrepen, hoe vaker mensen vragen of je je naam nog een keer wilt herhalen. Wat ook belangrijk is, is dat je rekening houdt met de uitspraak in combinatie met je achternaam. Luuk Ikink klinkt bijvoorbeeld als Lukie King. Probeer dat dus ook te voorkomen!

Voornaam achternaam combinatie

Ooit van schaamnamen gehoord? Vaak gebeurt dit per ongeluk en hebben mensen niet in de gaten gehad dat de combinatie van de voor- en achternaam een aparte combinatie oplevert… Wat dacht je bijvoorbeeld van Peter Selie, of Connie Veren! Dit kan zelfs vervelende situaties met zich meebrengen. Sommige kinderen zijn om dit soort namen zelfs gepest op school en dat wil je natuurlijk niet voor je kind. Denk dus goed over de voor- en achternaam combinatie. Een voornaam die past bij achternaam qua lengte is ook makkelijker te begrijpen. Een korte voornaam past doorgaans niet goed bij een korte achternaam. En een lange voornaam ook niet bij een lange achternaam. Wat wel mooi is, is een korte voornaam met een lange achternaam of andersom. Ook moet je uitkijken dat de voornaam niet rijmt op de achternaam. Zo krijg je uiteindelijk een voornaam die past bij achternaam.

Initialen van je baby

Geef je je baby meerdere namen of wordt je baby gedoopt? Zet dan eens de initialen op papier en kijk of je geen gekke combinaties tegenkomt. Zo zijn er mensen met de initialen S.O.A. of M.A.F. Dat ziet er toch een beetje maf uit, niet? Probeer dus te voorkomen dat je een woord kunt maken van de initialen.

Babynaam die past bij de achternaam

Begrijpelijkheid en uitspraak is belangrijk bij de keuze van een babynaam, maar ook de voornaam achternaam combinatie en de combinatie van initialen zijn factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Veel succes met het vinden van een bijpassende babynaam!

Gerelateerde blogs

Spijt van babynaam
Spijt van babynaam: wat nu?!
Corona namen
Babyboom alert! De leukste corona namen
Rare babynamen
Rare babynamen die echt gegeven zijn