Aankondiging zwangerschap: reden voor een feestje!

Aankondiging zwangerschap
14 januari 2020

Hoera, jullie verwachten een kleintje! Je wilt dit grote nieuws natuurlijk van de daken schreeuwen. Maar hoe ga je het jouw vrienden, familie en collega’s vertellen? Het is tegenwoordig helemaal hip om jouw aankondiging zwangerschap te vieren met een feestje.

Wanneer organiseer je een aankondiging zwangerschap feestje?

Opa en Oma eerst

Natuurlijk zijn wij ook altijd in voor een gezellig fuifje. Maar als het gaat om een zwangerschap aankondiging wil je een paar mensen persoonlijk verrassen. Zo zullen jullie ouders het ontzettend waarderen als zij iets eerder op de hoogte worden gesteld van het blijde nieuws. En mocht je jullie kindje willen vernoemen, is het sowieso handig om je ouders nog even te vriend te houden.

Zwangerschap aankondigen na 12 weken

Meestal wachten aanstaande moeders tot na de termijnecho met hun aankondiging zwangerschap. Deze eerste drie maanden van de zwangerschap zijn het spannendst, omdat de kans op een miskraam dan nog relatief hoog is. Natuurlijk is het fijn om, zoals hierboven genoemd, je ouders en wat lieve vrienden al eerder in te lichten. Zo kun je jullie blijdschap delen, maar kunnen zij jullie ook steunen bij verdrietig nieuws.

Babybump alert!

Tot nu toe was misschien nog niet helemaal duidelijk of je een kleine babybump hebt, of gewoon kei veel kipnuggets had gegeten. Maar wanneer je buik echt begint te groeien kun je jullie geweldige nieuws misschien niet langer geheim houden. Als je wilt dat jouw zwangerschap aankondiging echt een verrassing is, is het handig hier ook een beetje rekening mee te houden.

Aankondiging zwangerschap kaart

Ieder feestje begint bij een toffe uitnodiging. Maar wat zet je op jouw aankondiging zwangerschap kaart? Om te beginnen natuurlijk de datum, tijd en locatie van het feest. Maar je wilt ook alvast een beetje spanning opbouwen. Houd jij het mysterieus? Of ga je voor een volledige verrassing en verzin je een compleet andere reden voor het feestje?

Verder kun je er natuurlijk voor kiezen om kant-en-klare kaartjes te kopen en schrijven. Maar er bestaan ook hele toffe websites waar je jouw uitnodigingen helemaal kunt personaliseren. Super leuk voor jouw gasten, maar we raden je ook zeker aan een exemplaar zelf te houden. Zo heb je direct een mooie herinnering voor later.

Verras dierbaren met een videokaartje

Wil je vrienden en familieleden een toffe uitnodiging sturen voor je feestje? Dan kun je het blijde nieuws alvast onthullen op het kaartje. Niet met woorden, maar met een video! Bij Kaartje2go kun je namelijk een kaart met video sturen. De ontvangers krijgen een kaart met QR-code. En zodra ze deze scannen komt jullie filmpje met dé onthulling tevoorschijn. Ga bijvoorbeeld helemaal los met beelden van de positieve zwangerschapstest, de eerste echo of je buikje dat steeds iets groter wordt. Zo krijgen jullie dierbaren niet alleen een mooie uitnodiging op de mat, maar ook een persoonlijk filmpje.

Tip: Je kunt bij alle kaartjes een videoboodschap toevoegen. Ook als je geen feestje geeft is dit een hele originele manier om jullie zwangerschap aan te kondigen 💕

Wat doe je op een feestje voor aankondiging zwangerschap?

Heerlijk eten en drinken, natuurlijk!

Hier kunnen we heel kort over zijn, toch? Het feest is pas echt compleet met een lekker drankje en gigantische keuze aan snacks. Het maakt niet uit of je gaat voor wortels met hummusdip of heerlijke vette bitterballen. Iedereen gaat lekker op een goed snackbuffet.

Het moment van de waarheid

Hier draait het natuurlijk allemaal om. Het moment dat jij aan de liefste mensen om je heen gaat vertellen dat jullie een kleintje verwachten. Er zijn natuurlijk 1001 manieren om dit nieuws te delen, maar doe vooral wat voor jullie goed voelt. Het is helemaal oké als je gewoon even een momentje pakt en het vertelt. Maar je kunt ook jullie viervoeter in een ‘Ik word grote broer’ shirt steken of het nieuws op een taart laten schrijven.

Babynamen raden met vrienden en familie

Jij hebt natuurlijk je gasten volledig in de watten gelegd tijdens deze baby-surprise-party. Dan mag je stiekem ook wel iets terugvragen, toch? En wel in de vorm van babynamen inspiratie. Je brengt het natuurlijk als een spelletje, want je gasten hoeven niet te weten dat dit puur eigenbelang is. Vraag iedereen in een boekje te schrijven hoe zij denken hoe jullie kleintje gaat heten. Voor een beetje extra motivatie kun je er ook nog een leuke prijs aan koppelen. Succes gegarandeerd!

Gerelateerde blogs

zwangerschapsverlof berekenen
Zwangerschapsverlof berekenen: alles wat je wilt weten
Halloween baby
Halloween met je baby: griezelig leuk!
Kerstkleding baby
Kerstkleding baby: shop de feestelijkste outfits!